«دوکوهه ادبیات» شروعی خوب در واکاوی بنیادین ادبیات مقاومت است
تهران- ایرنا- نویسنده حوزه دفاع مقدس از برنامه تلویزیونی «دوخه ادبیات» به عنوان شروع خوبی در تحلیل بنیادی ادبیات مقاومت یاد کرد که مدیران فرهنگی می توانند مسیر جدیدی را در این حوزه طراحی کنند.
بابک روزبه وی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار کرد: ادبیات مقاومت به ویژه ادبیات دفاع مقدس در حال حاضر ادبیات غالب کشورمان است و باعث ظهور نویسندگان و شکوفایی ادبیات کشور شده است. بنابراین لازم بود این ادبیات با بیش از چهار دهه سابقه در معرض آسیب شناسی و تحلیل بنیادی قرار گیرد.
وی افزود: از این رو، ایجاد مجموعه هایی مانند «ادبیات دوکوهه» در واقع شروع خوبی برای تحلیل بنیادی این ادبیات است تا با نظرات و سلیقه نویسندگان برجسته، مسیر جدیدی توسط مدیران فرهنگی برای آن طراحی شود. در این زمینه
نویسنده کتاب «رویای یک روز پاییزی» افزود: در این برنامه همه استان های کشور آمدند تا با در میان گذاشتن نظرات خود چه برای مخاطبان و چه برای نویسندگان اتفاقات بهتری برای آینده ادبیات کشور رقم بزنند. به نظر من آنچه باید مورد توجه قرار گیرد ادامه این برنامه با شیوه های نوین اجرایی است و «جشنواره ادبیات» شروع خوب و محکمی داشته است و لازم است رسانه ملی و سایر نهادهای فرهنگی از این امر حمایت کنند. نگاه فرهنگی
نویسنده کتاب «من ۱۵ ساله بودم» افزود: حماسه از دیرباز با فرهنگ کشور ما با ریشه در ادبیات پیوند خورده است. بنابراین وجود فرهنگ ناب می تواند به بسیاری از مشکلات دیگر کشور کمک کند. شاید برای اولین بار است که یک تیم دلسوز تلویزیون در یک برنامه چند قسمتی از اقصی نقاط کشور به تحلیل ادبیات دفاع مقدس می پردازد و این نگاه درست به گستره فرهنگی و ریشه یابی صحیح آسیب ها در حوزه فرهنگی
روزبه افزود: زبان و ادبیات فارسی کشور آسیب جدی می بیند. چرا که اگر به سطح دانشگاه های کشور برویم متوجه می شویم چند دانشکده و رشته زبان و ادبیات فارسی دیگر دانشجو ندارند و این زنگ خطری برای ادبیات کشور است. زیرا افرادی که در این زمینه تخصص دارند، برای ورود به پست های تخصصی خود با مشکل مواجه می شوند و به همین دلیل از محبوبیت این رشته کاسته شده است.
نویسنده کتاب «روزهای ماندگار» افزود: بنابراین اگر به فرهنگ توجه تخصصی نشود روزی زیرساخت های اساسی تمدن و فرهنگ به ویژه سوسیالیسم را از دست خواهیم داد و با ساخت این نوع برنامه ها می توان خون تازه ای در آن جاری کرد. رگ های ادبیات و علاقه مندان آن .
به گزارش ایرنا، برنامه «ادبیات دوکوه» به معرفت و ظرفیت های مغفول مانده ادبیات دفاع مقدس می پردازد. در حالی که حدود ۴۰ سال از جنگ تحمیلی می گذرد، هنوز ظرفیت هایی از جنگ وجود دارد که به هیچ اثر هنری تبدیل نشده است. در این برنامه که با همکاری کانون سیمرغ تولید شده است، با دعوت از نویسندگان دفاع مقدس هر استان، ظرفیت های آن استان بررسی می شود. قرار داده شده است
محور اصلی این برنامه فرمایش مقام معظم رهبری است که فرمودند ادبیات دفاع مقدس باید چند برابر شود. تا زمانی که پدران و مادران شهدا زنده هستند و این خاطرات باید ثبت شود. در این برنامه بر اساس تحقیقات انجام شده حدود یک میلیون نفر با جنگ ارتباط مستقیم داشته اند و تاکنون حدود ۲۳ هزار عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس منتشر شده است.
تاکنون ۱۲ قسمت از برنامه ادبیات دوکوه پخش شده است که از هر برنامه یکی دو قسمت به ایثارگری های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در استان های لرستان، خوزستان، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گیلان، زنجان، همدان، قزوین و استان مرکزی وقف شده و در هفته های آینده به ادبیات پایداری و دفاع مقدس در سایر استان ها می پردازد.
برنامه دوکوه البداتاره هر هفته چهارشنبه شب ها ساعت ۱۹:۰۰ و بازپخش آن پنجشنبه ها ساعت ۱۲:۳۰ از شبکه چهارم سیما است.
منبع : خبرگزاری ایرنا