کتاب و ادبیات

«دوکوهه ادبیات» میزبان شهدای مفقودالاثر می‌شود

تهران – ایرنا – دستیار کارگردان برنامه ادبیات دوکوه گفت: هر برنامه را به یکی از شهدای مفقودالاثر تقدیم می کنیم و در دوازدهمین قسمت که به استان مرکزی اختصاص دارد، درباره شهید «احمد باقرپور» صحبت می کنیم.

مهسا غفاری وی به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: با افتخار برای اولین بار برنامه ادبیات دوکوهه پیشقدم شد تا هر برنامه را به یک شهید اختصاص دهد که بیشتر آنها شهدایی هستند که پیکر پاکشان به کشور بازنگشته است و این قسمت از برنامه تقدیم به شهید. احمد باقرپور ارائه شده است.

وی افزود: در ابتدای برنامه سعی کردیم هدف برنامه دوکوهه را به زبان محلی هر استان تبیین کنیم و به مردم آن استان گوشزد کنیم تا ظرفیت های ادبی دفاع مقدس بهتر دیده شود. که در اطراف آنها وجود دارد.

غفاری افزود: تاکنون ۱۱ قسمت از برنامه ادبیات دوکوهه از شبکه چهار سیما پخش شده که تقریباً با استقبال خوبی مواجه شده است. با وجود اینکه دوستان تلاش زیادی برای اطلاع رسانی در مورد این برنامه دارند، اما باز هم ایراداتی وجود دارد. این هفته دوازدهمین قسمت از برنامه ادبی دوکوه به استان مرکزی اختصاص دارد و مهمان برنامه نیز می باشد. بابک روزبه وی از نویسندگان جوان نامدار این استان است.

بابک روزبه; نویسنده حوزه دفاع مقدس

وی افزود: سعی کردیم در هر قسمت از برنامه با دو نویسنده بومی از هر استان و یک راوی جنگ صحبت کنیم. تمام دغدغه گروه برنامه ریزی این بود که مکان هایی که سربازان در زمان جنگ به جبهه اعزام می شدند یا مکان های بمباران شده به عنوان مکان استفاده می شد. در گلزار شهدا با راوی جنگ هم گفتگویی انجام شد.

غفاری از حمیدرضا حسنی و سعید وفایی مقدم به عنوان جانباز و جانباز دفاع مقدس و مریم عبدی وی به عنوان مهمانان این برنامه اشاره کرد و گفت: استان مرکزی دارای ظرفیت های فنی و صنعتی فراوانی از جمله کارخانه های جهاد ساختمانی و صنعتی هپکو تا ماشین سازی اراک و صنایع آذرآب و تلاش مهندسان استان مرکزی برای ساخت پل های شناور و ثابت است که بازی کردند. نقش اصلی در پیروزی عملیات، فراموش نشدنی است.

وی ادامه داد: این استان بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ شهید تذهیب تقدیم اسلام و انقلاب کرده و ۷۵۰ آزاده و ۱۵ هزار جانباز دارد اما تنها ۱۶۳ عنوان کتاب درباره دفاع مقدس، ایثار و شهادت به صورت رسمی منتشر شده است. در خانه کتاب و ادبیات ایران به ثبت رسیده است و جای هزاران کتاب معتبر خالی است.

به گزارش ایرنا، برنامه «ادبیات دوکوه» به معرفت و ظرفیت های مغفول مانده ادبیات دفاع مقدس می پردازد. در حالی که حدود ۴۰ سال از جنگ تحمیلی می گذرد، هنوز ظرفیت هایی از جنگ وجود دارد که به هیچ اثر هنری تبدیل نشده است. در این برنامه که با همکاری کانون سیمرغ تولید شده است، با دعوت از نویسندگان دفاع مقدس هر استان، ظرفیت های آن استان بررسی می شود. قرار داده شده است

محور اصلی این برنامه فرمایش مقام معظم رهبری است که فرمودند ادبیات دفاع مقدس باید چند برابر شود. تا زمانی که پدران و مادران شهدا زنده هستند و این خاطرات باید ثبت شود. در این برنامه بر اساس تحقیقات انجام شده حدود یک میلیون نفر با جنگ ارتباط مستقیم داشته اند و تاکنون حدود ۲۳ هزار عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس منتشر شده است.

تاکنون ۱۱ قسمت از برنامه ادبیات دوکوه پخش شده است که از هر برنامه یکی دو قسمت به ایثارگری های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در استان های لرستان، خوزستان، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گیلان، زنجان، همدان و قزوین. داشته و در هفته های آینده به ادبیات پایداری و دفاع مقدس در سایر استان ها خواهد پرداخت.

برنامه ادبیات دوکوهه هر هفته چهارشنبه شب ها ساعت ۱۹:۰۰ و بازپخش آن پنجشنبه ها ساعت ۱۲:۳۰ از شبکه چهار پخش می شود.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا