تولید محصولات شیلات در سند امنیت غذایی به۲ میلیون و ۶۰۰ هزارتن میرسد
۱۴:۰۴ – ۱۳ آذر ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – سید حسین حسینی رئیس سازمان شیلات کشور در هشتمین نمایشگاه بینالمللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته گفت: امنیت غذایی، بر اساس فرمان مقام معظم رهبری، یکی از اولویتهای اصلی کشور است، همانگونه که رویکرد سازمان خواربار و کشاورزی جهانی بر تأمین غذای مردم و بقای بشر با تمرکز بر آب استوار است، ما با توجه به موقعیت جغرافیایی خود، باید از ظرفیتهای ساحلی و دریایی بهرهبرداری بیشتری کنیم.
به گفته او، ایران، بهعنوان چهلمین کشور دارای دسترسی ساحلی در میان ۱۸۰ کشور، از پتانسیلهای بالقوهای برای ارتقای امنیت غذایی برخوردار است. این موضوع مسئولیت ما را سنگینتر میکند و برای دستیابی به این هدف، نیازمند همدلی، همافزایی و مشارکت تمامی اقشار جامعه هستیم.
حسینی ادامه داد: حرکت در این مسیر بدون همکاری و همبستگی ملی ممکن نخواهد بود و سازمان شیلات آماده است تا با برنامهریزی دقیق و تعامل گسترده، نقش خود را در این زمینه ایفا کند.
رئیس سازمان شیلات با اشاره به قدرت مانور صنعت شیلات در تأمین محصولات غذایی و تولید پروتئین در اقلیمهای گوناگون بیان کرد: این صنعت را به یکی از ارکان کلیدی امنیت غذایی تبدیل کرده است. این توانمندی شیلات باعث شده که سازمان خواربار و کشاورزی جهانی تا سال ۲۰۵۰، آن را بهعنوان یکی از راهحلهای نجاتبخش معرفی کند.
حسینی افزود: سه عامل اصلی، شیلات را به جایگاهی راهبردی در تأمین غذای جهانی رسانده است، اول، تولید پایدار پروتئین دریایی؛ دوم، ارزش تغذیهای آبزیان و سوم توانایی این صنعت در سازگاری با شرایط متغیر اقلیمی است که این ویژگیها، اهمیت توسعه و سرمایهگذاری در این حوزه را دوچندان کرده است.
او بر لزوم توجه به ظرفیتهای داخلی برای ارتقای تولید و بهرهوری در صنعت شیلات تأکید کرد و گفت: استفاده از این فرصتها نهتنها امنیت غذایی کشور را تضمین میکند، بلکه میتواند نقشی مؤثر در تحقق اهداف جهانی در این زمینه ایفا کند.
معاون وزیر جهاد ادامه داد: سال گذشته یک میلیون و ۴۱۸ هزارتن محصولات شیلاتی در کشور تولید شد که در سند امنیت غذایی باید به ۲.۶ میلیون تن برسانیم.
در حال تکمیل