موسیقی

حمیدرضا نوربخش: شهبازیان راجع به موسیقی ملی تعصب و غیرت داشت

به گزارش مهر، مراسم تشییع پیکر مرحوم فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر پیشکسوت موسیقی کشورمان که شنبه ۳۱ آذرماه بر اثر عارضه تنفسی دار فانی را وداع گفت، صبح دوشنبه ۳ آذرماه با حضور در سالن اجتماعات برگزار شد. از تعدادی از هنرمندان و مدیران فرهنگی از تالار وحدت تهران برگزار می شود.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیژن بیژنی، محمدعلی مراتی، محسن امیر یوسفی، محمدرضا عقیلی، پوریا اخواص، علی بستان، سید جواد طاهری، محسن صفایی، مجید اخشابی، ناصر ایزدی، بابک چمن آرا، کامران همت ، حمیدرضا نوربخش ، محمد اله یااری ، آرشام مودبیان، علی تفرشی، همایون رحیمیان، حبیب صبور، زمان خیری، بهرام جمالی، حمیدرضا عاطفی، مرتضی کاظمی، علی جعفری پویان، هوشنگ کامکار، داود گنجه‌ای، داریوش پیرنیاکان، قاسم رفعتی، مصطفی رحماندوست، علیرضا عاطفی، شهرام صارمی، کروش نریمانی، سهیل محمودی، محمدعلی ابطحی، حسام الدین سراج، زیدالله طلوعی، محمدحسین ایمانی خوشخو، محمدرضا چراغعلی، سیدعباس عظیمی، فردین خلطبری، علی دهکردی، هنگامه اخوان، محمد اصفهانی‌شا، آراش، احمد صدری و غیره از جمله افرادی هستند که در این مراسم حضور داشتند.

سهیل محمودی شاعر که اجرای برنامه را نیز بر عهده داشت در ابتدای این مراسم گفت: هر کدام از ما با فریدون شهبازیان خاطراتی داریم. یادم هست وقتی رباعیات خیام در قالب یک مجموعه صوتی به کوشش مرحوم احمدرضا احمدی با صدای مرحوم محمدرضا شجریان و صدای پرطنین صدای احمد شاملو در قالب یک مجموعه صوتی تهیه شد، من و هم نسلانم بهترین خاطرات را ساختیم. با این پروژه مرحوم شهبازیان زندگی خیامی داشت و لحظه لحظه زندگی اش خیامی بود.

بدرق، هنرمندی که دغدغه نسل جوان را داشت

حمیدرضا نوربخش خواننده و مدیر عامل خانه موسیقی در این مراسم گفت: شاید این آلودگی هوا فریدون شهبازیان را از ما گرفت. درگذشت شهبازیان غم بزرگی است. در این مدت هفته ای ۲ روز با هم بودیم و او هنرمندی بود که همیشه به مسائل صنفی نوازندگان و نسل جوان اهمیت می داد.

وی افزود: در نسل شهبازیان افراد کمی هستند که با موسیقی به روز باشند. او در محدوده دهه های خود نمی ماند و می دانست نسل جوان چه می خواهد. او نسبت به موسیقی ملی مغرضانه و غیرت داشت و همیشه نگاه حمایتی عجیبی در داوران داشت تا جوانان دیده شوند.

نوربخش تصریح کرد: در این سال ها کمتر دیده بودم که خودش را ببیند. او از علاقه مندان به موسیقی ملی بود که با وجود تحصیلاتش در رشته موسیقی کلاسیک، همواره در جهت ارتقای موسیقی تلاش می کرد.

پس از سخنان نوربخش حسام الدین سراج خواننده و زمان خیری نوازنده نی در رثای مرحوم شهبازیان آهنگی را اجرا کردند.

شهبازیان مهربان و در عین حال درخشان بود

حسام الدین سراج قبل از اجرای این قطعه گفت: امروز روز سختی برای همه ماست. ما امروز یک هنرمند بزرگ را از دست دادیم. او مهربان و در عین حال باشکوه بود و امروز دلم می سوزد که هنرمند بزرگی را از دست دادیم.

داود گنجه ای نوازنده پیشکسوت و از اعضای هیئت مدیره خانه موسیقی نیز در این مراسم گفت: هنرمندان تاج آفرینش هستند و امروز برایم سخت است که یکی از بهترین دوستانم را از دست دادم. ” او مرا بیشتر از خودم دوست داشت و من همیشه به او ارادت داشتم.

وی افزود: ۲ هفته پیش با هوشنگ کامکار و فریدون شهبازیان در خانه موسیقی نشسته بودیم و تاریخ را مرور می کردیم. همونجا گفتم بیا با هم عکس بگیریم شاید هفته دیگه نباشیم و فریدون شهبازیان امروز در جمع ما نیست.

در غیاب هنرمندی که با شنیدن صدای الله اکبر درگذشت

گنجه ای با ذکر خاطراتی از تجربیات موسیقی خود با همکاری فریدون شهبازیان گفت: شهبازیان خواسته یا ناخواسته کارمند دولت و صدا و سیما شد. شرایطی که من، کامبیز روشن روان و علی دری به عنوان همکلاسی تجربیات مشابهی داشتیم و خاطرات زیادی داریم و امروز بسیار متاسفم که شهبازیان در بین ما نیست. وقتی در بیمارستان بود و به محض شنیدن صدای اذان در اتاق استراحت واکنش نشان داد و با صدای الله اکبر جان سپرد. هنوز وقتی یادم می آید می لرزم.

گنجه ای تصریح کرد: گفته می شد شهبازیان به موسیقی پاپ علاقه داشت، اما به صراحت می گویم او نمونه ای بود که علاوه بر تسلط بر موسیقی، مردی بی حد و مرز بود که هیچ گاه هنرمندی را ممنوع الکار نکرد. من خاطرات زیادی از این مرد دارم و هرگز ندیدم که پشت سر کسی صحبت کند.

گنجه ای گفت: همه ما گناهکار، وزیر و هنرمند هستیم و امیدوارم خداوند ما را ببخشد. امیدوارم خداوند همه ما را مورد بخشش قرار دهد و به همه شما توصیه می کنم از قضاوت کردن یکدیگر دست بردارید

بعد از صحبت های گنجه ای بود که با ورود پیکر مرحوم شهبازیان حسین علیشاپور خواننده و زمان خیری نوازنده نی قطعه آوازی را اجرا کردند.

حسین علیشاپور پیش از اجرای برنامه خود گفت: معتقدم سرمایه اصلی کشور ما نفت و گاز نیست، بلکه هنرمندانی مانند فریدون شهبازیان، حسین علیزاده، داود گنجه ای و دیگر هنرمندان ارزنده موسیقی ما هستند که امیدوارم همگی آنها باشیم. زیر سایه این بزرگان

ای کاش مسئولین می دانستند شهبازیان چه هنرمند بزرگی است

حسین علیزاده آهنگساز و نوازنده سرشناس موسیقی ایرانی نیز در پایان مراسم تشییع پیکر مرحوم شهبازیان گفت: غم در دل ما بسیار عمیق است. او هنرمند بزرگی بود که همه ایران دوستش دارند. او هنرمندی باشکوه بود که در جوانی با او آشنا شدم. او مثل برادر بزرگترم بود، وقتی به من پیشنهاد کار داد خیلی ترسیدم. شهبازیان کاپیتانی بود که با استادی مثال زدنی آنقدر پرانرژی و پرشور بود که قطعه مورد نظر را خیلی راحت ضبط کردیم.

علیزاده تصریح کرد: هر وقت فریدون را می دیدم از او احساس خوبی می کردم و مثل کوه پشت سرمان بود. کاش اینجا بود و از رنجی که من و دوستانم در ایران کشیدیم صحبت می کرد. امروز خیلی دیر است و حالا می بینیم که او با مرگش ما را بسیار آزار داد. او متعلق به مردم است و اگر در پست دولتی بود برای موسیقی کار می کرد. کاش مسئولین بدانند چه هنرمند بزرگی است. تعارف نکنیم در این مدت با افرادی روبه‌رو شدیم که حرمت و نزدیکی‌شان حفظ نشد. چرا باید مردم برای شناخت شهبازیان به بی بی سی مراجعه کنند اما معرفی او در رسانه ها وجود ندارد.

وی تصریح کرد: همیشه این مردم هستند که یک هنرمند را هنرمند می کنند و من به نمایندگی از خودم و فریدون شهبازیان از همه مردم ایران برای همراهی با آثار این هنرمندان تشکر می کنم. این من و شما هستیم که می دانیم چه کسانی را از دست دادیم، اما مدیران نمی دانند.

در پایان مراسم تشییع پیکر مرحوم فریدون شهبازیان، قاسم رفعتی خواننده پیشکسوت موسیقی ایران قطعه آوازی را برای حاضران در برنامه اجرا کرد.

وی گفت: فریدون شهبازیان خیلی مدیون من است و من همیشه مدیون او هستم.

در پایان مراسم آهنگ گل گلدون من از آثار ماندگار مرحوم فریدون شهبازیان با صدای این هنرمند برای حاضران پخش شد.

منبع: سایت خبری هنرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا