راه اندازی سه منطقه آزاد نسل سه در دو سال آینده
۱:۳۱ جدید اول ژوئن
رضا ماورور ، دبیر شورای عالی تجارت آزاد -مناطق اقتصادی صنعتی و ویژه اقتصادی ، امروز (۱ ژوئن) در یک جلسه منطقه ای با تمرکز بر کشورهای همسایه و هدف قرار دادن نکات برای تقویت و حاکم بر دیپلماسی استانی که توسط استان فارس برگزار می شود ، با اشاره به تغییر نظم جهانی ، این تحولات را به نقش جدید اقتصادی در ایران اضافه می کند. اول ، در سال ۲ ، با توافق برتون وودز و دیگری در سال ، با تشکیل سازمان تجارت جهانی.
ماورور گفت: “این تحول فرصتی را برای کشور ما ایجاد کرده است تا با تکیه بر تجارت منطقه ای و تقویت روابط اقتصادی با کشورهای همسایه ، جایگاه خود را در اقتصاد جهانی تعریف کند.”
وی با اشاره به آمار جهانی ، به افزایش برابری صادرات چین از سال و صادرات ثابت ایالات متحده اشاره کرد و گفت که کاهش سهم ایالات متحده از تولید ناخالص داخلی – از ۲ ٪ در دهه ۱۹۸۰ به ۵ ٪ فعلی – علاوه بر چالش های اقتصادی ، مشکلات امنیتی را برای این کشور ایجاد کرده است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ادامه اظهار داشت که چین در حال حاضر ۵ ٪ از نقدینگی جهان را در اختیار دارد و اظهار داشت: این نقش اساسی در اقتصاد جهانی دارد و ایران می تواند از فرصت های انتقال سرمایه گذاری و فناوری استفاده کند.
ماورور برنامه های جدید مناطق رایگان را تشریح کرد و گفت: دو برنامه کلان در دستور کار قرار دارند. اول ، برنامه پست پس از آن که شامل به روزرسانی فرصت های سرمایه گذاری و موقعیت دقیق فعالیت های اقتصادی است. دوم ، برنامه تحریم ها در صورت عدم موفقیت مذاکرات در ایجاد مناطق رایگان مشترک با عراق ، تورکی و پاکستان.
به گفته وی ، ایجاد مناطق آزاد نسل اول تا سوم دیگر کانون توسعه مناطق نسل ششم و هفتم با تمرکز اقتصاد دیجیتال نیست.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: “در این راه ، همکاری با دانشگاه فناوری شریف آغاز شده و توسعه یک سند استراتژیک در حال انجام است.”
ماسور برنامه ریزی برای راه اندازی سه منطقه ششم نسل در دو سال آینده را اعلام کرد و گفت که مناطق رایگان نسل هفتم به زودی با تمرکز بر اقتصاد دیجیتال وارد مرحله عملیاتی می شوند.
وی همچنین به تشکیل شورای دیپلماسی اقتصادی در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ، با تأکید بر نقش سفیران ایران در جذب سرمایه گذاری و انتقال فناوری اشاره کرد و گفت: “اعضای این شورا عمدتاً دیپلمات های سابق و سفیران سابق هستند که ظرفیت ایجاد همکاری اقتصادی با کشورهای مختلف را فراهم می کنند.”
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این ماه به راه اندازی خط حمل و نقل مسقط به چاباهار ادامه داد و آن را گامی مهم در تقویت صادرات و توسعه منطقه آزاد چاباهار خواند.
ماسورور با اشاره به نقش مهم مناطق آزاد در توسعه اقتصادی استان ها ، به ویژه استان فارس ، تأکید کرد: این مناطق می تواند به افزایش تجارت ایران با کشورهای اتحادیه اوراسیا و سایر کشورها کمک کند.
وی افزود: با توجه به اینکه بیشتر مناطق آزاد در مرزهای کشور قرار دارند ، استفاده بهینه از ظرفیت های این مناطق و گسترش تجارت با کشورهای همسایه باید به یکی از اولویت های اصلی سیاست اقتصادی کشور تبدیل شود.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی همچنین به برنامه های اجرای در حال انجام اشاره کرد و گفت: “محموله هوایی اخیر در یکی از مناطق رایگان راه اندازی شده است و پروژه های مشابه در مناطق دیگر اجرا می شود که تأثیرات آنها به زودی فاش می شود.”
ماسور با اشاره به ظرفیت های اقتصادی شیراز ، گفت: “منطقه ویژه اقتصادی شیراز پتانسیل های بسیاری دارد و یکی از آنها شهر بهداشتی است که قرار است در بازدید امروز با دقت مورد بررسی قرار گیرد.
وی تأکید کرد که دستیابی به توسعه مناطق آزاد با تمرکز نوآوری ، فناوری و دیپلماسی اقتصادی در دستور کار شورای عالی قرار دارد و تلاش ها با مشارکت همه آژانس ها برای تأمین زمینه لازم برای رشد این مناطق انجام می شود.