کتاب و ادبیات

تداوم خدمات ناشر برجسته شیرازی به فرهنگ فارس با اهدای ۱۴۰۰ سند تاریخی

شیراز – ایرنا – از دست نوشته ها و اوراق تاریخی که داریوش نویدگوی پیشکسوت و ناشر فارس به کتابخانه ملی و مرکز اسناد خطه جنوب کشور تقدیم کرده بود رونمایی شد و به همین بهانه از خدمات فراوان وی به فرهنگ از این استان تقدیر شد. .

به گزارش خبرنگار ایرنا، مراسم رونمایی از نسخ خطی و اسناد تاریخی اهدایی به مرکز اسناد و کتابخانه ملی شامگاه پنجشنبه با حضور جمعی از مدیران فرهنگی، فعالان نشر و اهالی فرهنگ، ادب و هنر فارس برگزار شد.

به گفته روح الله منوچهری، رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب کشور، داریوش نوید گوی ۲۰۰ سند تاریخی و بیش از ۱۲۰۰ نسخه نسخ خطی ارزشمند را به این کتابخانه و مرکز اسناد ملی اهدا کرد که یکی از اقدامات این روشنفکر

وی گفت: نویدبخش بودن در همه ابعاد خیر جامعه به ویژه در حوزه فرهنگ کتاب و کتابخوانی گوهری درخشان برای شیراز محسوب می شود.

منوچهری افزود: رد پای او را در هر نمایشگاه و مجالس هنری و ادبی شیراز و فارس می بینیم.

وی بیان کرد: برپایی نمایشگاه بزرگ قرآن، چاپ بیش از چهار هزار جلد کتاب، اهدای کتاب به کتابخانه مرکزی دانشگاه شیراز، برپایی نمایشگاه بزرگ کتاب در دروازه اصفهان، مشارکت فعال. در انجمن های کتابخانه های عمومی فارس و انجمن کتابخانه سازان و کتابخانه یار و احیایی. کمک های مالی و فکری بخشی از خدمات فرهنگ نویدبخش فارس است.

خدمات فرهنگی نویدبخش کتابخوانی در ایران

رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور نیز به نمونه ای از سخاوت این فرهنگ فارسی در اهدای کتاب به سایر نقاط ایران اشاره کرد.

منوچهری گفت: ارسال کتاب به خارج از استان ممنوع بودیم اما نویدگویی گفت این زیبنده فارس نیست که کتاب نمی دهد، آستین ها را بالا زد و کتابخانه مرکزی یزد کتاب فرستاد.

وی افزود: همچنین در هفته وحدت صدها جلد کتاب برای مردم سنت کردستان ارسال کرد.

تداوم خدمات ناشر برجسته شیرازی به فرهنگ فارسی با اهدای 1400 سند تاریخی

وعده گنجینه فرهنگی فارس است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در آیین رونمایی از اسناد دست‌نویس و اوراق تاریخی اهدایی ناشر برتر این کشور، گفت: امثال وی، امثال ایشان گنجینه‌های فرهنگی و اسناد جاری و معتبر روزگار ما هستند.

مهدی رنجبر با قدردانی از اقدام ارزشمند نودقویی در اهدای نسخ خطی و تاریخی گفت: وی بیش از ۵۰ سال سابقه کار فرهنگی و نشر دارد و اهدای اسناد تاریخی خود به مرکز اسناد خطه جنوب ایران است. جدیدترین آنها

رنجبر با اشاره به سفر خود به آفریقا به همراه این ناشر باسابقه کشور گفت: نوجوی نقش موثری در تداوم روابط فرهنگی شیراز و زنگبار و چند شهر دیگر آفریقایی داشته است.

رنجبر گفت: شیراز و فارس گنجینه فرهنگ ایران و جهان است که باید قدر این گنجینه ها را دانست. با این دیدگاه، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس مشتاقانه پذیرای همه اهالی فرهنگ، ادب و هنر است تا با کمک آنان «طرح جدیدی را آغاز کنند».

اسناد تاریخی من متعلق به همه مردم است

داریوش نویدگویی گفت: اسناد و کتاب های اهدایی من متعلق به همه مردم شیراز، فارس و کل ایران است و باید با جان و دل از آنها پاسداری کنیم.

وی همچنین از سایرین دعوت کرد: همه کسانی که اسناد و نسخ خطی تاریخی در خانه دارند تلاش کنند و برای حفاظت بهتر به کتابخانه ملی و مرکز اسناد فارس تحویل دهند.

ناشر برتر فارس گفت: در عرصه فرهنگی بی تفاوت نباشیم و با هم برای تعالی فرهنگ فارس تلاش کنیم.

ایجاد موزه های فرهنگی در نقاط مختلف شیراز، اهدای نسخ خطی و کتب و اسناد نفیس چاپی به دانشگاه ها و مراکز فرهنگی از جمله پایگاه مرجع علمی منطقه ای جهان اسلام (ISC) در شیراز و ایجاد موزه قرآن و کتاب در دروازه شیراز از خدمات داریوش است. نویدی است به پایتخت فرهنگ و ادب ایران.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا