کتاب و ادبیات

«رو تن این تخته سیاه»؛ چند رمان درباره ۱۶ آذر نوشته شده است؟

تهران – ایرنا – نویسنده کتاب «روی این تخته سیاه» درباره رمان هایی که با موضوع ۱۶ آذر نوشته شده است، گفت: بعید است جز این کتاب رمان دیگری با این مضمون نوشته شده باشد، زیرا از سال ۱۳۳۲ تاکنون ( آذر ماه ۱۴۰۳) مدت زیادی گذشت. با این حال رمانی در حوزه بزرگسال و کودک و نوجوان پیدا نکردم.

هادی خورشاهیان وی امروز (پنجشنبه) در گفت و گو با خبرنگار کتاب ایرنا درباره رمان هایی که با موضوع ۱۶ آذر نوشته شده است، اظهار کرد: بعید است جز کتاب «بر پیکر تخته سیاه» رمان دیگری با این مضمون نوشته شده باشد. “، زیرا از سال ۱۳۳۲ تا کنون (دی ۱۴۰۳) زمان زیادی می گذرد. با این حال رمانی در حوزه بزرگسال و کودک و نوجوان پیدا نکردم.

نویسنده کتاب «روی تخته سیاه» ادامه داد: برای نگارش این کتاب از ۱۰ منبع معتبر استفاده کردم. یکی از آنها یادداشت های شهید است مصطفی چمران وی در ۲۵ آذر ۱۳۳۲ دانشجوی فنی دانشگاه تهران بود که منبع دیگری از خاطرات بود علی اکبر سیاسی وی رئیس فعلی دانشگاه تهران است. همچنین از بخشی از خاطرات مصطفی رهنما من از جنگنده قدیمی دهه ۲۰ برای نوشتن کتاب استفاده کردم.

به گفته وی، نام این کتاب با توجه به آهنگ «یار دوبستانی من» سروده شده است. منصور تهرانی انتخاب شده است.

هادی خورشاهیان; نویسنده

رمان «روی این تخته سیاه» بر پایه تخیل است

خورشاهیان از انتظار انتشار رمان «روی این تخته سیاه» به مدت ۷ سال خبر داد و گفت: سرانجام این کتاب در سال ۱۳۹۴ منتشر شد، این کتاب یکی از آثار مجموعه ای با عنوان «روزهای انقلاب» نوشته دوبیری است. مسعود امیرخانی اعدام شد

«این تخته سیاه پوسیده» بر اساس یادداشت های مادربزرگ و بر اساس منابع نوشته شده است.

نویسنده کتاب «روی ریل برزخ» با اشاره به اینکه رمان «روی این تخته سیاه» بر اساس تخیل نوشته شده است، افزود: داستان درباره دختری در دهه ۹۰ است که می خواهد در کنکور شرکت کند. برای ورود به دانشگاه اما مادرش از رفتن به دانشگاه ناراضی است، چون خاطره خوبی از دانشگاه در دوران انقلاب فرهنگی که دانشگاه شلوغ بود، ندارد.

وی ادامه داد: دختر وقتی می خواهد برای کنکور آماده شود متوجه می شود که مادربزرگش نیز چنین وضعیتی داشته و در سال ۱۳۳۲ با آن حادثه روبرو شده است. مادربزرگ یادداشت هایی به دختر می دهد. این رمان بر اساس یادداشت ها و یادداشت های مادربزرگ بر اساس منابع نوشته شده است.

جلد «روی این تخته سیاه»

ممیزی معمولا در آثار تاریخی اتفاق نمی افتد

خورشاهیان با اشاره به اینکه ممیزی معمولا در آثار تاریخی اتفاق نمی افتد، ادامه داد: نکته اینجاست که اگر امروز به من بگویند یک رمان نوجوان ۱۰۰ صفحه ای (۳۰ هزار کلمه) بنویس، اگر هر روز هزار کلمه بنویسم این رمان می شود. در یک ماه کامل شود تبدیل شد. اما اگر بگویند نوشتن رمان مشروطه با این حجم نیاز به تحقیق دارد. هیچ یک از شخصیت ها نباید داستان غیرواقعی داشته باشند. شاید به همین دلیل است که رمان در حوزه تاریخ به خصوص با موضوع ۱۶ آذر کم می شود.

خوانندگان کتاب به ویژه در روز ۱۶ آذر به امامزاده عبدالله و مزار این شهدا مراجعه کنند.

نویسنده رمان «روی تخته سیاه» با اعلام رضایت از نتیجه نگارش این رمان، گفت: این رمان برای زمانی است که در آن سال ها نبودم، کوچکترین بی توجهی می تواند باعث سوگیری و اشتباه شود. این روند، کار را سخت می کند، نظر روشنی در مورد هیچ موضوع تاریخی وجود ندارد و هر گروهی به یک شکل به موضوع نگاه می کند.

وی با بیان اینکه این رمان چندان مورد استقبال قرار نگرفت، افزود: دستکاری نشد، فقط یک بار منتشر شد و برخلاف دیگر رمان های کودک و نوجوان من که بارها تجدید چاپ می شود، تجدید چاپ نشد. ولی من ازش راضی هستم. همه چیز در مورد نوشتن این رمان به یاد ماندنی بود.

خورشاهیان در پایان به افرادی که این رمان را مطالعه می کنند توصیه کرد به ویژه در ۱۶ آذر به امامزاده عبدالله و مزار این شهدا بروند.

۱۶ آذر در ایران روز دانشجو نامگذاری شده است. این روز برای تجلیل از سه دانش آموز با نام است مصطفی بزرگونیا، احمد قندچی و مهدی شریعت رضوی که در ۲۵ دی ۱۳۳۲ به دلیل اعتراض به بازدید رسمی ریچارد نیکسون معاون رئیس جمهور وقت آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران و انگلیس در دانشگاه تهران کشته شدند.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا