توسعه کشت دیم کلید خودکفایی محصولات اساسی
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ آزاده محبی – پرش تولید در DIMS یکی از راه های اساسی برای افزایش بهره وری در واحد منطقه است ، زیرا در سالهای اخیر ، تولید محصولات کشاورزی در دیم به طرز چشمگیری افزایش یافته است ، با ادامه حمایت از کشاورزان و ارائه زیرساخت های لازم در توسعه شیاطین ، خودآگاهی در محصولات اساسی.
برنامه برنامه جهش تولید DIMS بین وزارت کشاورزی جهاد و کارکنان اجرایی امام در سال و مراحل اجرای آن در سال آغاز شد ، زیرا به دلیل محدودیت منابع آب و خاک ، توسعه کشت دیم یک سیاست مناسب برای دستیابی به خودکشی محصولات زراعی ضروری است.
با توجه به گسترش برنامه جهش دیمسان با همکاری دفتر مرکزی فرماندهی امام برای پنج سال آینده ، انتظار می رود عملکرد در هر سطح واحد را ببینیم و به خودکفایی محصولات ضروری دست یابیم زیرا به دلیل محدودیت منابع آب ، این سیاست به دلیل عدم فشار بر منابع آب زیرزمینی از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیریت منابع آب با توسعه کشت دیم امکان پذیر است
آلامی ، رئیس اتاق صنفی کشاورزی گفت: “برای مدیریت آب ، ما باید نگاهی ویژه به کشت بارانی بیندازیم تا بتوانیم از ظرفیت بارش و باران های جوی به درستی استفاده کنیم.”
به گفته وی ، با توجه به اینکه تخمین دقیق نزول جوی کشور و توانایی آب نمی توان گفت ، نمی توان گفت که چگونه ما امسال از طریق کشت دیم تولید خواهیم کرد. اما ما باید بر اساس آماده سازی زمین ، بررسی های تخصصی و فنی بیشتری داشته باشیم.
آلامی بر تمرکز ویژه توسعه کشت دیم در کشور تأکید کرد: با توجه به شرایط اقلیمی مختلف در کشور ما ، لازم است از ظرفیت خشک خشک غفلت شده برای تولید برخی از محصولات ضروری مورد نیاز با بررسی دقیق شرایط آب و هوایی مناطق مختلف استفاده شود.
رئیس انجمن صنفی کشاورزی گفت: “در حال حاضر ، کارشناسان نمی توانند پیش بینی کنند که دیم فقط می تواند به خودکفایی برسد زیرا مقدار آب دقیق نیست ، اما ما معتقدیم و بخشی از برنامه ها هستیم و وزارت جهاد باید برای استفاده از ظرفیت نگاه ویژه ای داشته باشد.”
امنیت غذایی یکی از مهمترین مباحث در کشورها است و هر کشوری که می تواند در تهیه گندم ، جو ، دانه روغنی و دانه های گیاهی اقدامات خوبی انجام دهد و این امر می تواند از امنیت غذایی جلوگیری کند ، از خروج ارز جلوگیری کند و در اراضی کشاورزی خود اشتغال ایجاد کند.
توسعه کشت دیم راه حلی برای دستیابی به خودکفاتی محصولات اساسی
آتات الله هاشمی ، عضو شورای هماهنگی سازمان های بخش کشاورزی ، گفت که توسعه کشت خشک راهی مناسب برای دستیابی به خودکفاتی است.
به گفته وی ، استفاده از دانه ها و ورودی های با کیفیت نیز برای دستیابی به خودکشی گندم با ۴ میلیون هکتار کشت بارانی امکان پذیر است و از طرف دیگر ، سهم گندم آب برای کاهش مشکلات کاهش می یابد.
هاشمی ادامه داد: توسعه کشت بارانی تأثیر زیادی بر دانه های روغنی و سایر محصولات ضروری دارد ، به طوری که جهان اکنون به مرحله علم ، پیشرفت و فناوری رسیده است که عوامل مخرب را با بذر و فناوری مناسب و سایر تحقیقات به حداقل می رساند.
یکی از اعضای شورای هماهنگی کشاورزی گفت: “با توجه به میانگین بارندگی ، ورود فناوری و تحقیقات به بخش و استفاده از بذر و بذر مناسب با توسعه کشت دیم ، می توان از خودآزمایی گندم پایدار حاصل شد که دیگر نگران آب و برق نیست.”
با توجه به محدودیت های منابع آب این کشور و افزایش تبخیر سه برابر میانگین جهانی ، پرش تولید در Dims یکی از بزرگترین پروژه های وزارت کشاورزی جهاد است که باید به ویژه توسط مقامات مورد توجه قرار گیرد ، طبق اصرار رهبر عالی بر کیفیت محصولات استراتژیک در برنامه هفتم.