تحقق شعار سال در زمینه سرمایهگذاری برای تولید با تقویت حسابرسی سیستمی
۰۸:۵۰ – ۲۵ فروردین ۱۴۰۴
باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری– حسابرسی سیستمی و هوشمند یکی از مهمترین راهکارها برای ارتقای نظام مالیاتی کشور است. اقدامات جدی در این راستا طی سالهای گذشته در کشور به اجرا گذاشته شد. در همین ارتباط، در شهریور ماه سال جاری که مالیات بر عملکرد سال ۱۴۰۲ اخذ شد؛ تمرکز اصلی بر حسابرسی سیستمی و هوشمند اظهارنامههای مالیاتی بود. به نحوی که مودیان حقوقی شاهد کاهش بیش از ۵۰ درصدی حسابرسی دستی مالیاتی بودند. همچنین حسابرسی مودیان حقیقی کلان مرتبط با مالیات بر عملکرد با کاهش ۶۷ درصدی رسیدگی توسط ماموران مالیاتی همراه شد.
مالیات عملکرد مرتبط با اشخاص حقیقی ذیل تبصره ماده ۱۰۰ و همچنین مالیات بر عملکرد مرتبط با مستغلات اجاری نیز در سال گذشته به طور کامل و ۱۰۰ درصدی به صورت حسابرسی سیستمی و هوشمند انجام شد. تمامی این روندها به معنای دادهمحور شدن بیش از پیش امور مالیاتی کشور است که مزیتهای فراوانی برایمان دارد.
این اقدامات راهبردی در راستای تکمیل دادههای درآمدی افراد و احصاء دقیق فروش، اخذ مالیات مبتنی بر درآمد واقعی هر یک از مودیان و تحقق حسابرسی سیستمی و هوشمند، بزرگترین قدم به سوی تحقق نظام مالیاتی عادلانه و اخذ مالیات حقه از دانهدرشتها است.
گامهای مهم برداشته شده در زمینه تقویت هوشمندسازی نظام مالیاتی، نه تنها گامی کلیدی در راستای توسعه عدالت و شفافیت در نظام مالیاتی را رقم زده است بلکه با پیشبینیپذیر کردن اخذ مالیات و قاعدهمندی آن منجر به بهبود محیط کسبوکار شده است که در نهایت با تقویت حسابرسی سیستمی به تحقق شعار سال در زمینه سرمایهگذاری برای تولید خواهیم رسید.
اطمینانبخشی به سرمایهگذاران جهت اخذ عادلانه مالیات با تقویت حسابرسی سیستمی
در همین راستا نیز زهرا خدادادی، دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت تقویت حسابرسی سیستمی گفته است؛ «حذف ممیزمحوری و استقرار نظام حسابرسی سیستمی میتواند ریسک سرمایهگذاری را کاهش دهد و مسیر تولید را هموارتر کند. وقتی فرایند دریافت مالیات شفاف و قابل پیشبینی باشد، تولیدکنندگان و سرمایهگذاران با اطمینان بیشتری وارد میدان میشوند. دیگر خبری از پیچیدگیهای اداری و هزینههای غیرمنتظره نیست.»
تحقق رشد سرمایهگذاری به نفع تولید با تقویت حسابرسی سیستمی
محمد بیات دیگر نماینده مجلس با اشاره به رابطه مستقیم بین اصلاح نظام مالیاتی از مسیر قاعدهمندی در اخذ مالیات و افزایش مقابله با فرار مالیاتی با تکیه بر تقویت حسابرسی سیستمی و همچنین تحقق رشد سرمایهگذاری بخش مولد اقتصاد گفت: «با تکیه بر تحقق داده محوری و تقویت حسابرسی سیستمی، شاهد رشد سودآوری تولید و افزایش جذابیت این بخش از اقتصاد به دلیل قاعدهمندی در اخذ مالیات و افزایش مقابله با فرار مالیاتی خواهیم بود.»
بنابراین سازمان امور مالیاتی یکی از مهمترین اقدامات خود در زمینه بهبود محیط کسبوکار و کاهش سلیقهمحوری در اخذ مالیات و ایجاد دقت و عدالت بالا در اخذ مالیات را با حسابرسی سیستمی ۹۵ درصدی مودیان بخش مالیات بر عملکرد در سال ۱۴۰۳ انجام داده است و استقرار نظام مالیاتی دادهمحور به جای نظام مالیاتی ممیزمحور گام تحولی اساسی این سازمان در راستای تحقق شعار سال است که باید با اخذ مالیات بر سوداگران و احتکارکنندگان این مسیر در جهت رشد تولید و سرمایهگذاری به نفع بخش مولد اقتصاد کشور تکمیل گردد و بدین ترتیب یکی از مهمترین قدمهای اصلاحی در زمینه بهبود نظام مالیاتی کشور و
اقتصاد با تقویت حسابرسی سیستمی در سال گذشته و تداوم آن طی امسال برداشته شده است.