حزب ندای ایرانیان: دیپلماسی کارآمد، مسیر عبور از بحرانها است
گزارش ایرنا ، جلسه شورای سیاست حزب ایران به ریاست معاون سیاسی این حزب و در آن شرکت کرد sayed shahabuddin tabatabaiدبیر کل و اعضای شورای سیاست برگزار شد.
در این نشست موضوعات مختلفی از جمله “انفجار بندر شهید رجای” ، “پروژه پتروشیمی Miankaleh” ، “مذاکرات ایران -us” و “لایحه حمایت از زنان” بحث شده است.
در ابتدای جلسه ، اعضای شورای سیاست ، عمیقاً از حادثه غم انگیز در بندر شهید رجائی پشیمان شدند و دوباره همدردی را با خانواده های اندوهگین و سلامت مجروحان و نیاز به روشن شدن دلایل این حادثه ، برای پاسخ به چنین مسئولیت هایی انجام دادند.
حزب صوتی ایران این حادثه را نه تنها یک واقعه تلخ انسانی ، بلکه نشانه ای از ضعف ساختاری در زمینه ایمنی شغلی و نظارت فنی است که نیاز به اصلاحات ملی فوری و شفاف در سطح ملی دارد.
علاوه بر این ، آنسا صالبی ، رئیس شعبه هورموزگان حزب NEDA ایران ، گزارش مفصلی در مورد این زمینه و اقدامات مسئول شعبه ارائه داد.
این گزارش بر نقش فعال و انسانی اعضای حزب در ساعات و روزهای پس از حادثه متمرکز شده است. از جمله این اقدامات شامل سازماندهی نذورات خون و مشارکت هدفمند اعضای حزب در اهدای خون به مجروحان ، هماهنگی و تسهیل حضور نیروهای تسکین داوطلبانه و پزشکی در صحنه حادثه ، و به طور مؤثر با خانواده ها در فرایندهای حمایتی و پیگیری خواسته های آنها همراه است.
شورای سیاست ، ضمن ستایش از این رویکرد فعال و مسئول ، بر لزوم الگوبرداری از این تجربه در سایر استان ها و نهادینه کردن واکنش های منسجم ، همدلی و کارآمد حزب در مواجهه با بحران های اجتماعی تأکید کرد.
پس از این جلسه ، کمیسیون محیط زیست حزب گزارشی جامع در مورد آخرین تحولات مربوط به پروژه پتروشیمی Miankale ارائه داد.
در این گزارش ، Fatemeh Shafiii ، رئیس کمیسیون محیط زیست ایران ، با اشاره به روند پروژه از زمان تصویب آن از مارس تا فسخ نهایی در دولت سیزدهم ، تأکید کرد که ساخت پتروشیمی تحت الزامات محیط زیست نیست. نمونه هایی از تصمیم گیری ناپایدار در سیستم اجرایی کشور.
وی همچنین به ابطال رسمی این پروژه در چهاردهمین دولت اشاره کرد و نقش مثبت آژانس حفاظت از محیط زیست و دستور مستقیم رئیس جمهور در متوقف کردن این پروژه را برجسته کرد.
این فعال سیاسی افزود: “با قطعنامه جدید کابینه ، مجوز سابق به طور رسمی باطل شد و وزارت زراعت جهاد موظف بود اراضی را پس بگیرد ، تصمیمی که از دیدگاه حقوقی و زیست محیطی گامی در جهت تقویت فرایندهای توسعه سیستماتیک و رعایت محدودیت های قانونی اقتدار اجرایی است.”
در تحلیل خود ، کمیسیون محیط زیست ایران بر سه محور اساسی تأکید کرد. اول ، صدور مصوبات دولت در تضاد با استانداردهای زیست محیطی ، صرف نظر از برنامه ریزی زمین ، روشی نگران کننده و تکراری است که منجر به ناکارآمدی و بی ثباتی پروژه ها در سفرهای استانی دولت های قبلی شده است.
دومین تمرکز کمیسیون محیط زیست ایران در تجزیه و تحلیل خود تأکید کرد که تجربه میاناکله نشان داد که پیگیری منسجم فعالان محیط زیست ، جامعه محلی همراه و حمایت رسانه ها و هنرمندان قادر به ایجاد تقاضای عمومی بود. این رویداد نمونه ای موفق از نقش جامعه مدنی در نظارت بر قدرت اجرایی است که باید توسط نهادهای حاکمیتی شناسایی ، پشتیبانی و تقویت شود ، نه تضعیف.
کمیسیون صدای ایران گفت: “این پروژه فقط نمونه ای از پروژه هایی نیست که بدون ارزیابی محیط زیست وارد مرحله اجرای شده اند. در سالهای اخیر ، لیستی از پروژه های منتشر شده که بودجه عمومی را بدون فرآیند حقوقی و مجوزهای لازم دریافت کرده اند.” این امر ضرورت تجدید نظر در فرایندهای تخصیص منابع و تعهد عملی دولت به اصول توسعه پایدار را دو برابر می کند.
در پایان گزارش ، کمیسیون محیط زیست از تصمیم دولت برای متوقف کردن پروژه استقبال کرد و موضع مناسب رئیس جمهور اعلام کرد که حزب صوتی ایران همچنان با تمرکز استراتژیک بر مسائل زیست محیطی ، نظارت و پیگیری چنین موضوعاتی را ادامه خواهد داد و در زمینه خواسته های مردمی ، بر ترویج کیفیت تمرکز خواهد کرد.
کمیسیون حزب ایران تأکید کرد که حفاظت از محیط زیست یک زیرزمین نیست بلکه اولویت اساسی در سیاست گذاری ملی است و هرگونه توسعه توسعه غیر محیطی منجر به بحران و نارضایتی اجتماعی نخواهد شد.
مسئله دیگر در مورد دستور کار ، بررسی مذاکرات ایران -us بود. در این جلسه ، گزارشی از دور سوم مذاکرات ایران -us در مسقط توسط Ehsan Arjmand ، رئیس کارگروه بین المللی و سیاست خارجی حزب NEDA ایران ارائه شد.
صدای شورای سیاست ایران ، با دیدگاه مسئولیت پذیری در مورد شرایط مهم این کشور و اعتقاد به کارآیی دیپلماسی در پی بحران های بین المللی ، با هدف حفظ عزت و منافع استراتژیک کشور ، با هدف حفظ تحریم ها و تحریم ها ، هرگونه تلاش و گفتگوی هدفمند بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده انجام می شود.
شورای سیاست حزب حزب نادا خاطرنشان کرد که تجربیات گذشته به وضوح نشان داده است که هر زمان که دیپلماسی فعال مبتنی بر واقع گرایی و تاکتی باشد ، مسیر کاهش تنش ها ، کاهش فشار اقتصادی و تقویت موقعیت ایران در معادلات منطقه ای صاف تر است. از این منظر ، صدای حزب ایران با دیدگاه استراتژیک به آینده کشور ، خواستار تقویت گفتمان دیپلماتیک در سطح ملی و ادامه حمایت از حاکمیت از مسیر گفتگوی مؤثر و مؤثر است.
صدای حزب ایران تأکید می کند که حل و فصل موارد پیچیده سیاست خارجی از تعامل مستقیم و گفتگو نیاز به اجماع داخلی ، انسجام استراتژیک و جلوگیری از مصلحت کوتاه مدت و جناحی دارد. بنابراین ، این شورا از تمام نیروهای مؤثر در حاکمیت می خواهد تا از ابتکارات دیپلماتیک در این مسیر با دیدگاه ملی و فراملی حمایت کنند.
اعضای این شورا همچنین بر لزوم معیشت مردم و توسعه ملی ، نیاز به توافق پایدار ، عادلانه و متعادل تأکید کردند و اظهار داشتند که توافق نامه ای که ضمن حفظ اصول و استقلال کشور ، راهی برای بازگشت به مدار تعامل سازنده با جهان فراهم می کند و از فرصت های اقتصادی و فناوری در سطح بین المللی استفاده می کند.
در پایان جلسه ، کمیسیون زنان حزب ایران حزب NEDA گزارش تحلیلی در مورد آخرین وضعیت لایحه حمایت از زنان ارائه داد. این گزارش خاطرنشان می کند که بیش از سیزده سال از پیش نویس اولیه این لایحه و رفت و آمد مکرر آن بین سه نیرو می گذرد ، اظهار داشت که هنوز هیچ اراده مشخصی برای نهایی کردن و تصویب این لایحه در مجمع مشورتی اسلامی وجود ندارد.
به گفته این کمیسیون ، این تأخیر طولانی نه تنها اعتماد عمومی به فرآیندهای قانونگذاری را از بین برد ، بلکه پیام نگران کننده ای را در مورد بی اعتنایی به امنیت ، عزت و حقوق بشر در سطح تصمیم گیری در مورد کشور به ارمغان می آورد. بر این اساس ، صدای شورای سیاست ایران ، ابراز نگرانی از این اوضاع ، از نیروهای اجرایی ، قانونگذاری و قضایی خواست تا مبنای تصویب مؤثر و مؤثر این لایحه را در اسرع وقت فراهم کنند.
منبع : ایرنا