ترامپ: عربستان خواستار تشکیل کشور مستقل فلسطین نیست؛ایران بسیار قوی است + فیلم
دریافت
۸۱۰ KB
به گزارش خبرنگار ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا شامگاه سه شنبه به وقت محلی در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در کاخ سفید، در جمع خبرنگاران مدعی شد: عربستان سعودی خواهان تشکیل کشور مستقل فلسطینی نیست.
رئیس جمهوری جمهوریخواه آمریکا بار دیگر درباره ایران سخن گفت و افزود: «ایران اکنون بسیار قوی است و ما به آن اجازه دستیابی به سلاح هستهای را نمیدهیم».
ترامپ در نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگاری که گفت «ایران ضعیف شده است»، با رد این نظر گفت: «ایران بسیار قوی است اما این به این معنا نیست که نمیتواند دوباره ضعیف شود.»
رئیس جمهور آمریکا با بیان اینکه ایران در دوره جو بایدن قوی شده است، مدعی شد: “وقتی من بودم (دوره اول ریاست جمهوری)، آنها پول نداشتند که به حماس و حزب الله بدهند. ۷ اکتبر نمیتوانست اتفاق بیفتد. آنها (در دوره بایدن) به سرعت قوی شدند و نفت زیادی به چین فروختند، چون زمان من نمیتوانستند نفت بفروشند.”
ترامپ همچنین از پاسخ به سوالی درباره حمله احتمالی اسرائیل به ایران، از پاسخ مستقیم به این سوال خودداری کرد و صرفا گفت: «باید ببینیم چه میشود.»
رئیس جمهوری آمریکا عصر سهشنبه به وقت محلی (۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳) با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری ادعا کرد که آماده گفت وگو با رئیس جمهور ایران است . او ادعا کرد که امیدوارم نیازی به استفاده از این گزینه (فشار حداکثری) نباشد، باید دید آیا میتوانیم به توافقی با ایران برسیم؟
او هنگام امضای این یادداشت افزود که برای امضای آن «دچار تردید» بوده است و مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است». «امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.»
ترامپ در دیدار نتانیاهو با بیان این ادعا که نخست وزیر اسرائیل خواستار صلح در منطقه است، مدعی شد: همه در خاورمیانه خواهان صلح هستند.« ما رهبر مناسبی برای اسرائیل داریم و او کار خوبی انجام داده و مدتهاست که با هم دوست هستیم».
رئیس جمهوری آمریکا همچنین خود را لایق جایزه صلح نوبل دانست و گفت: من لایق جایزه صلح نوبل هستم اما آکادمی هرگز آن را به من نخواهد داد. ما با شرایط سخت و پیچیدهای روبهرو هستیم، اما مشکل را حل خواهیم کرد
ترامپ درباره طرح کوچ اجباری فلسطینیان از غزه نیز با تکرار سخنان خود گفت: مصر و اردن گفته اند که مردم غزه را نخواهند پذیرفت و من هم گفتم قبول خواهید کرد.
او در عین حال مدعی شد: کشورهای دیگری به جز اردن و مصر وجود دارند که پناه دادن به مردم غزه را میپذیرند
ترامپ با بیان اینکه مردم غزه در جهنم زندگی کردهاند، گفت: غزه جایی برای زندگی نیست و فکر نمیکنم آنها به این منطقه بازگردند. آنچه در غزه اتفاق افتاد، بارها تکرار خواهد شد.
رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه مردم غزه چیزی جز مرگ و ویرانی ندیدهاند، ادعا کرد: امیدوارم بتوانیم پس از انتقال مردم غزه به خارج، کار خوبی برای آنها انجام دهیم تا حاضر به بازگشت نشوند. ما میخواهیم مردم غزه مکان مناسبی برای زندگی پیدا کنند؛ آنچه در تونل ها و جاهای دیگر اتفاق میافتد، هرج و مرج است.
ترامپ با بیان اینکه رفتن شهرکنشین های اسرائیلی به غزه خطرناک است، گفت: «راه حل، در خروج فلسطینیان از نوار غزه است».
رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به این سوال که فکر میکند باید چند فلسطینی در خارج از نوار غزه مستقر شوند، نیز گفت: همه آنها. منظورم این است که ما در مورد احتمالاً ۱.۷ میلیون نفر یا شاید ۱.۸ میلیون نفر صحبت می کنیم. اما فکر میکنم همه آنها. فکر میکنم آنها در مناطقی اسکان داده می شوند که میتوانند زیبا زندگی کنند و هر روز نگران مرگ نباشند.
پنج کشور عربی و مسئول ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین در نامه مشترکی به دولت آمریکا با طرح ترامپ برای انتقال ساکنان غزه به مصر و اردن مخالفت کردند.
به گزارش تارنمای آکسیوس، وزیران خارجه عربستان، امارات، قطر، مصر و اردن و «حسین الشیخ» مشاور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین این نامه را ارسال کرده اند. این وزیران خارجه در قاهره در اویل هفته(دوشنبه) جمع شدند.
وزیران خارجه کشور عربی به همراه مسئول ارشد فلسطینی در نامه مشترکی به «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا، مخالفت خود را با طرح کوچ اجباری فلسطینیان از غزه که از سوی ترامپ مطرح شده است، اعلام کردند.
در نامه مشترک وزیران خارجه این کشورها و مسئول ارشد فلسطینی آمده است: بازسازی غزه باید از طریق مشارکت مستقیم مردم غزه انجام شود و فلسطینیان در اراضی خود زندگی خواهند کرد و به بازسای آن کمک می کنند. نباید آنها از اراضی خود هنگام بازسازی بیرون رانده شوند و باید در روند بازسازی با حمایت جامعه جهانی مشارکت فعالی داشته باشند.
منبع : ایرنا