تخصیص ۶ همت برای تسویه مطالبات سامانههای آبشیرینکن از دولت
باشگاه روزنامه نگاران جوان- در نود و پنجمین نشست کمیته پشتیبانی تجارت ، ضمن امضای تفاهم نامه بین اتاق ایران و بخش حقوقی معاون رئیس جمهور ، اعلام شد که سه مورد از این کمیته نتیجه گرفته شده است.
اعضای کمیته حفاظت از تجارت در اولین جلسه سال ۱۴۰۴ با اشاره به سه مسئله ای که با پیگیری به دبیرخانه کمیته رسیدگی شده اند ، توافق نامه همکاری مشترک بین اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی و معاون رئیس جمهور امور حقوقی را امضا کردند.
در ابتدای جلسه ، صادر حسن زاده ، رئیس اتاق بازرگانی ایران ، به پیگیری اداره حقوقی معاون رئیس جمهور برای پرداختن به مشکلات و محدودیت های صادرات و دستورات صادر شده برای جلوگیری از اختلال در آیین نامه اشاره کرد و گفت که هدف تسهیل صادرات تسهیل صادرات است.
وی در ادامه به حادثه ناگوار بندر شهید رجائی اشاره کرد و آن را به عنوان سختگیرانه و مشکلات مربوط به تخصیص ارز و ترخیص کالا توصیف کرد و گفت: “ما در حال حاضر شاهد رسوب کالاها در گمرک هستیم.” در شرایطی که جهان در تلاش است تا چند ساعت زودتر به مصرف کننده برسد ، آنها سرمایه گذاری های خوبی انجام می دهند. به هیچ وجه ، ماه ها ، رسوب کالا به شکل هزاران کانتینر در بنادر قابل توجیه است.
رئیس اتاق ایران ادامه داد: حادثه دلهره آور در بندر شهید رجائی ابعاد رسوب طولانی مدت کالاها در بنادر را نشان می دهد. بنابراین ، در برنامه های دولتی ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت و بانک مرکزی باید بیشتر به تسریع ترخیص و ارز به موقع برای واردکنندگان توجه کند.
رفع موانع و تسهیل تجارت یکی از اولویت های جدی معاون معاون ریاست جمهوری است
Hojjatoleslam Majid Ansari ، معاون رئیس جمهور حقوقی ، که همچنین رئیس یک رئیس دوره ای از کمیته حمایت از تجارت است ، در مورد دستاوردهای خوب کمیته در سال ۲ صحبت کرد و تأکید کرد: ما مصمم هستیم که در سال ۶ باشیم و ما در تولید سرمایه گذاری می کنیم. در همین راستا ، هماهنگی خوبی بین سه گانه شکل گرفته است تا بتوانیم با تسهیل محیط تجاری و اجرای قانون برنامه هفتم ، زمینه سرمایه گذاری را تقویت کنیم.
وی گفت: سرمایه گذاری در تولید یک موضوع اساسی اولویت مشخصی است که دولت یک برنامه جامع تهیه کرده و در آخرین جلسه کابینه مطرح شده است. ما امیدواریم که این شعار برآورده شود و زندگی مردم را باز خواهیم کرد.
انصاری گفت: رفع موانع و تسهیل مشاغل برای بخش خصوصی یکی از اولویت های جدی و قطعی در بخش حقوقی معاون رئیس جمهور است.
معاون حقوقی معاون رئیس جمهور نیز از حادثه تلخ بندر شهید رجائی پشیمان شد و گفت که پس از این حادثه ، وزرا در صحنه حضور داشتند و بلافاصله تحقیقات آغاز شد. گزارش مقدماتی همچنین ارائه شده است و پس از آن یک کارگروه برای تعیین عوامل ، خرابی ها و دلایل اصلی آن و پیروی از ریشه مشکل ، اقدامات لازم برای اصلاح ساختارها ، مقررات و غیره انجام شده است. با این حال ، گزارش کمیته هنوز نهایی نشده است.
انصاری خاطرنشان کرد: “دیدن یک دوره بسیار طولانی و غیر منطقی در زمینه ترخیص بندری قابل قبول نیست.” با وجود همه مشکلات ایران ، این میزان رسوب کالا و طولانی شدن روند ترخیص از بنادر هنوز هم غیرقابل قبول است.
وی ادامه داد: اداره حقوقی معاون رئیس جمهور عضو کمیته دلایل و دلایل دلایل و دلایل بندر بندر شهید رجائی است و ما در تلاش هستیم تا علل اصلی این حادثه را شناسایی کرده و مطابق با سایر اعضای کمیته اقدامات اصلاحی انجام دهیم.
انصاری همچنین از اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران و همه فعالان اقتصادی خواست تا نظرات خود را در مورد این موضوع به صورت کتبی به معاون معاون رئیس جمهور ارائه دهند.
در بخش بعدی این نشست ، محمد زری ، رئیس اتاق بازرگانی ایران به بهبود تجارت ، گزارشی از عملکرد کمیته پشتیبانی تجارت در سال ۲ ارائه داد. براساس این گزارش ، موضوع اختلال در انرژی و پیامدهای آن بیشتر مربوط به اعضای کمیته بوده است.
در زیر مسئله سیستم های آب شیرین کن آب و خواسته های سرمایه گذاران در این زمینه است. براساس موارد قبلی ، خواسته های بخش خصوصی از دولت ۵ تریلیون دلار از ۲ تا ۵ تخمین زده شده است که به پایان سال با پیگیری به بخش حقوقی معاون رئیس جمهور و همراهی با سازمان برنامه ریزی بودجه در پایان سال اختصاص یافته است.
مطالبات تأمین کنندگان سویا در سیستم بازار پرداخت می شود
مسئله دیگر در این جلسه تعیین خواسته های باقیمانده تأمین کنندگان وعده های غذایی سویا در سیستم بازار در سال ۶ بود که به دلیل عدم وجود ممیزی ویژه توسط وزارت کشاورزی ، از این دستور کار خارج شده است. بنابراین ، با عقیده اعضای کمیته و تأکید معاون رئیس جمهور در امور حقوقی ، تصمیم گرفته شد که در اسرع وقت توسط وزارت کشاورزی و خواسته های بخش خصوصی پرداخت شود.
روش دریافت تفاوت در نرخ ارز دارو ، مواد اولیه آن مبهم بود
موضوع زیر مسئله ابهام به دلیل روش دریافت تفاوت در نرخ ارز ، مواد اولیه آن ، تجهیزات پزشکی و تجهیزات ، قطعات یدکی ، مواد اولیه شیر نوزادان و مواد اولیه قیمت گذاری ترجیحی بود.
طبق قانون ، پرونده های ذکر شده در بالا و مشمول قیمت گذاری ترجیحی نرخ ارز (با مسئولیت وزارت بهداشت و آموزش پزشکی) از تکالیف و تعهدات یادداشت ۱ معاف هستند و صریحاً تأکید می کنند که آنها دریافت نمی شوند.
بانک مرکزی متعاقباً به استثنای واردات مواد مخدر و مواد اولیه و سایر کالاهای مشمول بند C از تفاوت بانکهای عامل برای اعلام لیست ثبت نام سفارشات که مشمول وزارت بهداشت و آموزش پزشکی نیستند ، اعلام کرد. بنابراین ، ابهاماتی در اجرای آن وجود داشت که مورد انتقاد از بخش خصوصی قرار گرفت و توسط دبیرخانه کمیته پشتیبانی تجارت پیگیری شد تا اینکه بانک مرکزی جدید به کارگردانی و ابهام برطرف شد.
بخش بعدی این جلسه همچنین در جلسه کارگروه تخصصی کمیته پشتیبانی تجارت مورد بحث قرار گرفت و توسط اتاق بازرگانی ایران دنبال شد. در پایان جلسه ، که برای بررسی این موضوع تشکیل شده است ، تصمیم گرفته شد از اداره حقوقی معاون رئیس جمهور سؤال شود ، که مورد سؤال قرار گرفت و مشخص شد که کالاهای بیان شده در سال ۱۴۰۳ در زمان تخلیه مشمول افزایش حقوق ورود نیستند.
همچنین ، لیست موارد تحت پوشش وظایف گمرکی از ۴ تا ۲ درصد ، که بخشی از ۲ بند ۱ یادداشت ۱ قانون بودجه ۱۴۰۴ است ، در قسمت آخر جلسه مورد بررسی قرار گرفت.
دولت در قانون بودجه ۱۴۰۴ پیش بینی کرده است که ۶ تریلیون تومانس از حقوق خالص ورود به دست می آورد ، که ۸۸ درصد افزایش نسبت به رقم مندرج در قانون بودجه ۱۴۰۳ است.
از طرف دیگر ، مطابق با ۲ بند یادداشت ۱ ، قانون بودجه مجاز به حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان است: حقوق گمرک کلیه ماشین آلات تولیدی و تجهیزات (مطابق با مقاله (۱) از عمل تولید علمی تولید ۱/۸/۱۱) و مؤلفه های مورد استفاده در خطوط تولید ، مواد اولیه و واسطه ها را به دو درصد کاهش می دهد.
در اینجا ، نماینده سازمان برنامه ریزی بودجه ، که در این جلسه حضور داشت ، تأکید کرد: در صدر (Z) ، دولت مجاز به حمایت از تولید داخلی بود. از طرف دیگر ، کاهش سود تجارت و حقوق ورودی در توافق نامه های تجاری ترجیحی و سیاست گذاری می تواند مختل کند. بنابراین ، ما نمی توانیم موظف باشیم وظایف گمرکی را از ۴ به ۲ درصد کاهش دهیم.
نماینده دولت گفت: “دولت از این مجوز برای برخی از کالاهای اساسی استفاده کرده و به زودی نهایی می شود.” از طرف دیگر ، اثرات تورمی افزایش مالیات بر ارزش افزوده به ۵ ٪ تولید شده است ، و ما یک لایحه دو جانبه تهیه کرده ایم و به زودی نتیجه می گیریم.
محمد باکر الفات ، مشاور رئیس قوه قضاییه و عضو کمیته حمایت از تجارت ، همچنین خاطرنشان کرد: این قانون به دولت اجازه داده شده است و بنابراین نیازی به وجود ندارد. از طرف دیگر ، متولی و پیشنهاد دولت برای تحمیل این کاهش حقوق ورودی مشخص نشده است که این اعتراض قانونگذاری را دارد. با این حال ، حمایت از تولید قدرت این قانون است و باید بر اساس منوهای رهبری اتفاق بیفتد.
وی همچنین گفت که این متن همچنین حقوق مصرف کننده را در نظر می گیرد و می گوید که گمرکی موظف است گزارش مفصلی را به مجلس نمایندگان ارسال کند و این نشان می دهد که اجرای آن برای قانونگذار نیز بسیار مهم است. بنابراین ، متولی و پیشنهاد ابتدا باید شناسایی شوند و در کنار اتاق ایران ، مطالعه مفصلی از تأثیرات بر پیامدهای تورمی افزایش حقوق ورود به اجرای بند قانونی ارائه دهند.
وهید مجید ، معاون وزیر اقتصاد ، گفت: “تأثیرات تورمی افزایش نرخ ارز ، میزان وظایف و تأثیر این حقوق ورودی بر منابع درآمد دولت در وزارت اقتصاد تخمین زده می شود که بودجه لازم برای کاهش مالیات بر ارزش افزوده در کالاها نیست.”
سرانجام ، انصاری گفت: “با توجه به اینکه دولت دارای مجوز بوده است ، نیاز به پیگیری وجود دارد ، و بنابراین در چارچوب یک کارگروه ، همه جنبه های اثرات تورمی را به منابع بودجه آن خواهیم دید.” اتاق ایران و کمیته پشتیبانی تجارت نیز نظرات خود را ارائه می دهند.
امضای توافق نامه همکاری بین اتاق ایران و معاون رئیس جمهور در امور حقوقی
در پایان جلسه ، توافق نامه مشترک همکاری بین اداره حقوقی معاون رئیس جمهور و اتاق ایران امضا شد.
این توافق نامه با استفاده از ظرفیت های تخصصی ، متخصص ، ساختاری و نهادی دو طرف ، در چارچوب شفافیت ، کارآیی ، مسئولیت و حفظ منافع ملی و حقوق قانونی فعالان اقتصادی و توسعه تعامل مؤثر بین سازمان های اجرای قانون و نمایندگان بخش خصوصی تشکیل شده است.
کلیه مفاد این تفاهم نامه در چارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران ، به ویژه قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و توسعه و برنامه های اقتصادی کشور اجرا خواهد شد.