جزئیات روند تصویب پالرمو در مجمع تشخیص
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان – هادی خانی روز چهارشنبه ، ۹ مه ، شورای مصلحت و تصویب کنوانسیون پالرمو ، گفت: ایران پیش از این کنوانسیون پالرمو را امضا کرده بود ، اما مراحل تصویب و الحاق باقی مانده است. این کنوانسیون توسط ماجلیس تصویب شد و سپس به شورای گاردین رفت و اعتراضاتی نسبت به آن داشت و سرانجام به شورای مصلحت واگذار شد ، که مجمع برای تعیین آن تعیین شده بود.
پذیرش مشروط کنوانسیون های FTAF زیر در جهان متداول است
وی گفت که هم کنوانسیون پالرمو و هم کنوانسیون CFT توسط ماجلیس تصویب شده است و آنها را در مجمع قانون اساسی توضیح می دهد: اولین باری که این کنوانسیون ها در مجلس تصویب می شوند ، ما مانند بسیاری از کشورهای این دو کنوانسیون ، آن را با توجه به شرایط پذیرفته ایم.
خانی ادامه داد: بسیاری از کشورها شرایطی را برای پذیرش این دو کنوانسیون در کشور ما و همچنین برخی از مواد این کنوانسیون داشته اند. این شرایط به این واقعیت بازگردد که ما این کنوانسیون ها را در چارچوب قانون اساسی کشور خود اجرا می کنیم. این یک مسئله مشترک در بسیاری از کشورها است.
معاون وزیر اقتصاد تأکید کرد که بسیاری از کشورها مطابق با منافع ملی خود تصمیم گرفته اند تا به این دو کنوانسیون بپیوندند و افزود: “در کشور ما ، این تصمیم در چارچوب منافع ملی گرفته شده است و شرایطی که ما در آن قرار داده ایم اغلب به قانون اساسی باز می گردد.”
مجمع تشخیصی که توسط وزارت امور خارجه و روند الحاق به پالرمو تأیید شده است
وی در مورد زمان الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون پالرمو اظهار داشت: این قطعنامه امروز در شورای مصلحت تصویب شد و پس از روند اداری اعلام می شود. وزارت امور خارجه همچنین روند الحاق را به کنوانسیون خواهد داد ، اما مهم بود که مجمع آن را تصویب کند.
پیوستن به CFT هفته آینده در دستور کار مجمع
رئیس مرکز اطلاعات مالی در زمان بررسی کنوانسیون CFT گفت: “این کنوانسیون هفته آینده در دستور کار شورای مصلحت قرار خواهد گرفت.”
خانی تکرار کرد: با تأیید CFT و Palermo ، مسیر عادی سازی پرونده ایران در FATF آسان تر خواهد بود.
رئیس مرکز اطلاعات مالی تأکید کرد: “مطمئناً ما راحت نیستیم که ادامه دهیم و قطعاً باید پیگیری و جلسات مستمر داشته باشیم ، اما من فکر می کنم که تأیید این دو کنوانسیون بهانه ای از برخی از کشورهای خصمانه ما خواهد داشت و کشورهای دشمن ما که ایران تروریسم را تأمین نمی کند و ایران با ارزهای سازمان یافته دخالت نمی کند.”
خانی خاطرنشان کرد: تأیید این کنوانسیون به کشورهای دوستانه و دوستانه ما نیز اطمینان خواهد داد که ما می توانیم برای تسهیل و تسریع روند عادی سازی پرونده ایران در FTF ، با خودمان بیشتر داشته باشیم.
دلیل ورود گسترده رسانه ها از مرکز اطلاعات مالی برای اطلاع رسانی به پالرمو و CFT
وی ابراز امیدواری کرد که این حادثه در زندگی و معیشت عموم مردم در مورد مزایای کنوانسیون در شورای مصلحت توسط مرکز اطلاعات مالی و رسانه ها گفت:
خانی افزود: “هدف اول اطلاع رسانی و اطلاع رسانی به همه افراد مشمول این قانون ، که تقریباً تمام بخش های جامعه را شامل می شود و فرهنگ مناسب را انجام می دهد.”
پیش از این ، در مورد جریان پرونده ایران در FTAF ، سکوت خبری وجود داشت
خانی ادامه داد: هدف بعدی این بود که دفاع از مشروعیت این کشور برای عادی سازی پرونده ایران در FATF ما برای ارسال پیام به جهان که ما در کشور خود فرهنگ داریم ، ارسال کنیم ، زیرا یک سکوت خبری وجود دارد و هیچ اطلاعات خاصی در این باره وجود ندارد ، بنابراین یکی از اهدافی که این مرکز به دنبال آن بود که ما را به ما اطلاع دهد. تروریسم ، در چارچوب استانداردهای بین المللی ، کار فرهنگ و اطلاعات را انجام می دهیم.
ترسیده بود که اطلاعات نادرست در مورد این دو کنوانسیون منجر به درک نادرست جامعه شود.
وی تأکید کرد: هدف دیگر مرکز اطلاعات مالی این بود که متأسفانه ما با یک سری اطلاعات نادرست در مورد استانداردها و توصیه های FTF ها روبرو شدیم و نگرانی از ما وجود داشت که این اطلاعات نادرست منجر به فرهنگ نادرست و سوء رفتار می شود. بنابراین ، مرکز اطلاعات مالی در ماه های اخیر نقش برجسته تری در اطلاعات FATF ایفا کرده است تا از ذهنیت انحرافی و سوء رفتار به منظور پیگیری واقعیت و چارچوب های صحیح استانداردها و توصیه های شستشوی ضد پولی در کشور ما جلوگیری کند.
جلسات مجمع به دور از حاشیه و جناح برگزار شد
دبیر شورای عالی پولشویی و تأمین مالی تروریسم ادامه داشت: شورای مصلحت در ماه های اخیر به موضوعات کاملاً فنی و حقوقی متمرکز شده است و از حاشیه ها و اظهارنظرهای اظهارات جناحی یا جناحی در این شماره جلوگیری کرده است که باعث شده تا امروز به نفع جلسه باشد.
فضای جلسه امروز در زمان رای گیری
وی گفت: “من امروز قبل از رای گیری در مجلس بودم ، زیرا رای گیری فقط با حضور اعضا بود ، زمان رای گیری را ترک کردم.”
خانی گفت: “خوشبختانه ، زیرا آنها قبلاً اعضای مجمع را مورد مطالعه قرار داده بودند و در جلسات خبره متعددی ، همه جنبه های این کار مستند شده و به طور منطقی مورد بحث قرار گرفته است ، جو این جلسه کاملاً فنی و متخصص بود. بنابراین ، هم مخالفت و هم با توافق ، متخصصان مطرح شده اند و در یک متخصص ، با تأیید و نتیجه گیری ، علاقه مندان به این کشور به رسمیت می شناختند که این کشور به رسمیت شناخته شده است که این کشور به رسمیت شناخته شده است که این کشور به رسمیت شناخته شده است.
دو رئیس قدرت در رای دهنده حضور داشتند
خانی افزود: رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه و تقریباً اکثریت اعضا در این جلسه حضور داشتند و اکثریت اعضای کنوانسیون مورد بحث قرار گرفتند.
منبع: ایرنا