سیاست

دبیری: نام بهمنی در تاریخ فرهنگ و هنر ایران باقی و جاودان خواهد ماند

به گزارش حوزه دولت ایرنا، شهرام دبیری در پیامی، درگذشت محمدعلی بهمنی شاعر و غزلسرای کشورمان را تسلیت گفت.

وی در این پیام اظهار داشت: درگذشت شاعر گرانمایه و غزل‌سرای برجسته، زنده یاد محمد علی بهمنی که با خلق آثار ادبی فراوان به ویژه با مضامین اجتماعی و فرهنگی، نقش ارزشمندی در گسترش زبان فارسی، ترویج مفاهیم ناب انسانی، تقویت روحیه وطن دوستی و عدالت منشی در بین آحاد مردم بویژه نسل جوان داشت را به جامعه ادبی ایران و عموم دوستان و شاگردان و به‌ویژه بازماندگان ارجمندشان تسلیت می گویم.

معاون امور مجلس رئیس جمهور یادآورشد: بی‌تردید شعر زلال و اندیشه وطن‌دوستی و عدالت‌طلبی او در حافظه تاریخ فرهنگ و هنر ایران و در قلوب ایرانیان فرهنگ دوست برای همیشه باقی و جاودان خواهد ماند.

دبیری اضافه کرد: از خداوند منان برای آن مرحوم رضوان الهی و برای بازماندگان و دوستداران ایشان صبر و شکیبایی مسألت دارم.

دبیری: نام بهمنی در تاریخ فرهنگ و هنر ایران باقی و جاودان خواهد ماند

به گزارش ایرنا، محمدعلی بهمنی شاعر غزل‌سرا درپی سکته مغزی و وخامت شرایط جسمانی، در سن ۸۲ سالگی (جمعه ۹ شهریور ۱۴۰۳) در تهران درگذشت.

محمدعلی بهمنی اواخر خرداد ۱۴۰۳ در اثر سکته مغزی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد، پزشکان اعلام کرده بودنداین شاعر قدرت تکلم خود را از دست داده است. اما در روزهای بعد وضعیت سلامت او رو به بهبود رفته و قدرت تکلم خود را بازیافته بود. اما سلامت این غزل‌سرا چهارشنبه شب ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ بعد از خونریزی مغزی مجدد روبه وخامت رفته بود.

بهمنی شاعر و غزل سرا، متولد ۱۳۲۱ در دزفول است. فریدون مشیری نخستین کسی بود که توانایی شعرگویی را در بهمنی پیدا کرد و او نخستین شعرش را در ۱۰ سالگی برای مادرش سرود و مجله «روشن فکر» در سال ۱۳۳۱ آن را چاپ کرد.

بهمنی از سال ۱۳۴۵ همکاری خود را با رادیو آغاز کرد و و برنامه صفحه شعر را با همکاری شبکه استانی خلیج فارس ارائه داد. او از سال ۱۳۵۲ ساکن بندرعباس شد و پس از پیروزی انقلاب، به تهران آمد و مجدد در سال ۱۳۶۳ به بندرعباس عزیمت کرد.

وی یکی از توانمندترین و موثرترین ترانه سرایان این دوره است و تاکنون با هنرمندان بسیاری در عرصه موسیقی همکاری داشته است که از جمله شاخص‌ترین آنها زنده یاد ناصر عبدالهی است.

نخستین مجموعه بهمنی به نام «باغ لال» را انتشارات بامداد در سال۱۳۵۱ منتشر کرد و درپی آن آثار بسیاری از وی به دست مخاطبانش رسید. دو مجموعه «گاهی دلم برای خودم تنگ می شود» و «شاعر شنیدنی است» از آثار بسیار مشهور در کارنامه بهمنی به چاپ دهم نیز رسید. بهمنی سال ۱۳۷۸ غزل سرای نمونه کشور شد و سال ۱۳۸۵ در نخستین دوره جشنواره شعر فجر به اتفاق حسین منزوی برگزیده بخش شعر کلاسیک شد و در فهرست چهره‌های ماندگار شعر قرار گرفت.

در بین آثار بهمنی «گاهی دلم برای خودم تنگ می شود» در رشد غزل معاصر، مجموعه‌ای تأثیرگذار است. عشق از جمله مضمون غزل‌های اوست. بسیاری بر این عقیده‌اند که غزل‌های او وام‌دار سبک و سیاق نیما یوشیج است. آنچنان که خود او گفته بود «جسمم غزل است اما روحم همه نیمایی است؛ در آینه تلفیق این چهره تماشایی است.»

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا