روایت مهرداد بذرپاش از رویکرد تحولی دولت شهید رئیسی
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان جدید مراسم رونمایی از دو کتاب “مسکن مردم” و “ایران رامد” با حضور نویسنده سیزدهمین دولت ، مهداد دانه پاش برگزار شد.
در یک سخنرانی با اشاره به ویژگی های اخلاقی و مدیریتی شهید گفت ، Seedpash گفت: “شهید هرگز به اوضاع قانع نشده بود و همیشه به دنبال بهبود اوضاع با نوآوری و نوآوری بود.” وی در ابتدای کار خود در آستان قدس رازاوی ، با هدف تغییر معماری اجتماعی ، بر توسعه خدمات سراسر کشور در سطح ملی تأکید کرد.
وی گفت: “با تأسیس بنیاد کرامات رازاوی ، ما در زمینه های مختلف از جمله بحران و خدمات مشاوره ، خدمات گسترده ای را دیدیم.” این اقدامات نتیجه نگاه جدید و اجتماعی شهید بود.
وی ادامه داد: “همکاری ما با شهید در دولت ادامه یافت و پس از مرگ مرحوم قزمی ، تصمیم گرفته شد کار با آنها را آغاز کنیم.
وزیر جاده ها و توسعه شهری با اشاره به ویژگی های شخصیتی شهید ، گفت: حسن خلیق ، سابوری و هلم از جمله ویژگی های برجسته وی بودند. به گفته دانه ها ، اگر یاور ندارید ، به اهداف نمی رسید و فشار کار نباید توجیه شود.
وی همچنین تأکید کرد که مسئولیت فقط مربوط به لیست مشکلات نیست. در عوض ، ما باید تحت تأثیر مشکلات قرار بگیریم. وی به نقل از خاطره ای از آقای ریشی که پاسخ داد که چرا از دولت قدردانی نشده است ، گفت: “من نمی خواهم به مردم گذشته بدهکار باشم ؛” من قدرت خود را برای حل مشکلات گذاشتم. “
SeedPash با اشاره به آخرین سفر شهید ، گفت: “او در حال دنبال برنامه هایی برای پروژه برنامه ریزی شهری و کریدور آراس در نقطه مرزی صفر ایران و آذربایجان بود ؛ پروژه ای که از اهمیت استراتژیک زیادی برخوردار است و شادی شهید از پیشرفت آن نشانه علاقه و تعهد وی به خدمت بود.
Seedpash با اشاره به ویرایش و انتشار دو جلد کتاب “مسکن مردم” گفت: “این آثار فراتر از خاطرات شامل مجموعه ای از اسناد ، تجربیات و سیاست ها در کلان -ترانسپورت ، ترانزیت و مسکن است.”
وی افزود: “دیدگاه دولت کشمش شهید در زمینه ترانزیت فراتر از نقش های منفعل یا صرفاً مشارکتی بود.” در سیزدهمین دولت ، ایران به عنوان مخترع راهروهای منطقه ای بازی کرده است. استراتژی موسوم به “ابتکار عمل ایران” و اساس بسیاری از مذاکرات دو جانبه و چند جانبه با کشورهای همسایه و قدرتهای اقتصادی منطقه ای و جهانی بوده است.
وزیر جاده ها و توسعه شهری با اشاره به سابقه تاریخی ترانزیت کالاها از مسیر ایران ، اظهار داشت: در سال ۲ ، بیش از ۱.۵ میلیون تن کالا از ایران ، بالاترین در تاریخ کشور بود. این تعداد پرش قابل توجهی را در مقایسه با رکورد قبلی سال (۲ میلیون تن) و سالهای بعد نشان می دهد.
بذر گفت: توسعه بندر چاباهار با همکاری هند ، یادداشت تفاهم با چین در فرودگاه امام ، توافق های استراتژیک با روسیه ، راه اندازی مسیر شلامچه ، بهره برداری از راه آهن رشت -کاسپین ، اتصال شیراز به منطقه بوشر و آسالووی ، تکمیل آزادراه اسفاهان -شراز و سایر پروژه ها.
“هدف ما از توسعه این راهروها صرفاً ساخت زیرساخت ها نیست ؛ بلکه تولید ثروت ، افزایش امنیت و ارتقاء موقعیت ایران در اقتصاد منطقه ای و جهانی ؛ همان مسیری که در آن شهید آیت الله کشوری با صداقت و دوراندیشی قدم برداشت.
بذر با اشاره به سیزدهمین دستاوردهای دولت در زمینه زیرساخت ها و مسکن ، گفت: بهره برداری از چندین پروژه کلیدی حمل و نقل ، نتیجه گیری قراردادهای بین المللی و تدوین سیاست های جدید مسکن.
وی در یک سخنرانی ، با تأکید بر دیدگاه استراتژیک دولت در مورد توسعه راهروهای ترانزیت این کشور ، گفت: “پروژه راه آهن Sanandaj پس از سالها به بهره برداری رسید و راه آهن Tabriz Khavaran به پایان رسید زیرا محور شرقی -غربی کشور به پایان رسید.
Seatpash با اشاره به تعاملات منطقه ای ایران گفت: “دو قرارداد مهم با ترکمنستان و ارمنستان با ارزش کل حدود ۵ میلیون دلار امضا شد.”
به گفته وزیر پیشین جاده ها ، یکی از این پروژه ها قرار بود در تاریخ ۵ ماه مه با حضور رئیس جمهور شهید ، آیت الله کشوری در ارمنستان کجران برگزار شود. اما به دلیل این حادثه ، سفر از برنامه حذف شد.
وی همچنین از ویرایش کتاب تحت عنوان “IRIB” خبر داد که راهروهای حمل و نقل کشور و تجربیات مرتبط را بررسی می کند. این کار با همکاری متخصصانی مانند دکتر سوره تولید شده است.
وزیر پیشین جاده ها و توسعه شهری همچنان به موضوع مسکن پرداخت و از اجرای برنامه “مسکن مردم” در دولت سیزدهم خبر داد. این پروژه برای تنظیم بازار ، افزایش تولید ، تأمین مسکن و ضد تروریسم طراحی شده است و شامل تجربه بین المللی و داخلی در زمینه مداخله دولت در بازار مسکن است.
وی گفت که دولت موظف است از مستاجران و مستاجران آسیب پذیر حمایت کند و افزود: “نه تنها باید تئوری باشد.” هنگامی که آنها می گویند آب وجود ندارد ، زمان آنها می گویند زمین نیست. مردم مناطق روستایی به مسکن احتیاج دارند و باید پشت سر بگذارند.
Seedpash با اشاره به مالیات بر خانه های خالی ، که سالها اجرا نشده بود ، گفت: “برای اولین بار ، حدود ۶۰۰۰ خانه خالی به اداره امور مالیاتی معرفی شد.” دولت نمی تواند از بازار مسکن بنشیند. در عوض ، باید مداخله هوشمندانه باشد ، هم برای قیمت گذاری و هم برای کنترل بهره وری.
وی افزود: در دولت شهید ریزی ، با وجود بودجه محدود ، تکمیل پروژه های مسکن مهر با یک رکورد جدید به پایان رسید و حدود ۶۰۰۰ واحد به بهره برداری رسید. همچنین ، نوسازی بیش از ۶۰۰۰ واحد مسکن روستایی در دستور کار قرار گرفت.
به گفته وزیر سابق جاده ها ، کتاب “مسکن مردم” در چهار فصل گردآوری شده است و علاوه بر گزارش اقدامات دولت ، شامل تجزیه و تحلیل ، تجربیات جهانی و مدل های اجرا شده در ایران است. این کتاب قادر به تدریس دانشگاهی و بخشی از آن است که به سیاست های نظری و عملی دولت کشمش شهید اختصاص داده شده است.
نمایشگاه بین المللی کتاب بین المللی تهران از ۵ مه آغاز شد و تا ۵ ماه مه با شعار “خوانده شده برای ایران” در مسجد امام خمینی ادامه خواهد یافت. همزمان با بخش In -Person از نمایشگاه کتاب تهران ، بخش مجازی نمایشگاه در سیستم. ICFI.IR این امکان را برای کسانی که علاقه مند به خرید کتاب هستند امکان پذیر کرده است.