رفع محدودیت واردات حبوبات راهکاری برای کاهش قیمت
۱۱:۲۱ – ۲۲ دی ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی– رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: طی بازدید میدانی از انبار نفت که بازرسان وزارت جهاد حضور داشتند، اما شرایطی وجود دارد که توزیع کنندگان رغبتی به عرضه روغن بدلیل حاشیه سود بسیار پایین ندارند.
به گفته او، حاشیه سود برای کالای تولیدی ۱۵ درصد با نرخ درج شده بر روی کالا باید اختلاف داشته باشد، اما در بحث روغن بدلیل شرایط کنونی ۳ درصد سود از کارخانه تا مصرف کننده نهایی است که موجب شده صرفه اقتصادی نداشته باشد.
کنگری ادامه داد: بازرسان وزارت جهاد جریمه های زیادی صادرکردند چراکه قیمت خریداری شده بالاتر از نرخ مصرف کننده بود و فاکتور رسمی در اختیار واحدهای صنفی صادر نکرده بود و همین امر موجب شد فعالیت واحدهای صنفی در این حوزه کمتر شود چراکه توزیع کنندگان فاکتور رسمی ارائه نمی دهند، براین اساس یک سری واحدها تمایلی به بحث تعزیراتی و جرایم ندارند.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با تاکید بر نظارت از مبدا تولید بیان کرد: نظارت بر بازار از تولیدکننده پیگیری شود تا مشکلات زودتر مرتفع شود تا نوساناتی در بازار رخ ندهد.
او با بیان اینکه حبوبات با قیمت مصوب عرضه نمی شود، افزود: حبوبات با قیمت مصوب عرضه نمی شود، درحالیکه در سامانه مصوب ثبت می کند و قبل از صدور فاکتور رسمی فاکتور غیررسمی صادر می کنند، به عنوان مثال عملا واحد صنفی ۱۳۰ هزارتومان خریداری می کند به طوریکه ۸۰ هزارتومان رسمی و ۵۰ هزارتومان غیررسمی داده می شود که در نهایت همین امر منجر به جریمه واحدها شده است، این درحالی است که با رفع محدودیت واردات، رقابت در توزیع ایجاد می شود که این امر منجر به کاهش قیمت می شود.
کنگری ادامه داد:در بحث شکر و برنج با عرضه تنظیم بازار، قیمت به کمتر از نرخ مصوب رساندیم، اما وقتی تعامل نباشد صنف و مصرف کننده نهایی متضرر می شود که امیدواریم با تغییر مدیریت رخ داده تعاملات صورت بگیرد تا مشکلات تنظیم بازار به حداقل برسد.
رئیس اتحادیه بنکداران موادغذایی گفت: در حال حاضر کالاهای اساسی در اختیار فروشگاه گذاشتند و همین امر موجب شده تا واسطه ها بنابرهر سیاستی کالا از فروشگاه خارج و به بنکداری عرضه می کنند.
بررسی های میدانی حاکی از آن است که قیمت هرکیلو برنج هاشمی ۱۰۵ تا ۱۴۰ هزارتومان، شیرودی ۸۵ تا ۹۵ هزارتومان، طارم ۹۰ تا ۱۲۰ هزارتومان، شکر ۴۵ تا ۵۰ هزارتومان، لوبیا چیتی ۱۸۰ تا ۲۳۰ هزارتومان، لوبیا قرمز ۱۷۰ تا ۱۹۰ هزارتومان، لپه ۱۶۰ تا ۱۸۰ هزارتومان، نخود ۱۷۰ تا ۱۹۰ هزارتومان، عدس ۱۴۰ تا ۱۶۰ هزارتومان است و قفسه برخی مغازه ها و فروشگاه ها خالی از عرضه روغن یا محدودیت در عرضه است.