سیاست

خرازی: باید گفت‌وگوهای جدی بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس شکل گیرد

به گفته گزارشگر سیاسی ایرنا ، “سید کامال خرازی“مطالعه خلیج فارس دارای دو بعد تاریخی و ابعاد مدرن است.” روز پنجشنبه ۹ مه در کنفرانس “خلیج فارس با توجه به تحولات منطقه ای و بین المللی” گفت. در زمان رژیم گذشته ، به دلیل اینکه شاه به عنوان ژاندرم خلیج فارس خدمت می کرد ، نوعی رابطه با ترس بین ایران و کشورهای خلیج فارس وجود داشت. با وقوع انقلاب ، نوع دیگری از نگرانی در میان آنها ایجاد شد که به دلیل نگرانی از گسترش انقلاب اسلامی بود.

رئیس شورای استراتژیک روابط خارجی افزود: “این نگرانی ها منجر به تحولات مهم از جمله جنگ عراق علیه ایران شده است.” صدام ، که در این قرارداد جبران خسارت شد ، جنگ را آغاز کرد ، زیرا او خود را نماینده کشورهای عربی می دانست و با باج خواهی ، تعداد زیادی از کمک های نظامی و مالی را نیز استخدام کرد.

وی ادامه داد: در طول جنگ ایران -عراق ، با شجاعت و فداکاری سربازان میهن و رهبران کشور و تلاش های مردم ، جمهوری اسلامی ایران پیروز شد و دشمنان از قلمرو ایران اخراج شدند. در اواخر اواخر هاشمی رافسانجانی ، اقدامات موثری برای جبران روابط تاریک بین ایران و کشورهای خلیج فارس انجام شد. نقطه شروع این تلاش ها دیدار با آیت الله هاشمی با پادشاه عبدالله در اسلام آباد بود ، جایی که پایه و اساس قله کشورهای اسلامی برگزار شد و سپس اجلاس در دوران خاتامی برگزار شد.

خرازی گفت: در دوره خاتامی ، اقدامات مؤثر برای بازگرداندن روابط و همکاری ها ، از جمله همکاری های ایران -ساودی برای افزایش قیمت نفت انجام شد. اواخر هاشمی معتقد بود که با ۵ دلار قیمت نفت ، استخراج استخراج اقتصادی از نظر اقتصادی قابل دوام نبود و مذاکرات با پادشاه عبدالله در آن زمان منجر به همکاری برای کاهش تولید نفت و افزایش قیمت آن شد. این همکاری نه تنها به نفع ایران و عربستان سعودی بلکه برای همه کشورهای تولید کننده نفت نیز بود.

ریشه قدرت جمهوری اسلامی تکیه بر قدرت مردم است

وی افزود: “پس از جنگ ، ما موفق شدیم با تلاش دانشمندان و نیروهای مسلح و فرمان عالی فرماندهی عالی ، اقتدار کشور را تأمین کنیم.” اقتداری که امنیت داخلی ، یکپارچگی ارضی را فراهم می کند و از هرگونه تجاوز علیه کشور محبوب ما جلوگیری می کند. امروز ، کشور ما یک کشور قوی است و هیچ کس نمی تواند به کشور ما حمله کند ، زیرا ما این اعتماد و قدرت را از طرف مردم خود بدست آورده ایم.

رئیس شورای استراتژیک روابط خارجی ادامه داد: “اگر ایران بیگانه بود ، طبیعتاً به طور مستقل عمل نمی کند. این مقام به دست آمده است و دیگران تصدیق می کنند که جمهوری اسلامی ایران کشوری قدرتمند است و توانسته است از خود دفاع کند و در برابر بیگانگان بایستد.

وی گفت: “با توجه به اقتدار نظامی ، ما باید از قدرت نرم برای برقراری روابط سالم بین ایران و سایر کشورها استفاده کنیم.” از طرف دیگر ، تحولات ژئوپلیتیکی و تغییرات ژئواستراتژیک در منطقه شرایطی را فراهم کرده است که می توانیم از قدرت نرم برای گفتگو با سایر کشورهای منطقه استفاده کنیم. به طور خاص ، مطابق با تحولات ژئوپلیتیکی و زیاده روی اسرائیل ، که به وضوح مشاهده می شود ، به ویژه پس از عملیات.

خارازی افزود: “اگر امروز اسرائیل در غزه از این طریق رفتار می کند و می خواهد به طور کامل بر غزه مسلط شود ، این نشانه سیاست سلطه باستان صهیونیستی از نیل تا فرات است.”

رئیس شورای استراتژیک روابط خارجی ادامه داد: نخست وزیر اسرائیل پس از تحولات جولان در سال ۶ ، گفت که نسل قبلی ما اسرائیل را در سال ۶ تأسیس کرد و نسل ما مرزهای اسرائیل را گسترش داد و تأکید کرد که نسل بعدی باید سیاست “نیل را به سرخوشان” عملی کند. بنابراین واضح است که این یک سیاست قطعی صهیونیستی است.

وی تأکید کرد که سیاست استراتژیک جمهوری اسلامی ایران استفاده از قدرت نرم است و گفت که این سیاست شامل توسعه همکاری های اقتصادی با کشورهای منطقه است.

رئیس شورای استراتژیک روابط خارجی با ابراز نگرانی از تلاش های اسرائیل برای تسلط بر منطقه خلیج فارس ، بر شکل گیری مذاکرات جدی بین ایران و کشورهای عربی منطقه تأکید کرد و افزود که گفتگوی منطقه ای بین ایران و کشورهای عربی باید در سایه عقل و سرنوشتی که کشورهای منطقه پیدا کرده اند تحقق یابد.

خارازی اضافه کرد: ایران همیشه چنین مذاکراتی را می خواست. براساس قطعنامه ۲ ، دبیر سازمان ملل متحد -ژنرال موظف است برای انجام مذاکرات در مورد توسعه روابط ، مجمع بین ایران ، عراق و کشورهای خلیج فارس را تشکیل دهد. تاکنون چنین تماس برقرار نشده است و سال گذشته برنامه ای در سازمان ملل متحد گذاشته شده است ، اما به دلیل اختلافات محقق نشده است.

وی با اشاره به برنامه هورموز در زمان وزارت محمد جواد زاریف ، گفت: “این برنامه و برنامه اخیر که اخیراً مطرح شده است می تواند این مذاکرات را باز کند.” با توجه به ضرورت منطقه برای کار جمعی و گفتگوی سازنده ، باید دنبال شود. مجمع ایران ، عراق و شش ایالت خلیج فارس می توانند در توسعه منطقه بدون مداخله خارجی ، از نظر امنیت ، از نظر اقتصادی و فرهنگی ، قدم بردارند.

نیاز به اعمال دیپلماسی و قدرت نرم به همراه قدرت سخت

رئیس شورای استراتژیک روابط خارجی با اشاره به لزوم استفاده از قدرت نرم به همراه قدرت سخت ، گفت: “امروز ما به این اقتدار دست یافته ایم ، باید در سایه قدرت سخت با قدرت نرم مقابله کنیم و دیپلماسی فعال را دنبال کنیم.” دیپلماسی که یک برنامه دارد و دیگران را به صحنه می آورد و با همکاری آنها تغییر می کند. ما در مرحله ای هستیم که باید در دیپلماسی غیررسمی و عمومی سرمایه گذاری کنیم و به زبان جدیدی صحبت کنیم. انقلاب اسلامی پیام های واضحی دارد که می توانیم از آنها سوءاستفاده کنیم. ما همچنین باید از فرهنگ و ادبیات ایرانی خود استفاده کنیم تا لطافت هنری و ادبی خود را نسبت به دیگران نشان دهیم.

قرازی تعادل بین اسلام ، ایران و عرفان شیعه را یک رویکرد استراتژیک توصیف کرد و اظهار داشت که این می تواند تصویر جدیدی از کشور ما نه تنها در منطقه ، بلکه در سطح جهانی نیز ایجاد کند. وقت آن است که از قدرت نرم که در ایران بسیار ارزشمند است بهره برداری کنیم و توانایی های ما در این زمینه را تقویت کنیم. در زمینه دیپلماسی ، ما به عملی نیاز داریم که نیاز به تجزیه و تحلیل دقیق وقایع و اطلاعات داشته باشد. ما به تجزیه و تحلیل نیاز داریم که می توانند آینده را نه بر اساس خیالات ، بلکه بر اساس حقایق پیش بینی کنند.

وی خاطرنشان کرد: وجود سیاستمداران بزرگ ایرانی در طول تاریخ ، که با پیش بینی های صحیح خود ، جامعه را راهنمایی می کردند و افزود: “امروز ما به چنین سیاستمداران نیاز داریم تا درک عمیقی از آینده جلب کنند.”

رئیس شورای استراتژیک روابط خارجی نقش Think -tanks را به عنوان مهم و تأکید شده ارزیابی کرد: هر نهاد و افکار باید به آنها در ارائه تجزیه و تحلیل دقیق و راه حل های مبتنی بر آن تجزیه و تحلیل کمک کند تا بتوانیم آن را تغییر دهیم.

مذاکرات ایرانی-عربی برگزار می شود

خارازی به جلسه مجمع تهران در دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی در آینده نزدیک اشاره کرد و گفت: “این اجلاس بسیار مهم است و بسیاری از کشورها در آن شرکت می کنند. این گردهمایی فرصتی عالی برای نمایش یک تصویر جدید و استراتژیک از ایران است. همچنین بین بحث های ایرانیان-عرب برگزار می شود ، جایی که تعدادی از کشورهای عربی با آنها شرکت می کنند و Scholarars Scholars در آن شرکت می کنند. کشورها

وی توضیح داد که همکاری بین ایران و کشورهای خلیج فارس بسیار فراتر از مسائل اقتصادی است و اظهار داشت که همکاری در زمینه انرژی ، علم و فناوری ، فرهنگ مشترک و میراث کشورهای منطقه و همچنین همکاری در زمینه سیاسی و نظامی از جمله این مناطق است. سرنوشت آینده منطقه به همکاری کشورهای منطقه بستگی دارد و ایران آماده همکاری است.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا