کتاب و ادبیات

«دوکوهه ادبیات» مجاهدت‌های خاموش نویسندگان پایداری را به نمایش می‌گذارد

تهران- ایرنا- نویسنده کتاب «هستی شناسی پایداری» از «ادبیات دوکوهه» به عنوان برنامه ای یاد کرد که تلاش های خاموش نویسندگان در عرصه ادبیات پایدار و دفاع مقدس را به نمایش می گذارد.

مسعود آتشگران وی به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: به جرأت می توانم بگویم برنامه تلویزیونی دوکوه اولین ادبیات یا به عبارت دقیق تر یکی از پیشگامان برنامه سازی است که بازتابی شایسته و مستقیم از سختی ها و تلاش های خاموش نویسندگان، مصاحبه کنندگان است. و ویراستاران اراده آهنین حوزه فرهنگ و ادبیات پایدار این تلاش ها را به خوبی به نمایش گذاشته است.

وی افزود: وقت دارم به تهیه کننده این برنامه پرمحتوا و همه عوامل دست اندرکار که زحمات زیادی کشیده اند تبریک و خداحافظی کنم. امید است این راه تعطیل نشود و با بهره گیری از تجربیات به دست آمده، برنامه دوکوه ادبیات و پایداری با قوت بیشتری در مراحل بعد ادامه یابد.

نویسنده کتاب «سلوکی در پروا» گفت: ساعتی از غروب گذشت و وقتی کارم تمام شد به خانه رسیدم. کمی بعد که تلویزیون را روشن کردم، شبکه چهار در حال پخش برنامه ای با محتوای فرهنگ و ادبیات پایدار بود. تعجب کردم که مجری برنامه منحصرا با نویسنده ای از استان گیلان در حوزه ادبیات به نام دفاع مقدس بود. سید نساء هاشمیان سیگارودی داشت صحبت می کرد.

وی افزود: این نویسنده همسر محترم شهید است محمد اصغری خواه او با اشتیاق و انگیزه ای قوی، چندی پیش وارد این عرصه مغفول شده بود. او از تجربه اش گفت که فهرستی از مسائل آمیخته با خاطرات تلخ و شیرین بود. از بی تفاوتی و بی اعتنایی برخی مسئولان شهری و دل سوخته اش از یک سو و اراده آهنینی که از لابه لای مطالبش آشکار شد.

مسعود آتشگران; نویسنده حوزه دفاع مقدس

آتشگران ادامه داد: آنجا بود که یاد سخنان مرحوم سردار حاج افتاداحمد سوداگر در سال ۱۳۸۸ برای بی توجهی ۲۰ ساله به فرهنگ دفاع مقدس متاسف شدم. پس از پایان جنگ تحمیلی هشت ساله در سال ۶۷، دو دهه طول کشید تا مسئولان کشور با تأسیس پژوهشکده دفاع مقدس در سال ۱۳۸۷ به اهمیت آن پی ببرند.

وی افزود: افکار من دست زمان و مکان را می چرخاند. یعنی در سال ۶۳ در مأموریت جنگ در سردشت کتابی هدیه گرفتم و اولین کتاب ارزشمندی بود که دفتر سیاسی سپاه در این زمینه به نام «مروری بر دو سال جنگ» نوشت. و از آن زمان بیش از چهار دهه گذشته است. و امروز با گستره وسیعی از آثار مکتوب دفاع مقدس روبرو هستیم.

به گزارش ایرنا، برنامه «ادبیات دوکوه» به معرفت و ظرفیت های مغفول مانده ادبیات دفاع مقدس می پردازد. در حالی که حدود ۴۰ سال از جنگ تحمیلی می گذرد، هنوز ظرفیت هایی از جنگ وجود دارد که به هیچ اثر هنری تبدیل نشده است. در این برنامه که با همکاری کانون سیمرغ تولید شده است، با دعوت از نویسندگان دفاع مقدس هر استان، ظرفیت های آن استان بررسی می شود. قرار داده شده است

محور اصلی این برنامه فرمایش مقام معظم رهبری است که فرمودند ادبیات دفاع مقدس باید چند برابر شود. تا زمانی که پدران و مادران شهدا زنده هستند این خاطرات باید ثبت شود. در این برنامه بر اساس تحقیقات انجام شده حدود یک میلیون نفر با جنگ ارتباط مستقیم داشته اند و تاکنون حدود ۲۳ هزار عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس منتشر شده است.

تاکنون ۱۱ قسمت از برنامه ادبیات دوکوه پخش شده است که از هر برنامه یکی دو قسمت به ایثارگری های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در استان های لرستان، خوزستان، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گیلان، زنجان، همدان و قزوین. داشته و در هفته های آینده به ادبیات پایداری و دفاع مقدس در سایر استان ها خواهد پرداخت.

برنامه ادبیات دوکوهه هر هفته چهارشنبه شب ها ساعت ۱۹:۰۰ و بازپخش آن پنجشنبه ها ساعت ۱۲:۳۰ از شبکه چهار پخش می شود.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا