علم و دانش

در میزگرد ایرنا مطرح شد؛ البرز در تکاپوی فرصت‌های هوش مصنوعی

کرج – ایرنا – دانش هوش مصنوعی چند صباحی است که تحولی عظیم در سطح جهانی به وجود آورده و اینک محققان، دانشگاهیان و نخبگان کشورمان از جمله در استان البرز در تلاش هستند تا با تحقیق و پژوهش فرصت های جدیدی در بستر این فناوری ارائه و معرفی کنند.

استان البرز با گستره پنج هزارو ۸۰۰ کیلومتر مربع و جمعیتی افزون بر سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به واسطه حضور اقوام مختلف کشور در آن ایران کوچک نام گرفته که استقرار مراکز علمی ، تحقیقاتی و دانشگاهی در کنار حضور تعداد زیادی از نخبگان علمی موجب شده تا این استان در بزنگاه های تاریخی مانند مهار ویروس مرگ آور کرونا و رفع موانع و مشکلات تولید در برهه حساس تحریمی برای کشور امید آفرین باشد.

با این اوصاف یکی از میدان های جدیدی که باید کشور بتواند همپای قدرت های پیشرو جهانی خود را نشان دهد دانش هوش مصنوعی است که هر روز به روشی نو شگفتی ساز می شود؛ موضوعی که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بر مشارکت فعال دانشمندان ایرانی برای کشف مجهولات و توان افزایی علمی در تمام عرصه های آن تاکید دارند.

مراکز دانشگاهی استان البرز از جمله دانشگاه آزاد اسلامی حدود ۲ سالی است که به صورت فعال در عرصه هوش مصنوعی ورود کرده و نوابغ و نخبگان کشور را در قالب جشنواره های مختلف دورهم می نشانند تا بتوان زنجیره ای مسنجم از دایره استعدادها تشکیل داد.

رهاورد این جشنواره ها و احساس نیاز شدید در کشور امروز خود را در سطح ملی نشان داده و شاهد شکل گیری سازمانی در حوزه هوش مصنوعی در ایران هستیم.

خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز استان البرز به مناسبت هفته پژوهش با تشکیل میزگردی از اساتید دانشگاه و برخی نخبگان عرصه هوش مصنوعی دعوت به عمل آورد تا جدیدترین فعالیت ها در زمینه آموزش، ظرفیت ها و تولیدات هوش مصنوعی را در این استان مورد واکاوی قرار دهد.

البرز پیشگام در تاسیس دانشکده هوش مصنوعی

در میزگرد ایرنا مطرح شد/البرز در تکاپوی فرصت های هوش مصنوعی

رییس دانشکده هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز اولین سخنران این نشست با بیان اینکه این دانشکده از یکسال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است، گفت : استقبال از این رشته تازه تاسیس بالا است به طوریکه اکنون ۶ هزار و۵۰۰ دانشجو در رشته هوش مصنوعی داریم و در سال های آینده بر تعداد آنها افزوده خواهد شد.

دکتر“سید حسین میر حسینی” با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز حدود ۵۴ هزار دانشجو در مقاطع مختلف کاردانی تا دکترا دارد، افزود: بررسی علمی نشان می دهد برخی رشته ها مانند علوم مرتبط با رایانه پرطرفدار هستند و این گرایش در مقاطع مختلف دانشگاهی به خوبی دیده می شود.

بازی سازی رایانه ای دریچه ای به هوش مصنوعی

در میزگرد ایرنا مطرح شد/البرز در تکاپوی فرصت های هوش مصنوعی

رییس دانشکده هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی البرز از” بازی سازی رایانه ای” به عنوان دریچه ای به دانش هوش مصنوعی یاد کرد و گفت: بازی سازی رایانه ای علاقمندی بیشتری به تحصیل در رشته رایانه و هوش مصنوعی ایجاد می کند.

وی تاکید کرد: امروز در بین رشته های فنی، رایانه بیشترین جذب دانشجو را در کشور و استان البرز به خود اختصاص داده که باید دانشجویان را به سمت علم افزایی در این رشته هدایت کرد.

میرحسینی با بیان اینکه امروزه دایره مشاغل و بازار کار رایانه و علوم وابسته به آن گسترده است، گفت: حوزه اشتغالزایی رایانه و هوش مصنوعی برای ورود دانش آموختگان به نسبت سایر رشته ها بهتر است و به همین دلیل دانشجویان ترجیح می دهند وارد این رشته شوند.

وی بیان داد: بر این اساس هوش مصنوعی و علوم رایانه ای از مهمترین مباحث علمی روز است که باید در بستر آن بتوان دانشجویان نخبه و کارآفرین تربیت کرد ضمن آنکه به فناوری های جدید در این عرصه دست یافت.

رییس دانشکده هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز گفت : این دانشگاه در کنار تاسیس دانشکده ، مدرسه عالی مهارتهای زندگی هوشمند و سه محوری مهارتی راه اندازی کرده تا دانش آموزان نیز با زوایای جدیدی از هوش مصنوعی آشنا شوند.

وی بیان کرد: بخشی از برنامه های آموزش های دانشکده هوش مصنوعی در فضای کلاس ها و بخشی در محیط صنعتی برگزار می شود تا بتوان دانشجویان را وارد مرحله پژوهش و فناوری کرد.

میرحسینی گفت: امروز ضعف ارتباط و همکاری بین صنعت و دانشگاه از مهمترین مشکلات کشور است؛ این امر سبب شده تا برخی مباحث علمی و تحقیقاتی در حوزه هوش مصنوعی و سایر علوم به خوبی پیش نرود.

هوش مصنوعی نیازمند موتور محرکه

در میزگرد ایرنا مطرح شد/البرز در تکاپوی فرصت های هوش مصنوعی

دکتر “عباس جلیلوند” پژوهشگر هوش مصنوعی و استاد دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست گفت: پژوهش ها در بخش های علمی از جمله هوش مصنوعی نیازمند موتور محرکه ای به نام “سرمایه” است زیرا اگر سرمایه وجود نداشته باشد یک پروژه تحقیقاتی به سرانجام نمی رسد و عقیم می ماند.

وی ادامه داد: امروز هوش مصنوعی در برخی بخش ها در سطح جهان رشد کرده و دلیل آن حمایت سرمایه است که به جهش و دستاورد علمی جان تازه بخشیده است؛ در کشور ما اگر در حوزه هوش مصنوعی قرار است رویداد خوبی اتفاق بیتفد باید سرمایه عظیمی به این سمت هدایت شود.

این پژوهشگر تاکید کرد: ما می توانیم با ابزارهای موجود کارهای بزرگی در عرصه هوش مصنوعی انجام دهیم؛ امروز کشورهای بزرگ جهان مانند چین به حوزه هوش مصنوعی ورود کرده که کشور ما هم باید در این بخش سرمایه گذاری کلان داشته باشد.

وی بیان کرد: امروز عطش بشریت به سمت برخورداری از ابزاری با هوش مصنوعی مشابه هوش انسان پیش می رود ؛ تعریفی که برای هوش مصنوعی ارائه شده به مرور زمان ماهیت خود را از دست می دهد؛ هوش مصنوعی وارد پیچیدگی های خاص شده و سنگرهای علمی را یکی پس از دیگری فتح می کند.

او معتقد است که ماشینی خواهیم داشت که به دلیل حجم بالایی از نظر پردازش به اندازه چندین انسان عمل کند.

این استاد دانشگاه گفت: پیش بینی می شود پنج تا ۱۰ سال آینده ماشین های هوشمندی خواهیم داشت که دولت ها دراین بخش نفع می برند ؛ امروز خوشبینی ها و بدبینی هایی در خصوص هوش مصنوعی وجود دارد؛ به مخاطره افتادن مشاغل از جمله نگاههای بدبینانه است.

وی با اشاره به سرعت دانش و فناوری در زمینه هوش مصنوعی افزود : باید در این بخش اعتبارات ویژه برای بخش پژوهش هوش مصنوعی اختصاص داد و با جدیت به موضوع ورود کرد.

این استاد دانشگاه بیان کرد: اعتبارات پژوهشی کشور ناچیز است باید در عرصه پژوهش و نوآوری سنگ تمام گذاشت تا از غافله جهانی عقب نمانیم.

بخش صنعت با دانشگاه همکاری قوی ندارد

جلیلوند با بیان اینکه امروز بخش صنعت کشور با دانشگاه ارتباط قوی ندارد ، گفت : به عنوان مثال دانشگاه آزاد اسلامی البرز بخش آموزش بازی سازی رایانه ای دارد که می تواند در زمینه تبلیغات کمک حال تولید و صنعت باشد اما صنایع رغبتی نشان نمی دهند.

وی بیان کرد: بحث کاربرد هوش مصنوعی در صنعت و بینایی ماشین در صنعت را پیشنهاد داده ایم که این ۲ را به عنوان ماموریت در دانشکده هوش مصنوعی البرز تعریف کرده ایم .

جلیلوند گفت: در استان البرز واحدهای صنعتی فراوانی داریم که کاربردهای هوش مصنوعی در این صنایع می تواند انگیزه ایجاد کند؛ در بخش خدمات نیز می توانیم خدمات لازم را در عرصه هوش مصنوعی ارائه دهیم .

وی ادامه داد: به لحاظ پژوهشی و انتشار مقالات می توانیم نو آوری داشته باشیم ضمن آنکه در حوزه نرم افزاری جزو برترین ها هستیم.

استاد هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی البرز با تاکید بر این نکته که هوش مصنوعی نیازمند سرمایه گذاری است ، گفت : اگر در این بخش سرمایه گذاری صورت گیرد دستاوردهای علمی و خدماتی فراوانی خواهیم داشت .

جلیلوند یادآور شد: شرایط کشورمان به لحاظ پژوهش در زمینه هوش مصنوعی خوب است زیرا اقبال عمومی به این دانش بیشتر شده است، برای یادگیری عمیق در حوزه هوش مصنوعی باید مشکلات سخت افزاری را برطرف کرد ، وقتی مشکل سخت افزاری برطرف شود یادگیری در این عرصه عمیق تر خواهد بود.

هوش مصنوعی سطح اشتغال را بالا می برد

استاد دانشگاه آزاد البرز گفت: برخلاف برخی دیدگاهها هوش مصنوعی سطح اشتغال را بالا می برد و نیازمند آموزش عمومی است؛ جامعه ما این نیاز را دارد که آموزش عمومی در حوزه فناوری خاص داشته باشد.

جلیلوند افزود: اگر ما از هوش مصنوعی به خوبی استفاده کنیم ابزار مناسبی است بنابراین باید فرهنگ استفاده درست از هوش مصنوعی و فضای مجازی را تمرین کنیم.

قرارداد آموزش ۷۰۰ هزار شهروند کرجی

استاد هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی البرز گفت : قرار است با همکاری سازمان فرهنگی ، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج تفاهم نامه آموزش عمومی برای ۷۰۰ هزار شهروند با دانشکده هوش مصنوعی دانشگاه آزاد البرز منعقد شود که قدم مبارکی است.

وی ادامه داد: این آمادگی وجود دارد که برای تمام بخش ها آموزش هوش مصنوعی برگزار کنیم و ابعاد مختلف این دانش و فناوری را بشکافیم و به نوآوری دست یابیم ضمن آنکه به مجهولات این علم دست خواهیم یافت.

البرز از استان های موفق در عرصه هوش مصنوعی

در میزگرد ایرنا مطرح شد/البرز در تکاپوی فرصت های هوش مصنوعی

رییس گروه علمی ، هنر و امنیت دانشگاه انتظامی کشور در این نشست گفت : امروز برخی شرکت های دانش بنیان کشور از جمله در استان البرز توانسته گام های موفقی در عرصه هوش مصنوعی بردارند که باید به تقویت آنها همت گماشت.

“حمید اندرزچمنی ” ادامه داد : یک شرکت دانش بنیان که از مرحله علم به عمل رسیده و محصولاتی در سطح جهانی دارد باید مورد حمایت قرار گیرد؛ امروز پیشقراولی جوانان ایرانی در زمینه هوش مصنوعی و مباحث فضای مجازی از دغدغه های رهبر معظم انقلاب است.

رییس گروه علمی ، هنر و امنیت دانشگاه انتظامی کشور گفت: هوش مصنوعی از حلقه های مفقوده علمی درکشور است و همانطور که رهبر انقلاب تاکید دارند باید هر چه سریع تر در ابعاد مختلف به این بخش ورود کنیم.

وی با اشاره به موفقیت یک شرکت دانش بنیان البرزی در زمینه هوش مصنوعی و ایجاد ربات در تلفن های همراه گفت : این گونه دستاوردها به حمایت جدی نیاز دارند.

ورود یک شرکت دانش بنیان البرز به تولیدات هوش مصنوعی

در میزگرد ایرنا مطرح شد/البرز در تکاپوی فرصت های هوش مصنوعی

“علی فدایی” مدیر اجرایی شرکت دانش بنیان سورن افراز در این نشست گفت: این مجموعه از سال ۹۳ در حوزه های فناوری و سیستم های هلوگرافی فعالیت خود را در استان البرز با شعار یک گام فراتر از فناوری آغاز کرد و حدود ۳۶ نفر متخصص و برنامه نویس از دانشگاه های ایران و اروپا داریم.

وی بیان کرد: از سال ۹۳ تا ۹۵ در زمینه سیتسم های هلوگرافی و سایر فناوری ها کارهای خوبی انجام دادیم ؛ با وزارت دفاع، صنایع دفاع ملی، وزارت نفت، شرکت گاز البرز و شرکت پتروپالایش اصفهان کارهایی علمی پیش بردیم.

فدایی گفت: یکی از محصولات شرکت دانش بنیان سورن افزار ماشین دستیار صوتی مبتنی بر هوش مصنوعی با رویکرد خدماتی و اجتماعی است ؛ پایش اولیه را انجام دادیم و چهار شاخص استخراج شد.

تولید ۱۳ محصول با رویکرد هوش مصنوعی

در میزگرد ایرنا مطرح شد/البرز در تکاپوی فرصت های هوش مصنوعی

” محمد ابراهیم زاده” مدیر عامل شرکت سورن سرافراز در این نشست گفت : به دستاوردهای خوبی در زمینه فناوری و هوش مصنوعی رسیده ایم، ۱۳ محصول داریم که چهار محصول آنها در درون و برون مرزی معرفی شده است .

وی بیان کرد: در سال های ۹۳ و ۹۴ هوش مصنوعی را خیلی باور نداشتند و درک درستی از این موضوع نبود ؛ در بخش هوش مصنوعی هیچ گونه حمایتی از ما صورت نگرفت ما با ۳۶ دانشجوی جوان کار را شروع کردیم و از جیب خود مایه گذاشتیم.

ابراهیم زاده گفت : می خواستیم از کشور برویم اما مدیون برخی افراد دلسوز کشور مانند سرهنگ حمید اندرزچمنی رییس گروه علمی ، هنر و امنیت دانشگاه انتظامی هستیم که نگذاشت از کشور خارج شویم.

وی افزود: رهبر انقلاب دستور تشکیل سازمان هوش مصنوعی را صادر کردند که باید مدیریت های پایین دستی در این بخش به صورت خبره عمل کنند ؛ خیلی از ایده ها به واسطه اینکه درک نمی شود مورد حمایت قرار نمی گیرد.

وی گفت : ۲ ماه است که تجاری سازی را آغاز کرده ایم ؛ به دانشگاه آزاد اسلامی البرز پیشنهاد دادیم با ۵۳ هزار دانشجویی که دارد ایستگاه هوش مصنوعی مشترک دایر کنیم که مورد استقبال قرار گرفته است.

او افزود: اولین ایستگاه هوش مصنوعی را در پردیس تهران کلید زدیم ؛ امروز آماده هستیم در کل کشور و استان البرز در عرصه هوش مصنوعی وارد میدان شویم و به توسعه و استفاده گسترده از خدمات این علم کمک کنیم.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا