توسعه روابط تجاری ایران و قرقیزستان نیازمند توافقات پولی و بانکی است
۱:۳۷ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان- معاون رئیس اتاق بازرگانی ایران ، صنایع ، معادن و کشاورزی گفت که حجم تجارت ایران -کیرجستان و قرقیزستان با ظرفیت های دو طرف و اتاق های دو کشور ، به همراه شرکت های کوچک و متوسط ایران ، باید یک برنامه خاص را برای افزایش سطح تجارت دو طرفه اجرا کند.
در دیدار با مامداداک باکروف ، معاون رئیس جمهور اتاق بازرگانی قرقیزستان ، قرقیزستان ادامه داد: قرقیزستان ظرفیت های اقتصادی بی شماری از جمله عضویت در سازمان تجارت جهانی دارد و دلایل زیادی برای همکاری با این کشور وجود دارد.
وی با اشاره به افزایش ۵ ٪ در حجم تجارت در ایران و قرقیزستان ، افزود: “این افزایش امیدوار کننده بود ، اما هنوز از ظرفیت ها دور است.” البته اجرای توافق نامه تجارت آزاد ایران -اروسیه از ۹ ماه مه می تواند منجر به پرش در صرافی های دو جانبه شود.
توافق نامه های چهره و مالی نقش مهمی در توسعه روابط بین دو کشور دارند. حضور ما در نمایشگاه های تخصصی این دو کشور همچنین به آشنایی بیشتر و ارتباطات مؤثر بین بخش های خصوصی دو طرف کمک خواهد کرد.
وی افزود: سرمایه گذاری مشترک در مناطق لجستیک و حمل و نقل یکی از موثرترین زمینه های همکاری در کاهش هزینه کالا برای هر دو طرف خواهد بود.
وی با اشاره به نزدیکی قرقیزستان با چین گفت: “ما می توانیم از این مزیت در اجرای پروژه ها برای انتقال سریع و ایمن محصولات ایرانی به قرقیزستان و چین و برعکس استفاده کنیم.”
معاون رئیس جمهور اتاق ایران گفت: گردشگری و کشت فراتر از مرز از دیگر زمینه های همکاری بین دو کشور است و گفت: به دلیل طبیعت زیبا ، خاک حاصلخیز و منابع آب زیاد قرقیزستان ، سرمایه گذاری مشترک سرمایه گذاران ایرانی می تواند محصولات کشاورزی تولید کرده و به ایران و سایر کشورها در سراسر جهان صادر کند.
وی با اشاره به اراده رهبران دو کشور برای توسعه توسعه جامع روابط ، گفت: “ما باید تلاش کنیم تا پروژه های مشترک اقتصادی و صنعتی ، همکاری اقتصادی پایدار را اجرا کنیم.”
مامداادک بکیروف ، معاون رئیس اتاق بازرگانی قرقیز گفت: “ما باید مطابق با سیاست منافع دو جانبه حرکت کنیم.” توسعه روابط تجاری و اقتصادی باید به منافع دو طرف خدمت کند.
وی گفت: این دو کشور ظرفیت های زیادی دارند ، اما مواردی وجود دارد که باید برطرف شود و افزود: “ما باید بررسی کنیم که چه راه هایی برای نزدیک شدن به بازرگانان و بازرگانان از هر دو طرف.” در حال حاضر ، مانده تجارت در ایران مثبت است ، اما این وضعیت باید متعادل باشد.
باکیریروف گفت: “متأسفانه ، بازرگانان این دو طرف از مزایا و فرصت های تجاری یکدیگر آگاه نیستند و ما با کمبود اطلاعات روبرو هستیم.” اتاق های ایران و قرقیزستان باید بازرگانان را به دست آورد. اما حل مشکلات لجستیکی و مبادلات مالی باید از طریق دولت ها دنبال شود.
وی گفت: “ما باید یک اتاق مشترک ایجاد کنیم.”
منبع: اتاق ایران