تحقق بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال تامین مالی زیرساختها از مسیر اوراق سلف موازی استاندارد برق
۱:۳۱ جدید اول ژوئن
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ کیمیا گلیپور -اوراق بهادار برق موازی موازی یکی از ابزارهای تبادل انرژی ایران برای تأمین مالی پروژه های زیرساخت ها و توسعه است. امروز ، ۶ ژوئن ، آخرین روز تجارت صحرا ۰۱۴ وابسته به شرکت تخصصی والدین بود. این مقالات در اول مارس با بلوغ ۶ ماهه صادر شد. در مورد این اوراق بهادار ، هدف تأمین مالی پروژه های سرمایه و دستیابی به دارایی های سرمایه در بخش ساخت و ساز و توسعه بود.
یکی از اهداف اوراق بهادار موازی استاندارد در مبادله انرژی ایران این است که تولید کنندگان انرژی می توانند با فروش محصولات خود از طریق این اوراق بهادار ، بدون نیاز به دریافت وام بانکی و با هزینه کمتری ، نقدینگی لازم را فراهم کنند. اندازه هر قرارداد نماد Sahara 1 ، ۲.۵ کیلووات ساعت برق بود ، با حجم عرضه ۱۸۰۰ اوراق بهادار.
روش اولیه عرضه این اوراق متوقف شد و ارزش صدور آن ۶۰۰۰ میلیارد ریال بود. با توجه به اینکه اوراق قرضه خریداری شده است ، ارزش صدور حدود ۲،۵ میلیارد ریال بود. با توجه به اینکه قیمت نهایی اوراق بهادار در آخرین روز معاملاتی بیش از نرخ خرید فرعی بود ، ناشر براساس تسویه حساب نرخ خرید فرعی خواهد بود. در حداکثر ۲ روز کاری پس از آخرین روز معاملاتی ، درخواست تسویه حساب نقدی توسط صاحبان اوراق بهادار کنید. این تأمین مالی همچنین می تواند کمک مهمی در از بین بردن برق در کشور باشد.
در همین راستا ، روزنامه نگار اقتصادی باشگاه روزنامه نگاران جوان با علی صبیری ، مدیر کل دفتر بودجه و منابع شرکت تخصصی برق مصاحبه کرد. وی ابتدا به فرایندهای حقوقی اشاره کرد: “براساس قانون بودجه سال ، قطعنامه شورای اقتصادی و پیش بینی های لازم در بودجه شرکت ، ما موفق شدیم اوراق بهادار استاندارد موازی برق صادر کنیم.”
صابری در مورد موقعیت اوراق بهادار گفت: “محل تأمین مالی امور مالی با قطعنامه شورای اقتصادی تعیین می شود و این مبلغ به توسعه پروژه های نیروگاه نیرو می دهد.” برخی از پروژه های نیروگاه نیمه مستقر وجود داشت که کمک بزرگی به تأمین مالی بودند. ما امیدواریم که این بخشی از انرژی را جبران کند. نیروگاه Sahand و نیروگاه ری بخشی از پروژه هایی بودند که توسط مبادله انرژی ایران تأمین می شدند.
وی گفت: “اگرچه هزینه نیروگاه ها بسیار بیشتر از امور مالی است ، اما این تأمین مالی بخشی از نقدینگی را برای تکمیل پروژه هایی فراهم می کند که بیش از ۲ مگاوات برق را تأمین می کند.” در سالهای اخیر ، مبادله انرژی ابزارهای مالی را در زمینه برق به ویژه در زمینه تأمین مالی متنوع کرده است. پانل برق سبز و پانل برق دو ابزار ارزشمند برای توسعه معاملات برق بودند. ما همچنین این افتخار را داشتیم که اولین اوراق بهادار موازی برق را به عنوان یک شرکت دولتی منتشر کنیم و این دستاوردها با کمک مبادله انرژی حاصل شد. با حرکت به سمت بازار سرمایه ، شفافیت هزینه ها افزایش یافته و با توجه به نیاز ما به تأمین مالی پروژه ها ، ما در آینده با کمک مبادله انرژی از ابزارهای تأمین مالی استفاده خواهیم کرد.
مدیر کل دفتر بودجه و منابع شرکت مادر تخصصی در تولید انرژی حرارتی خاطرنشان کرد: پیشینیان موازی استاندارد نیز امکان تسویه فیزیکی را داشتند. در آینده و برای ایجاد انگیزه در سرمایه گذاران ، ما باید به سمت حل و فصل فیزیکی حرکت کنیم. گفته می شود که چالش دیگر حفظ اعتبار شرکتی بود که ما با تسویه حساب این اوراق بهادار نشان دادیم ، یک برنامه مالی کافی وجود داشت.