توسعه روابط با آفریقا، راهبرد دولت وفاق
به گفته ایرنا ، همکاری و تعامل جمهوری اسلامی ایران و قاره آفریقا همیشه یک رابطه پایدار و توسعه بوده است ، به ویژه که جمهوری اسلامی ایران هرگز علی رغم تحریم ها ، فشار و اختلال در غرب ، به دلیل مشترکات سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی ، سیاست اصولی خود را علیه آفریقا در طی چند دهه گذشته از دست نداده است.
بخش های وسیعی از قاره وسیع آفریقا به دلیل دوری از روند توسعه در قرون قبل ، هنوز هم توسعه یافته ترین مناطق جغرافیای بین المللی در نظر گرفته شده است. با این حال ، بسیاری از کشورهای این قاره به دلیل غنای ارضی ، منابع بکر ، جمعیت قابل توجه ، بازار بزرگ مصرف کننده و همچنین عطش عقب ماندگی تاریخی ، مقصد مهم برای سرمایه گذاری خارجی هستند.
آفریقا بیش از یک چهارم از سرزمین قابل کشت جهان دارد. یازده کشور آفریقایی نیز در بین پنج تولید کننده برتر مواد معدنی مختلف قرار دارند ، بنابراین کارشناسان معتقدند آفریقا چشم انداز امیدوار کننده ای برای سرمایه گذاری خواهد بود. در این چارچوب ، توسعه روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با قاره آفریقا می تواند طیف گسترده ای از مقصد صادرات برای کالاهای تولیدی ایران به دلیل بازار گسترده آن باشد.
سومین نشست همکاری ایران -آفریقا ، که هفته گذشته با مشارکت نمایندگان چهار کشور در اجلاس اجلاس دولت اسلامی برگزار شد ، فرصتی مهم از چهاردهمین دولت برای گسترش ایران -ACT است. پزشکی مسعود وی در این اجلاس با اشاره به توانایی ها و ظرفیت های بالای قاره آفریقا ، گفت: “ما آماده هستیم تا در همه دستاوردهای خود با آفریقا به اشتراک بگذاریم و همکاری را در همه زمینه ها گسترش دهیم.”
اجلاس همکاری اقتصادی ایران -آفریقا نقطه عطفی برای همکاری ایران با این قاره وسیع و زرتشت است ، در حالی که قاره آفریقا فرصتی بی نظیر برای توسعه کشورهای تجاری است. برای غلبه بر عقب ماندگی تاریخی ، آفریقا نیاز به وارد کردن کالاها ، خدمات و نیروهای تخصصی دارد و به نظر می رسد که ایران می تواند در این مسیر به آفریقا کمک کند.
محمد رضا آرف معاون رئیس جمهور در جلسهای که با روسای کنفرانس همکاری اقتصادی ایران -آفریقا برگزار شد ، با تأکید بر اینکه قاره آفریقا یکی از مهمترین قطب های توسعه در جهان است ، گفت: “استراتژی توسعه روابط و همکاری در سطح بالا و در همه بخش ها با کشورهای آفریقایی بر روی همگام سیاست خارجی جمهوری اسلامی است.”
در این نشست با حضور مقامات ارشد ، وزیران ، ارگان های آفریقایی ، اتاق های بازرگانی ، نمایندگان و فعالان بخش خصوصی کشورهای آفریقایی و سازمان های مهم منطقه ای آفریقا ، معاون اول رئیس جمهور ، با اشاره به اینکه اجلاس سابق همکاری های ایران و آفریقا باید حاصل شود. پیگیری و اجرای آفریقایی. از این منظر ، آفریقا فرصت های بی شماری برای جمهوری اسلامی ایران در مناطق مختلف دارد.
فرصت های آفریقایی برای ایران
قاره آفریقا با سریعترین رشد در جهان در سال ۶ سریعترین رشد را در جهان دارد و پس از آسیا ، آفریقا دومین قاره با افزایش اقتصادی خواهد بود. در این زمینه ، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک بازار در حال ظهور با پتانسیل اقتصادی بالا در طی دو دهه گذشته به آفریقا توجه ویژه ای کرده است. همچنین ، استراتژی برخی از کشورهای آفریقایی در تغییر اهداف و استراتژی های همکاری سیاسی-اقتصادی و تلاش برای توسعه همکاری های جنوب و جنوب ، این قاره را به هدف ویژه ای برای ایران تبدیل کرده است.
اگرچه استراتژی دولت های مختلف در ایران همواره با قاره های مختلف آفریقا روابط پایدار بوده است ، اما دولت اجماع ملی سیاست های تعامل و تعامل متعادل را برای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با آفریقا در حالی که روابط را توسعه می دهد ، دنبال می کند.
محمد رضا آرف روز سه شنبه ، ۲۱ مه ۲۰۰۸ همراهی اومرو وزیر نفت نیجر روابط سیاسی خوبی را به عنوان پیشرانه روابط در سایر بخش ها از جمله اقتصاد ، خدمات فنی و مهندسی و کشاورزی ذکر کرده است.
همراهی اومرو وی در طول جلسه تأکید کرد که همکاری های درخواست شده ما در سه زمینه کشاورزی ، نفت و انرژی است که در هر سه زمینه ایران تجربیات بسیار خوبی دارد.
معاون اول رئیس جمهور. همچنین در جلسه با سمیر ابن سالم اوبید وزیر بازرگانی و صادرات تونس تأکید می کند که توسعه روابط با آفریقا اولویت جمهوری اسلامی ایران است و آفریقای شمالی با ویژگی های فرهنگی ، مذهبی ، مذهبی و تاریخی خود جایگاه ویژه ای دارد.
در این قالب ، برخی از ناظران بر این باورند که جمهوری اسلامی ایران به دلیل مختصات سیاسی و اقتصادی خود ، و در دهه های آینده پس از اختیاراتی مانند چین ، حتی در دومین شریک تجاری برخی از کشورهای آفریقایی ، توانایی غلبه بر قدرتهای اقتصادی خاورمیانه در آفریقا را دارد.
به گفته مقامات اتاق مشترک ایران و آفریقا ، روابط تجاری ایران با قاره آفریقا حدود ۱.۵ میلیارد دلار است که به نظر می رسد با گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با بسیاری از کشورهای آفریقایی ، به ویژه در شمال و شرق قاره ، قادر به افزایش تجارت با گسترش روابط سیاسی و اقتصادی است.
بر این اساس ، سومین نشست همکاری اقتصادی ایران -آفریقا ، که با حضور رئیس جمهور ، معاون اول رئیس جمهور ، وزیر و مقامات وزارت بهداشت و گروهی از مقامات قاره آفریقا ، نشانه مهمی از عزم دولت برای توسعه روابط با آفریقا است. این رویداد به میزبانی مقامات اتحادیه آفریقا ، رئیس جمهور ، نخست وزیر ، وزیران اقتصادی و بازرگانی ، اتاق های بازرگانی ، بازرگانان ، روسای بانکی و بیمه ، واحدهای تولیدی و مدیر عاملان شرکتهای بزرگ و بین المللی آفریقایی و همچنین ظرفیت های تولیدی ، صنعتی و صنعتی برای ایران برگزار شد. تجارت ایران معرفی شده است و انتظار می رود نقش مهمی در توسعه روابط ایران با این کشورها داشته باشد.
بشر
منبع : ایرنا