اقتصادی

در تامین گوشت، برنج، شکر و موز خودکفا می‌شویم

نوری طرح تولید گندم را در ابعاد به عنوان یک برنامه بسیار موفق توصیف کرد و گفت که این پروژه با تلاش کشاورزان زحمتکش کشور به خوبی پیش می رود و امسال یکی از سالهایی است که موفقیت آن واضح و براساس آمار خواهد بود.

وزیر امور خارجه جهاد اظهار داشت: با تجربه اجرای پروژه تولید در DIMS ، ما به دو مسیر جدید وارد شده ایم که در آن قصد داریم در تولید گوشت قرمز و حیوانات ، به ویژه دام های سبک در کشور ، به خودکفایی برسیم.

وی گفت: در سالهای گذشته ، ظاهر دام های کوچک و دام های روستایی مورد توجه کمتری به آن بوده است ، به عنوان مثال در این بخش بخش صدور مجوز متوقف شده و از فرصت ها و فرصت های کمتری استفاده می شود. یکی از عواملی که اکنون ۵ ٪ از نیاز کشور را وارد می کنیم به دلیل عدم توجه به تولید داخلی است.

نوری مجدداً تأکید کرد: توصیه رهبر عالی در مورد همکاری مشترک در جهش تولید ، پشتیبانی و نعمت پروژه است و با یک برنامه سه ساله ، ما در تلاش هستیم تا واردات گوشت را به صفر نزدیک کنیم.

به گفته وی ، برنامه های خودآزمایی این کشور ، علاوه بر افزایش تولید گوشت ، به کشاورزان و دامداران در واحدهای کوچک روستایی کمک می کند تا عملیات خود را انجام دهند و امکانات بیشتری را تزریق کنند ، بیش از گذشته علم و ورودی ها را تزریق کنند. علاوه بر ارائه منافع ملی ، از ارز جلوگیری می شود.

وزیر امور خارجه جهاد با اشاره به توافق نامه مشترک با ستاد اجرایی امام در پرش تولید برنج ، گفت: “بخشی از برنج در بازار کشور وارد می شود ، در حالی که ظرفیت خودآگاهی برنج در کشور وجود دارد.”

وی افزود: ما می توانیم علاوه بر نیاز به کشور ، مبادله تجارت را افزایش دهیم و افزود: “ما با واردات و صادرات مخالف نیستیم ، اما ابتدا باید نیاز اساسی کشور را برآورده کنیم.”

نوری تکرار کرد: در صادرات ، واردات و ورودی ها ، ما مسیر و تعامل جدیدی را با کشورهای همسایه ، اعضای سازمان همکاری های اسلامی و کشورهایی که بخشی از بازار هستند ، طی کرده ایم.

وزیر امور خارجه جهاد با اشاره به ظرفیت ایران برای تبدیل شدن به یک مرکز امنیت غذایی ، گفت: “در زمینه تجارت ، واردات و صادرات ، این طور نیست که اگر ما از نظر برنج خودکفا باشیم ، بازار برنج بسته خواهد شد ، اما ما می خواهیم کشور برای امنیت غذایی برای کشورهای منطقه ای و کشورهای اسلامی فراهم کند.”

وی خاطرنشان کرد: اولین قدم تولید تولید کافی برای تأمین نیازهای کشور است. در همین راستا ، مرکز تحقیقات کشاورزی جهاد روی رقم برنج ارزان کار می کند تا با مصرف آب کمتری کارایی بیشتری کسب کند. آنها باید به سرعت پشتیبانی و تکثیر شوند تا مزارع برنج بتوانند به بهره وری و سود بیشتری برسند و نقش موثری در افزایش تولید و خودآزمایی کشور داشته باشند.

نوری با اشاره به برنامه ریزی برای خودکفایی در تولید شکر و اهمیت کشور از واردات آن ، گفت: “ما قصد داریم در ۲-۵ سال آینده به خودکفایی برسیم و اصلاحات بذر با تولید چغندر قند شروع به دستیابی به خودکفایی قند می کند.”

وی گفت که ما برای افزایش سطح کشت و افزایش کارخانه های قند به سرمایه و زمان نیاز داریم. طبق مطالعات ، اکنون ما تقریباً به سه کارخانه بزرگ در شمال شرقی ، جنوب غربی و غرب کشور احتیاج داریم و اکنون سرمایه گذاری های بخش خصوصی ساخته شده است و واحدهایی با ۵ ٪ و ۵ ٪ پیشرفت دارند.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت که کارخانه های نیشکر برای تبدیل چغندر قند به شکر اصلاح می شوند.

وی همچنین به خودکفایی تولید موز اشاره کرد و افزود: “محصولاتی مانند موز بسیار ارزشمند بودند و سالانه ۵ میلیون دلار ارز با ظرفیت بخش خصوصی در کشور هزینه می شد و امیدواریم که طی ۴-۵ سال آینده بتوانیم در تولید موز و سایر خروجی های ارز به خودکفایی برسیم.”

نوری به هدف قرار دادن امنیت غذایی در این کشور اشاره کرد و گفت: “ما مسیر فرمان عالی رهبر و تأکید بر امنیت غذایی و امنیت غذایی را هدف قرار داده ایم و برنامه ریزی کرده ایم و در این زمینه برنامه ها و قوانینی داریم و در برخی زمینه ها برای خودمان برنامه ریزی کرده ایم.”

وی با اشاره به بهبود تراز تجاری بخش کشاورزی ، گفت: “تا پایان سال ، ما تعادل منفی ۵ میلیارد دلاری کشاورزی در کشور را افزایش دادیم و ۵ میلیارد دلار در بخش کشاورزی بهبود یافتیم و این نشانگر تقویت امنیت غذایی کشور است.”

منبع: پایگاه داده اطلاعات دولت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا