راهبرد حمایتی بنیاد علم ایران اعطای پژوهانه و توسعه فناوریهای جدید است
Tehran- IRNA- رئیس بنیاد ملی علوم در ایران ، از توسعه توسعه علمی در فن آوری های جدید مانند هوش مصنوعی ، کوانتومی ، مواد پیشرفته و علوم شناختی و اعطای دانشمندان عالی به محققان برجسته در ۵ سال خبر داده است.
به گفته خبرنگار گروه علمی IRNA ، علی محمد سلتانی امروز ، روز شنبه ۹ مه ، در یک کنفرانس خبری ، با یادآوری اینکه سال اول پس از تغییر نام این مجموعه از صندوق پشتیبانی ملی علوم ایران به بنیاد ملی علوم بود ، افزود: “طبق اساسنامه جدید ، پشتیبانی ملی نباید به حمایت ملی محدود شود.
وی افزود: منشور بنیاد ملی ایران نیز بر تحقیقات اساسی و اساسی تأکید کرده است و افزود: “شعار که از سال گذشته برای این بنیاد در نظر گرفته شده است این است که بنیاد ملی علم یک مجموعه مؤثر و چابک است به گونه ای که حمایت از پروژه ها به گونه ای است که تأثیرات اجتماعی و اقتصادی ما برای جامعه ما واضح تر است.”
رئیس بنیاد علوم ایران ، با اشاره به نامزدی سال توسط رهبر عالی انقلاب به عنوان “سرمایه گذاری برای تولید” ، تأکید کرد: بدون شک ، همه کارشناسان علمی و سیاست گذاران و حتی سیاستگذاران اقتصادی در جهان ، تحقیقات را یکی از مهمترین سرمایه گذاری ها می دانند زیرا با تحقیقاتی که تولید آینده جهان شکل گرفته است.
وی گفت: بازگشت سرمایه گذاری در این تحقیق معمولاً چندین ده بار سرمایه گذاری اولیه خواهد بود ، توضیح می دهد: حمایت از تحقیقات ، به ویژه توسط یک موسسه دولتی مانند بنیاد ملی علوم ایران ، در واقع مانند حمایت از نهال های گردو است و ما باید گردو را در اینجا کاشت کنیم تا میوه های آینده را ببینیم.
سولتانی با توصیف دو مأموریت اصلی بنیاد ملی علوم ایران گفت: “این مأموریت ها شامل حمایت از تحقیقات و پشتیبانی از ارتقاء علم است و ما پشتیبانی از تحقیقات را از طریق برنامه هایی با دو رویکرد از جمله اقتدار علمی و توسعه علمی و همچنین رویکرد حل مسئله انجام می دهیم.”
وی افزود: یکی از استراتژی های بنیاد ملی علوم ایران ، شناسایی دانشمندان برجسته و اعطای آنها به تحقیق یا نارنجک های بزرگ است و این کار در قالب کرسی های تحقیقاتی ، خوشه های چند رشته ای ، کمک های مالی و برخی از کمک های دیگر انجام می شود.
رئیس بنیاد ملی علوم ایران ، دومین رویکرد بنیاد در توسعه علمی را اعلام کرد و کشور را در فناوری های جدید با جهان در مناطقی مانند هوش مصنوعی ، کوانتومی ، مواد پیشرفته و مواد شناختی کاهش داد ، و افزود: “خوشبختانه جدیدترین تنوع زیستی در این کشور سابقه خوبی را طی دو یا سه دهه گذشته دارد.”
وی افزود: “به منظور حمایت از تحقیقات حل مسئله ، ما مسائل را به سه دسته متوسط و کلان تقسیم کرده ایم و برای هر یک مدل داریم ، به عنوان مثال در حل مشکلات کوچک ما برنامه ای برای شناسایی نیازهای شرکتهای دانش که در قالب یک برنامه یا نیاز و سپس در دانشگاه ها مورد نیاز هستند ، داریم.”
افزایش پشتیبانی مالی از طریق برنامه های تماس تا ۱.۵ میلیارد دلار
رئیس بنیاد علوم ایران همچنین گفت که ۵ ٪ از حمایت ها به طور مداوم در طول سال انجام می شود و افزود که ۲ ٪ باقی مانده از طریق تماس های عمومی اختصاص می یابد.
Soltani با اشاره به افزایش حمایت از پروژه های تحقیقاتی مداوم در سال ۲ به ۲ میلیون Tomans ، گفت: در صورت همکاری بین المللی ، ۵ میلیون توماس اضافه می شوند و برای فراخوانی پروژه ها این سقف تا ۵ میلیارد و ۵ میلیون تومان تنظیم می شود.
انتشار ۲ تماس در سال ۲ توسط بنیاد علوم ایرانی
سولتانی همچنین با اشاره به آمار عملکرد این مجموعه در سال ۲ ، تعداد تماس های اعلام شده در این دوره را ذکر کرد و افزود: “محققان بی سابقه بودند ؛ برای اولین بار در تاریخ پنج سال بنیاد ، بیش از ۵۰۰۰ پروژه تحقیقاتی در سیستم ثبت شده است.
وی افزود: از این تعداد ، ۵ پروژه با اعتبار مصوب ۲ میلیارد تومانس در نهایت تصویب شدند. همچنین ، دو پایان نامه دکتری و پنج پروژه پس از تحصیلات پس از آن توسط بنیاد پشتیبانی شد که این نقش اساسی در حفظ استعدادهای علمی کشور و ترغیب آنها به کار در داخل کشور خواهد داشت.
تخصیص ۵ ٪ از پروژه های مصوب بنیاد علوم ایران به محققان زن
رئیس بنیاد علوم ایران همچنین در مورد جنسیت و توزیع جغرافیایی متقاضیان پروژه های بنیاد علوم ایران گفت: حدود ۵ ٪ از پروژه های مصوب بنیاد علوم ایران متعلق به محققان زن و ۲ درصد برای مردان بود.
سولتانی افزود: هر چهار استان کشور نیز در این تماس ها نقش داشته اند و این بنیاد به ویژه به دلیل این مناطق از پتانسیل های علمی حمایت کرده است.
همکاری مرکز علمی با بنیاد علوم ایران در سال ۲
رئیس بنیاد علوم ایران افزود: سال گذشته ، پنج دانشگاه و مؤسسه تحقیقاتی نیز وجود داشت ، از جمله ۵ مرکز وابسته به وزارت بهداشت و ۴ مرکز تحت پوشش وزارت علوم ، تحقیقات اجرایی و سازمان های مردم نهاد.
سولتانی همچنین در مورد مکانیسم های داوری پروژه های بنیاد علوم ایران گفت: “برای هر پروژه ، ۱ تا ۲ داور برای ارزیابی پروژه ها تعیین شده اند و پروژه ها با دریافت حداقل ۲ نظر تأیید یا رد می شوند.”
وی خاطرنشان کرد: در سال ۲ ، ۲ هزار پروژه توسط اساتید مورد قضاوت قرار گرفتند و میانگین زمان بررسی پروژه ها از پست به تأیید به ۲ روز و به رد پروژه به ۵ روز کاهش یافته است.
سولتانی ادامه داد: اگرچه این بار در برنامه های رقابتی طولانی تر است ، اما ما در تلاش هستیم تا انحرافات را به طور متوسط به حداقل برسانیم.
راه اندازی ۴ مراکز راهنمایی با محوریت دستور کار است
رئیس بنیاد علوم ایران همچنین اظهار داشت که سیستم ارزیابی اثربخشی سال آینده توسط این مجتمع اجرا خواهد شد و افزود که کلیه پروژه های تکمیل شده از نظر تأثیر اجتماعی و اقتصادی مورد بررسی قرار می گیرند.
سولتانی افزود: “بازخورد این ارزیابی ها مطمئناً به بهبود داوری و روش های اولویت بندی کمک می کند.”
وی در ادامه اظهار داشت: در سال ۲ ، تعداد تماس های مردان فراتر از ۵ خواهد بود و سهم حوزه علوم انسانی را افزایش می دهد و اظهار داشت: ایجاد دو خوشه تحقیقاتی بین رشته ای و ایجاد مراکز راهنمایی با مشکل همچنین در محاصره علمی ایران نیز گنجانده شده است.
تأسیس داوران ایرانی که در خارج از کشور در داوری پروژه ها زندگی می کنند
رئیس بنیاد علوم ایران در ادامه اظهار داشت که امسال فرم های داوری را بررسی خواهیم کرد و افزود: “این برای افزایش سرعت پردازش پروژه ها انجام می شود.”
Soltani همچنین از انتشار یک تقویم زمانی خاص برای تسهیل هماهنگی با محققان و همچنین احتمال داوران ایرانی که در خارج از کشور زندگی می کنند ، اعلام کرد و هدف از این اقدام تبدیل بنیاد علوم ایران به یک مجموعه علمی پاسخگو ، شفاف و پیشرو در منطقه بود.
منبع : خبرگزاری ایرنا