کتاب و ادبیات

رویکردهای لاک‌پشتی پس از انتخاب سمنان به عنوان پایتخت کتاب ایران

سمنان – ایرنا – ۱۸ آبان ۱۴۰۲ بود که سمنان در رقابتی نفس گیر با دیگر شهرهای ایران عنوان هشتمین «پایتخت کتاب ایران» را برای سال ۱۴۰۳ به دست آورد. هرچند تلاش های زیادی برای کسب این عنوان انجام شد، اما پس از آن حرکت و رویکرد مناسبی از سوی نهادها و دستگاه های فرهنگی، هنری و مدیریت شهری صورت نگرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نامگذاری ۲۴ تا ۳۰ آبان به عنوان هفته کتاب و کتابخوانی و کتابدار فرصت مغتنمی برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در نقاط مختلف کشور از جمله استان سمنان است تا از این توصیه ها بهره ببریم. دوست

بر اساس آمار رسمی ارائه شده از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دهه ۹۰ هجری قمری، سرانه مطالعه در کشور ۹۰ دقیقه و در استان سمنان حدود ۱۰۸ دقیقه در هفته است که بیش از میانگین کشوری است. . شمارش شست نشان می دهد که میزان مطالعه روزانه در حد انتظار نیست و علاقه چندانی به مطالعه کتاب نیست و نتیجه کمبود وقت مطالعه و آگاهی در جامعه در قالب آسیب های اجتماعی و فرهنگی نمایان می شود.

اگر جوان مطالعه کند می تواند آگاهی خود را افزایش دهد و از باتلاق آسیب های اجتماعی خارج شود و به عبارتی کتابخوانی نوعی پیشگیری از ابتلا به بیماری های جسمی و روحی و داشتن جامعه ای سالم و افزایش سرانه است. خواندن، بخش های مختلف انتظار می رود که هر کدام باید نقش خود را ایفا کنند.

رسانه ها با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی از ترویج فرهنگ کتابخوانی حمایت می کنند، اما لازم است خانواده ها و دستگاه های اجرایی کتاب هدیه دهند، والدین به فرزندان خود کتاب بخوانند، نهادهای فرهنگی برنامه های مختلف برگزار کنند و شهرداری ها نماد و در جاهایی نصب کنید شهر شلوغ باید در ترویج فرهنگ کتابخوانی نقش داشته باشد.

سمنان هشتمین پایتخت کتاب ایران

از جمله اقدامات و تلاش های ارزنده برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در استان سمنان، لقب «پایتخت کتاب ایران» در نهم آبان ۱۴۰۲ است که در رقابتی نفس گیر با دیگر شهرهای قدرتمند ایران، سمنان عنوان قهرمانی را از آن خود کرد. هشتمین «پایتخت کتاب ایران».

تندیس پایتخت کتاب برای مدت یکسال به سمنان به عنوان برگزیده «پایتخت کتاب ایران» اعطا شد و در این مدت سمنان متعهد شد ۲۵ طرح را برای توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی و کتابخوانی اجرا کند، اما بر اساس مردم و مسئولان باید بیشتر از قبل باشد. از فرصت استفاده کرد.

نهضت لاک پشت سمنان پس از انتخاب به عنوان پایتخت کتاب ایران

از فرصت سرمایه ای کتاب در سمنان به خوبی استفاده نشد

مریم یکی از نوجوانان سمنانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: آبان ماه ۱۴۰۲ بود که متوجه شدم سمنان از طریق تبلیغات شهری به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شد و انتظار داشتم بعد از این اتفاق ارزشمند، این اتفاق بیفتد. نمادهای کتاب در نقاط مختلف سمنان. و کتاب خواندن نصب شود اما الان که بیش از یک سال می گذرد تغییری در شهر احساس نمی کنم.

محمودی شهروند ۵۰ ساله سمنانی که در حال پیاده روی در میدان سعدی سمنان بود در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص اهمیت کتاب و کتابخوانی گفت: ریشه مشکلات امروز جامعه ناشی از کم توجهی به اهمیت موضوع است. مطالعه و مطالعه و اگر کتاب بخوانیم بر رفتار ما تأثیر می گذارد. گفتار و کردار ما مؤثر است.

وی انتخاب سمنان به عنوان «پایتخت کتاب ایران» را دستاوردی ارزشمند دانست که مسئولان از این فرصت به خوبی استفاده نکرده اند.

این شهروند سمنانی بیان کرد: زمانی که سمنان به عنوان «پایتخت کتاب ایران» معرفی شد، هر یک از مسئولان خود را در این دستاورد شریک می دانستند، اما پس از آن زمان انتظار اقدام عملی از سوی مسئولان ادارات مختلف برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بود. خواندن در سمنان رعایت نمی شود.

نهضت لاک پشت سمنان پس از انتخاب به عنوان پایتخت کتاب ایران

سخنان نماینده ولی فقیه در سمنان درباره ترویج فرهنگ کتابخوانی

نماینده ولی فقیه در استان سمنان با اشاره به دستاورد ارزشمند انتخاب سمنان به عنوان پایتخت کتاب ایران، افزود: امیدواریم مسئولان در مدت باقی مانده زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی را فراهم کنند.

حجت الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی ادامه داد: گاهی این عناوین تنها یک عنوان هستند که به درد نمی خورد، البته سرمایه کتاب با توجه به شاخص ها مشخص می شود و باید از خود بپرسیم که چند صفحه کتاب انجام می دهد. در یک روز خواندیم

وی گفت: شهر ما را پایتخت کتاب نامیده اند اما اگر برای کتاب همت و تلاش نداشته باشیم فایده ای ندارد.

امام جمعه سمنان گفت: لازم است نهادهای متولی مانند کتابخانه های عمومی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی اقدام کنند.

نهضت لاک پشت سمنان پس از انتخاب به عنوان پایتخت کتاب ایران

اجرای طرح های خلاقانه در زمینه کتاب

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان تصریح کرد: همه دستاوردهای معرفی سمنان به عنوان پایتخت کتاب ایران مرهون تلاش و خلاقیت معاونت های مختلف فرهنگی، اجتماعی و مدیریت شهری و همچنین دبیرخانه توسعه و ترویج کتاب و کتابخوانی استان در زمینه اختراع دستگاه های ویژه امانت. یک کتاب است

فرشید فلاح در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اجرای ۲ طرح «خیابان مطالعه» و «شناسنامه کتاب» با اعتبار ۶ میلیارد ریال گفت: سمنان در رویداد پایتختی کتاب جهان ثبت نام کرد.

وی افزود: ۲ طرح «خیابان خواننده» و «شناسنامه کتاب» در راستای انتخاب سمنان به عنوان پایتخت کتاب ایران در حال اجراست.

به گفته وی، پروژه شناسنامه کتاب یک پروژه نرم افزاری و سامانه دیجیتالی است که توسط کارشناسان سمنانی و مدیر پروژه نهاد کتابخانه های عمومی ایجاد شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان تصریح کرد: اطلاعات امانت گرفتن کتاب از سنین کودکی تا بزرگسالی در طرح «شناسنامه کتاب» ثبت می شود و کتابدار با توجه به علاقه و مسیر تحصیلی به فرد کتاب پیشنهاد می کند.

عدم وجود رویکردهای موثر در مسیر سرمایه کتاب در سمنان

وی بیان کرد: شهر سمنان در نهم آبان ماه در زمینه کسب امتیاز در شاخص های مختلف از جمله تلاش حداکثری مجموعه مدیریت فعالان شهری و مردمی و ارائه برنامه های خلاقانه به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد. پروژه ها، از جمله ساخت یک ربات حسابدار. قووی در چند دوره یکی از شهرهای کتاب دوست بود.

وی با اشاره به دستاورد ارزشمند «پایتخت کتاب ایران» از مسئولان و دستگاه های اجرایی سمنان گلایه کرد که برای این موفقیت بزرگ کارهای بزرگی انجام نداده اند.

به گفته فلاح، نصب نمادهای پایتخت کتاب و کتاب ایران در داخل و در ورودی شهر، نامگذاری میدانی در شهر به نام کتاب و طراحی رویداد می تواند در معرفی دستاورد ارزشمند کسب عنوان «پایتخت کتاب ایران» و ترویج فرهنگ کتابخوانی، اما اکنون تقریباً یک سال از آن می گذرد، آن گونه که انتظار می رفت، عملی نشده است.

نهضت لاک پشت سمنان پس از انتخاب به عنوان پایتخت کتاب ایران

فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان در ترویج کتابخوانی تنهاست

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان گفت: این اداره کل به تنهایی جشن پایتخت کتاب ایران را برگزار کرد و شهرداری و نهادهای فرهنگی در این جشن شرکت نکردند و از کسب این عنوان بهره برداری نشد.

وی افزود: مراسم انتخاب «پایتخت کتاب ایران و شهرهای خلاق کتابخوانی» طی هشت دوره متوالی با هدف ترویج کتابخوانی و کتابخوانی در کشور برگزار شد و سمنان به عنوان هشتمین پایتخت کتاب معرفی شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان گفت: ثبت نام دور جدید پایتخت کتاب ایران آغاز شده و به شهرداران سه شهر مهدیشهر، سرخه و شاهرود پیشنهاد شد تا در این دوره حضور و شرکت کنند.

نهضت لاک پشت سمنان پس از انتخاب به عنوان پایتخت کتاب ایران

فرار از وظایف پایتخت های کتاب جهان

شهرهایی که به عنوان پایتخت های جهانی کتاب یونسکو تعیین شده اند، متعهد می شوند که کتاب و کتابخوانی را برای همه سنین و گروه ها، در داخل و خارج از مرزهای ملی ترویج کنند و برنامه ای از فعالیت ها را برای یک سال سازماندهی کنند.

در اواخر جولای ۱۴۰۱، استراسبورگ فرانسه به عنوان بیست و چهارمین شهر پایتخت جهانی کتاب در سال ۲۰۲۴ انتخاب شد. از سال ۲۰۰۱، شهرها این عنوان را به خود اختصاص دادند. مادرید در سال ۲۰۰۱، اسکندریه در سال ۲۰۰۲، دهلی نو در سال ۲۰۰۳، آنتورپ در سال ۲۰۰۴، مونترآل در سال ۲۰۰۵، تورین در سال ۲۰۰۶، بوگوتا در سال ۲۰۰۷، آمستردام در سال ۲۰۰۸، بیروت در سال ۲۰۰۹، لیوبلیانا در سال ۲۰۱۰ بانکوک در سال ۲۰۱۳، پورت هارکورت در سال ۲۰۱۴، اینچئون در سال ۲۰۱۵، وروتسولاو در سال ۲۰۱۶، کوناکری در سال ۲۰۱۷، آتن در سال ۲۰۱۸، شارجه در سال ۲۰۱۹، کوالالامپور در سال ۲۰۲۰، تفلیس در سال ۲۰۲۱، آکرا در سال ۲۰۲۱ و ۳۲۰۲۲۲ به عنوان ورلدالاخرا انتخاب شدند. پایتخت کتاب. .

کمیته مشورتی پایتخت جهانی کتاب یونسکو متشکل از نمایندگان فدراسیون کتابفروشان اروپایی و بین المللی (EIBF)، انجمن بین المللی نویسندگان (IAF)، فدراسیون بین المللی انجمن های کتابخانه ها (IFLA)، انجمن بین المللی ناشران (IPA) و یونسکو است.

ترویج فرهنگ کتابخوانی باید از کودکی پایه گذاری شود و برای ترویج آن در نسل های بعدی از هم اکنون هدف گذاری شود و یکی از اقدامات ارزنده در ترویج فرهنگ مطالعه آموزش غیرمستقیم و فرهنگ سازی است و به راحتی قابل انجام است. با استفاده از هنرهای تجسمی و نصب یک مجسمه ساده مانند مادربزرگ. او هنگام مطالعه برای نوه اش در تحقق این استراتژی نقش داشت.

۵۵ کتابخانه نهادی و ۱۸ کتابخانه مشارکتی و مستقل در استان سمنان وجود دارد که دارای ۳۵ هزار و ۴۶۲ عضو و یک میلیون و ۱۹۲ هزار و ۲۴۲ جلد کتاب است.

نهضت لاک پشت سمنان پس از انتخاب به عنوان پایتخت کتاب ایران

به گزارش ایرنا، سمنان که به دارالمرهمه معروف است با نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع وسعت یکی از استان های بزرگ ایران است و با ۵.۹ درصد مساحت کشور هفتمین استان کشور است. ایران.

این منطقه از شمال به استان های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان های تهران و قم محدود می شود. بر این اساس و به دلیل موقعیت جغرافیایی در مجاورت پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت بالایی برخوردار است.

بر اساس برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان دارای ۷۵۷۲۰۰ نفر جمعیت است که بیش از ۲۰۰۰۰۰ نفر در مرکز استان زندگی می کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا و بر اساس اعلام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، مجموع خبرنگارانی که عضو خانه مطبوعات، انجمن خبرنگاران و پذیرفته شده در سامانه جامع رسانه کشور در این استان هستند، می باشد. کمتر از ۲۰۰

منبع : خبرگزاری ایرنا

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button