تکلیف برنامه هفتم برای کاهش طول دوره دسترسی به مسکن به ۷.۵ سال
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان جدید حبیب الله تاهرکنی به برخی از سؤالات مردم و همچنین نمایندگان مجلس پاسخ داد و برخی از سیاست های وزارتخانه را در این زمینه و روند اجرای واحدهای مسکونی در پروژه های مختلف توصیف کرد.
تحرخانی گفت: میانگین زمان دسترسی به خانوار به مسکن ۵ سال است ، گفت: طبق برنامه توسعه هفتم ، ما باید طول دسترسی خانوار به مسکن را از ۵ سال به ۴.۷ سال کاهش دهیم.
معاون وزیر مسکن و ساخت جاده ها و توسعه شهری گفت: هنگامی که چهاردهمین مجتمع دولت با پروژه ملی جنبش مسکن آغاز شد ، که بخشی از واحدهای آن و تأمین زمین آن بود ، وی گفت: “با توجه به ثبت نام ها ، تعهد دولت به واحدهای پشتیبانی ۶ ساله اکنون ۶۰۰۰ است.” هنگامی که دولت چهاردهم آغاز شد ، حدود ۶۰۰۰ واحد واحد پشتیبانی در قالب پروژه های ۴ ساله آغاز شد ، که اکنون به ۶۰۰۰ واحد رسیده است ، یعنی ۶۰۰۰ واحد در دولت چهاردهمین و به واحدهای آغاز شده اضافه شده است.
به گفته وی ، مجوز ساختمان نیز در ابتدای دولت به دست آمد و تعداد مجوزهای ساختمانی صادر شده به ۶۰۰۰ واحد اکنون به ۶۰۰۰ واحد رسیده است.
۶۰۰۰ هکتار در شش ماه دولت چهاردهم به منطقه شهری ضمیمه شد
طاهروخانی در مورد تخصیص زمین به پروژه های مسکن در قالب دولت -عرضه زمین -گفت: در قالب الحاق ، در کل ۶۰۰۰ هکتار انجام شده است که ۶۰۰۰ هکتار در چهاردهمین دولت به شکل الحاق به پروژه های مسکن در قالب الحاق.
هدف قرار دادن ساخت و ساز مسکن مبتنی بر برنامه توسعه هفتم است
معاون وزیر جاده ها و توسعه شهری ، با اشاره به اینکه ماده ۷ قانون برنامه توسعه هفتم برای ساخت ۲ میلیون واحد مسکن در کشور هدف قرار گرفته است.
نوسازی ۶۰۰۰ واحد در بافت های فرسوده در طول برنامه هفتم
وی افزود: طبق برنامه هفتم ، ۶۰۰۰ واحد در بافت های فرسوده از طریق مشوق ها و پرداخت تسهیلات انجام می شود. یک میلیون واحد به شکل مسکن روستایی و ۲ میلیون واحد نیز به روش های دیگر برنامه ریزی شده است.
تأمین مالی ۶۰۰۰ واحد مسکن روستایی
تحرخانی گفت: در بخش مسکن روستایی ، که در طول برنامه توسعه هفتم به یک میلیون واحد هدف داده می شود ، دولت ۶۰۰۰ واحد را تأمین مالی کرده و در این بخش ها به خوبی حرکت می کند.
تحرخانی گفت: تنها راه حل برای پایین آمدن قیمت زمین در قیمت مسکن تمام شده ، عرضه گسترده زمین است. از آنجا که زمین در ایران ماهر است ، یکی از دلایل این افزایش قیمت می تواند در برخی از مناطق کمبود زمین باشد ، اما مانع اصلی ساختار معیوب اقتصاد است.
وی گفت: “ما باید تلاش کنیم تا فروشندگان بازی و گمانه زنی های حدس و گمان را تشکیل دهیم زیرا توسعه شهرک ها در نظر گرفته شده است ، بنابراین ما باید سیستم مدیریت بازار زمین را سازماندهی کنیم و نظارت کاملی داشته باشیم.”
تحرخانی گفت که ما با زمین هایی که در داخل شهرها قرار دارند روبرو هستیم. وی گفت که این در تهران کمتر و بیشتر در شهرهای دیگر است.
معاون وزیر جاده ها و توسعه شهری گفت که دولت فراتر از قانون نیست و وظیفه قانونی برای تأمین زمین وجود دارد ، توضیح داد: ماده ۷ برنامه توسعه هفتم تصویب کرده است که در برنامه توسعه هفتم به ۵ هکتار اضافه شود ، که یکی از مهمترین شرایط است.
معاون وزیر جاده ها و توسعه شهری اظهار داشت که وزارت راه و توسعه شهری در زمینه ماده ۷ قانون برنامه توسعه هفتم در حال پیشرفت است: با برنامه های ساخته شده ، شهرک ها در حال تصویب و بررسی در شورای عالی توسعه و معماری شهری هستند. ما در کلانشهر هیچ راهی نداریم و سیاست تسویه حساب پیگیری می شود. همچنین ، در قالب شهرهای ساحلی و مرزی در سواحل ماکران ، شهرهای جدید در آن واقع شده و کار آنها انجام خواهد شد.
دولت نگران تأمین مسکن کم درآمد است
به گفته Tahrokhani ، دولت نگران تأمین زمین و تأمین مسکن برای گروه های کم درآمد و متوسط است که تمام عرضه زمین ، تسویه حساب و توجه به توسعه در شهرها ، ملاحظات زیست محیطی ، سفره ها و سایر ملاحظات فنی را در نظر می گیرد. بنابراین ، وزارت جاده ها و توسعه شهری در جایی وجود دارد که توسعه شهری و روستایی مطابق با ماده ۵ قانون برنامه توسعه هفتم امکان پذیر است.
وی گفت: “ما برنامه ریزی و ایجاد شهرهای جدید را برنامه ریزی کرده ایم که می تواند پایه و اساس دقیقی برای تراکم باشد.”
معاون وزیر جاده ها و توسعه شهری گفت: “پیشنهاد من این است که کلانشهرها را از نظر تراکم خالص مسکونی بررسی کنیم ، زیرا ما به نتایج بهتری نسبت به تراکم خالص مسکن خواهیم رسید.” پیشنهاد من این است که کلانشهرها را از نظر تراکم خالص مسکونی بررسی کنید. یا برای پیشبرد یک شاخص ، که چگالی است که شما از شهرهای مختلف نشان می دهید ، برای تهران ، اما برای شهرهای مقایسه ای در سراسر جهان ، منطقه کلانشهر را که مطمئناً پایین تر از تهران است ، می داند.
وی تأکید کرد: سه چالش و مشکل اساسی در بررسی مسائل مسکن وجود دارد. این چالش ها شامل مسکن کم درآمد ، مسکن و نوسازی بافت های فرسوده و گمانه زنی ها و فروشندگان بازی است. بنابراین ، هر سیاستی در این سه چالش می تواند مشکلات جدی را برای بخش های هدف جامعه ایجاد کند.
منبع: وزارت جاده ها و توسعه شهری