کتاب و ادبیات

حوزه کتاب کودک به سمت مصرف‌گرایی می‌رود

تهران – ایرنا – مترجم کتاب حفره با اشاره به اینکه جامعه به سمت مصرف گرایی سوق پیدا می کند، ادامه داد: طبیعی است در چنین شرایطی حوزه کتاب کودک نیز به سمت مصرف گرایی پیش رود و کتاب هایی که مفهومی هستند. مانند “سرخ” به سختی جایگاه خود را در بازار پیدا می کند

زهرا احمدی وی در گفت و گو با خبرنگار کتاب ایرنا، با تاکید بر اینکه کتاب «سرخ» مخاطب عام دارد، اظهار کرد: به همین دلیل در کتاب برای مخاطب ۹ سال به بالا نوشتیم، یعنی برای یک حدی قائل نشدیم. سمت گروه سنی پیام پایانی کتاب این است که هر چقدر هم که همه چیز را به ترتیب، برنامه ریزی شده، طبق قانون و نظم جابه جا کنیم، باز هم جاهای خالی خواهد بود و باید این فضای خالی را بپذیری. من مشکل درک پیام کتاب را روی افراد در گروه های سنی مختلف آزمایش کردم و دیدم که همه می توانند برداشتی از کتاب داشته باشند.

باید بپذیریم که برای رسیدن به هدف و رسیدن به مقبولیت و آرامش در آخرین مرحله سخت تلاش خواهیم کرد

مترجم کتاب «حفره» با تاکید بر اینکه نمی توان چیزی را به شکل کامل و صددرصد داشت، ادامه داد: وقتی در همه چیز عمیق می شویم جاهایی وجود دارد که شکاف هایی دیده می شود. باید در رفتار و برخوردهای اجتماعی خود بپذیریم که تا آخرین مرحله برای رسیدن به هدف تلاش کنیم و در آخرین مرحله به پذیرش و آرامش برسیم.

این مترجم در سفرهای خود به بررسی کتابخانه های شهرهای مختلف می پردازد. او در یکی از سفرهایش به استرالیا این کتاب را انتخاب و خرید. در مراحل بعدی کانون پرورش فکری کتاب را با رعایت کامل قانون کپی رایت و مجوز رسمی انتشارات کپلن دام در نروژ منتشر کرد.

کودکان تصاویر کتاب ها را راحت تر از بزرگسالان درک می کنند

احمدی درباره توانایی کودکان در درک مسائل عمیق توضیح داد: کودکان به مسائل جزئی عمیق تر نگاه می کنند. یعنی مسائلی که بزرگترها به سادگی از کنارشان می گذرند و در زندگی روزمره نمی بینند، بچه ها با دقت بیشتری می بینند و سوالاتی در ذهنشان درباره آنها شکل می گیرد. وقتی به سؤالات بچه ها فکر می کنیم، متعجب می شویم و می بینیم که سؤالات بالغ هستند. اما چگونه یک کودک می تواند چنین سوالاتی بپرسد؟ به دلیل مشاهدات دقیق کودکان است که این سوالات در ذهن آنها شکل می گیرد.

کودکان به مسائل جزئی عمیق تر نگاه می کنند. یعنی مسائلی که بزرگترها در زندگی روزمره خود به سادگی از کنارشان می گذرند، بچه ها با دقت بیشتری می بینند.

مترجم کتاب «نگذار کبوتر اتوبوس رانده شود» با بیان اینکه کودکان مغزی بکر و آماده پذیرش اطلاعات جدید دارند، افزود: بنابراین کودکان به راحتی می توانند موضوعات را مطرح کنند. در ضمن بزرگترها وقتی می خواهند سوالی بپرسند جنبه های مختلف آن را بررسی می کنند تا ببینند سوال معقول است یا نه، ما هزار بار فکر می کنیم اما کودک در مغزش مشکل را مشاهده می کند و حل می کند. در نتیجه، وقتی کودک تصاویر کتاب را دنبال می کند، بسیار راحت تر از بزرگسالان آن را درک می کند.

وی درباره کیفیت کتاب های موجود در بازار کتاب کودک و نوجوان گفت: در سال های اخیر هیچ احترامی برای بازار قائل نیستم، قبل از این کاملا با کتاب درگیر بودم. می بینیم که جامعه به سمت مصرف گرایی پیش می رود، طبیعی است در چنین شرایطی حوزه کتاب کودک نیز به سمت مصرف گرایی پیش می رود و کتاب هایی که مانند «چاله» مفهومی هستند، به سختی جایگاه خود را در بازار پیدا می کنند.

حوزه کتاب کودک به سمت مصرف گرایی پیش می رود

جلد کتاب

کتاب «حفره» نوشته و مصور اویند تورشتر و ترجمه زهرا احمدیدر ۶۸ صفحه قطع رقعی و قطع رقعی و دو هزار و ۵۰۰ نسخه در سال ۱۴۰۱ توسط انتشارات کانون پروش فخاری منتشر شد.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا