خاطرات شفاهی روحانی خلاق تبریزی خواندنی شد
تهران – ایرنا – کتاب “آبایی گچی”; خاطرات شفاهی حجت الاسلام «حسین قدوسی نیا» روحانی خلاق تبریز منتشر شد.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام حسین قدوس نیا او که به حاج آقا قدوسی از روحانیون خلاق تبریز معروف است، چهره ای آشنا برای جوانان دهه ۶۰ و ۷۰ تبریز است. این روحانی خلاق که با روش های منحصر به فرد و بدیع خود، آموزش دین و معرفت را برای مخاطبان خود جذاب کرده است، همچنان برای نوآوری های خود تلاش می کند.
قدوسی نیا خود را اینگونه معرفی می کند: بنده حسین قدوسی در سال ۱۳۳۳ در شهر تبریز در خیابان منجم متولد شدم. چون خانواده ما یک خانواده مذهبی بود، پدرم دوست داشت من در مدارس دولتی درس نخوانم و تمایل زیادی داشت که در مدارس ملی درس بخوانم. با ارتباط با علما و هیئت های مذهبی علاقه زیادی به حوزه علمیه پیدا کردم.
در سال ۱۳۵۰ توانستم وارد مدرسه طالبیه شوم اما به دلیل تغییر مدیریت مدرسه آیت الله خطیبی وضعیت مدرسه خوب نبود و در نتیجه تصمیم گرفتم عازم شهر مقدس قم شوم. در آن منطقه در جوار حرم حضرت معصومه (س) موفق شدند. برای مطالعه
آن روزها روش های مختلفی در زمینه تعلیم و تربیت و تبلیغ وجود داشت و من روش تدریس استاد قرائت را انتخاب کردم و در این زمینه تلاش کردم. الحمدلله با علاقه فراوانی که به موضوع تدریس دانش آموزان و جوانان با استفاده از روش های حوزه و به ویژه استاد داشتم. قرائتی و مرحوم استاد حق در این وادی به تلاش خود ادامه دادم و خداوند متعال توفیق و ابتکارات را در این زمینه به من عنایت فرمود. از جمله اینکه ابتکار تبلیغات با عکس، تبلیغات در قالب مسابقه و تبلیغات با طنز را در برنامه کاری خود داشتم.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی با روش ابداعی خود در این رشته جدید که برای مبلغان ایجاد شده بود، در مدارس، مراکز نظامی و مساجد شهرهای مختلف ایران و گاه در خارج از کشور به فعالیت های تبلیغی خود ادامه دادم و در برخی ادارات و مؤسسات با خودم همراه شدم. در یک رویکرد تبلیغاتی فعال بود و این برنامه ها با استقبال خوب جوانان مواجه شد.
تصمیم گرفتیم تابستان ها برنامه ویژه ای برای دانش آموزان و نخبگان تبریز داشته باشیم و این حرکت همراه با طرح یادگار امام خمینی (ره) حدود ۲۰ سال و با همکاری دوستان دانشجو و مسئولین مربوطه ادامه یافت. ، موفق شد جمع زیادی از جوانان نخبه تبریز را به خود جذب کند. بگذارید این ۲۰ سال با معارف اسلامی، قرآنی، انقلابی و دانش آموزی آشنا شود و در عرصه فرهنگی نتایج خوبی به همراه داشته باشد.»
بنابراین گزارش، کتاب ابای گچی با تحقیق حسین وحیدرضای نیا و تدوین زینب علی اشرفی زکی در ۳۲۴ صفحه و شمارگان ۱۰۰۰ نسخه توسط انتشارات راه یار منتشر شده است.
در بخشی از این کتاب چنین می خوانیم: کلاس های عقاید و اخلاق با من بود; اما کلاس جداگانه ای برای موضوعات سیاسی نداشتیم. من وسط این درس ها یا وسط نماز جماعت اردو که همراهم بود صحبت می کردم. سر کلاس وسط بحث اخلاقی به جمله ای اشاره می کردم و رد می شدم «الان هر چه داریم از خون پاک این شهید است» و تمام. این روند آموزش است. وقتی از ابتدای اردو با بچه ها بازی کردم و درگیر مسابقه فوتبال آنها شدم، یخ بین ما آب شد. بعد از نماز وقتی بر روح امام و شهدا صلوات می فرستادم و برای سلامتی رهبر دعا می کردم، بعد از نمازشان صدای آمین و تکبیر بلند شد. یعنی محتوا منتقل شده است.
منبع : خبرگزاری ایرنا