جایزه جلال باید بازنگری شود/ افزایش ۳۰ درصدی بودجه
تهران-ایران- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران بر ضرورت بازنگری رویدادهای فرهنگی تاکید کرد و گفت: پس از برگزاری چندین دوره رویداد ادبی باید بازنگری شود و روند اجرای آنها به روز شود، زیرا برخی از آنها با هر یک همپوشانی دارند. دیگر
به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، نشست خبری هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد برگزار شد. ابراهیم حیدری مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران مسعود کوثری دبیر علمی این دوره جایزه جلال آل احمد و حامد محقق معاونت خانه کتاب شعر و داستان در روز یکشنبه ۹ دی ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
ابراهیم حیدری با اشاره به اینکه در نیمه راه هفدهمین دوره جایزه جلال، مسئولیت خانه کتاب و برگزاری این رویداد ادبی را برعهده گرفت، گفت: نتیجه فعالیت سایر مسئولان را تکمیل می کنم، جایگاه جلال در فرهنگ ایرانی است. خاص، به همین دلیل ادبیات و شعر جلال و برگزاری این مراسم از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران از پویایی جشنواره ها خبر داد و افزود: معتقدیم هر بخش از ادبیات ایران حال و هوای خاصی دارد و وزیر فرهنگ نیز گفت ایران تنها تهران نیست و به همین دلیل به این موضوع توجه کردیم. ادبیات داستانی شهرهای دیگر و این دوره به ادبیات اقلیم اختصاص دارد.
به گفته وی، بر اساس گزارش ها استقبال در هفدهمین دوره جایزه جلال آل احمد از نظر کیفی و کمی بالا بوده است. این جایزه باید زودتر برگزار می شد و اتفاقاتی که در کشور افتاد باعث به تعویق افتادن آن شد. در آینده این جایزه طبق روال گذشته برگزار خواهد شد.
رویدادهای فرهنگی باید بازنگری شود
حیدری خبرنگاران را به مطالبه گری دعوت کرد و ادامه داد: این اولین گفتگوی من با شماست. مطالبه گر باشیم تا بتوانیم جوایز و رویدادهای مختلف را به روز کنیم زیرا رویدادهای فرهنگی باید از نظر سبک و اجرا بازنگری و بازتعریف شوند.
مدیرعامل خانه کتاب با اشاره به ضرورت تکمیل و تقویت برنامه های فرهنگی افزود: شرایط ایران از نظر بین المللی و ملی خاص است. ما باید بتوانیم با کمک شما این بخش را تقویت کنیم.
وی با اعلام اینکه به نفرات برگزیده ۵۰۰ میلیون تومان جایزه تعلق می گیرد، ادامه داد: افرادی که شایسته تقدیر هستند حدود ۲۰۰ میلیون تومان دریافت می کنند. طبق سال قبل ۲۵ تا ۳۰ درصد به مبلغ جایزه اضافه کردیم. پیش از این جوایز به صورت سکه ای بود و حکمی وجود دارد که بر اساس آن می توان جایزه ای معادل جایزه کتاب سال را ریالی پرداخت کرد.
حیدری افزود: در این دوره ۱۰۰ کارگاه در استان ها و ۳۰ کارگاه و دو دوره تخصصی در تهران برگزار شد.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با تاکید بر همپوشانی جوایز و رویدادها در ایران ادامه داد: نحوه برگزاری جوایز باید بازنگری شود، بخشی جهانی و استانی. دنیای امروز و دیروز بسیار متفاوت است و باید همگام با تحولات روز باشیم و باید با داوران به طور کلی مشورت کرد، برنامه ها را تحلیل کرد و نقاط ضعف را تا حد امکان اصلاح کرد.
در حال تکمیل…
منبع : خبرگزاری ایرنا