زیستبوم نوآوری کشور نیازمند تکثیر جشنوارههایی همچون شیخ بهایی است
Tehran- Irna- معاون وزیر فناوری و نوآوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، جشنواره فناوری ملی شیخ بهئی الگوی موفقی برای بازتولید زیست توده نوآوری و فناوری کشور به منظور جذب ایده ها و استعدادهای بیشتر در این زمینه است.
به گفته خبرنگار گروه علمی IRNA ، سالن جلسات وزارت علوم ، تحقیقات و نوآوری و نوآوری فناوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری روز یکشنبه میزبان یک کنفرانس مطبوعاتی بود. “نوزدهمین جشنواره ملی شیخ بهائی”محمد نبی شهکی معاون مدیر فناوری و نوآوری در وزارت علوم و همچنین سید مهدی ابتی ، رئیس علمی و تحقیقات ایفاهان بود.
جشنواره ملی فناوری شیخ ، معروف به قدیمی ترین و معتبرترین رویداد در فناوری و نوآوری در کشور ، فرصتی عالی برای تبادل ایده ها ، تجربیات و دستاوردهای نوآورانه در زمینه های مختلف فناوری ، با حضور خلاق ، تکنسین ها و کارآفرینان است.
این جشنواره که تحت حمایت معاون رئیس جمهور علوم و فناوری و اقتصاد ریاست جمهوری بر اساس وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری است ، علاوه بر رقابت جذاب طرح ها و ایده های جدید فناوری ، رویدادهای کمکی مختلفی را برای فعالان کارآفرینی و نوآوری ارائه داده است.
در این نشست ، معاون وزیر فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: ابتکار شهر تحقیقاتی اصفهان در برگزاری جشنواره فناوری ملی شیخ بهئی بسیار ارزشمند بود و افزود: “این رویداد یکی از مدلهای موفقی است که به جذب استعدادها و ایده ها با تجارت در کشور کمک می کند.”
محمد نبی شاهی “ما باید اعتراف کنیم که تجاری سازی نوآوری و فناوری به بسیاری از مدل های متنوع و گروه های بحث برانگیز نیاز دارد ، و مخاطبی که جشنواره فناوری شیخ بهئی ایجاد کرده است ، بسیار متنوع و مکمل است ، از تکنسین ها و دانش مبتنی بر تحقیق و سرمایه گذاری و صندوق های سرمایه گذاری.
جذب سرمایه گذاران در پارک های علوم و فناوری وزارت علوم
معاون وزیر فناوری و نوآوری گفت: “یکی از برنامه های استراتژیک این بخش جذب سرمایه گذاران در پارک های علوم و فناوری است که یکی از آنها براساس مدلهای مشارکت عمومی و خصوصی است.”
شاهیکی افزود: بخشی از استراتژی های جدید در دوره جدید فناوری این است که جو و فضای تنفس در پارک های علم و فناوری بر اساس اقتصاد نوآوری و فناوری به یک محیط مؤثر می روند و به تقویت این منطقه کمک می کنند.
پروژه “نوآورانه صنعتی” برای ورود دستگاه ها به زیست توده نوآوری
معاون وزیر فناوری و نوآوری وزارت علوم همچنین به راه اندازی پروژه “مسابقه نوآورانه صنعتی” اشاره کرد: “این پروژه بستری برای معرفی دستگاه ها و شکل گیری واحدهای جدید فناوری و دانش در پارک های علوم و فناوری است.”
شاهیکی افزود: “هدف اصلی این پروژه ورود به دستگاه ها و همچنین دانش آموزان و فارغ التحصیلان در چرخه نوآوری و معرفی نسل جدیدی از دانش آموزان در زمینه مهارت های مبتنی بر دانش و افزایش توانایی ها و مهارت های آنها است.”
وی با اشاره به تجربه سه دهه گذشته در زمینه واحدهای فناوری در کشور و اولین مرکز توسعه که پنج سال پیش در این کشور تشکیل شده است ، در شهر تحقیقاتی اسفاهان ، وی گفت که این یک الگوی بسیار خوب برای کشور است و اظهار داشت: ما یک معماری جدید را برای مراکز رشد در نظر می گیریم و به دنبال ایجاد ارتباط مناسب بین مهارت ها و مهارت ها هستیم.
شهیکی افزود: در این رابطه ، ما الگوی جدیدی از مراکز رشد را در چهار پارک علوم و فناوری تحت نظارت وزارت علوم آغاز کرده ایم تا نقش مراکز رشد را در این زمینه تقویت کنیم. ” از آنجا که مراکز رشد می تواند محور جذب استعدادها و همچنین یک پل ارتباطی برای ورود به ایده ها و استعدادها به چرخه فناوری و نوآوری کشور باشد.
عملکرد سیستم جان با محتوای جدید تا ماه آینده
معاون وزیر فناوری و نوآوری وزارت علوم همچنین بر شبکه سازی بین پارک های علم و فناوری به عنوان یکی از برنامه های استراتژیک در دوره جدید تأکید کرد: در این رابطه ، سیستم جریان اقتصادی جدید (جان) با محتوای جدید و ماژول های جدید تا ماه آینده عملیاتی خواهد شد.
شهیکی افزود: “این می تواند پارک های علمی و فناوری کشور را بیشتر تقویت کند.”
معرفی ۲ پروژه سرمایه گذاری به موسسات مالی
معاون وزیر فناوری و نوآوری وزارت علوم بیشتر یکی از نگرانی های فعلی این بخش را در دوره جدید ، توسعه اطلس سرمایه گذاری پروژه های فناوری در پارک های فناوری کشور ذکر کرد.
هدف از هدف قرار دادن هزار پروژه فناوری برای سرمایه گذاری در موسسات مالی مانند VCC ، CVC و سایر ستون های سیستم سرمایه گذاری برای افزایش مقیاس واحدهای فناوری فعال در پارک های علمی و فناوری.
قدرت اجرایی روزا را در پارک های پیشرو افزایش دهید
معاون وزیر فناوری و نوآوری وزارت علوم بیشتر بر لزوم افزایش قدرت اجرایی پارک های علوم و فناوری با تغییر آئین نامه تأکید کرد و گفت: “ما قصد داریم قدرت خود را برای تمرکز بر ساختار متمرکز کنیم.”
شهکی افزود: توانایی استراتژیک مدیران و دامنه تصمیم گیری مدیران برای معاون فناوری در این دوره از اهمیت برخوردار است و رویکرد ما افزایش قدرت اجرایی روسای پارک است.
وی افزود: سازمانهای سازمانی در حال حاضر در چندین پارک علمی و فناوری در حال تغییر هستند و افزود: علاوه بر پشتیبانی فناوری ، وزارت توسعه اقتصادی فناوری نیز برای کمک به ساده سازی اقتصاد نوآوری کشور تشکیل می شود و در اولین قدم در پارک های پیشرو است.
راه اندازی سازمان توسعه سرمایه گذاری در ۴ پارک علوم و فناوری
معاون وزیر فناوری و نوآوری وزارت علوم همچنین از ایجاد سه سازمان توسعه سرمایه گذاری در چهار پارک علمی و فناوری تحت نظارت وزارت علوم خبر داد و افزود: “ما معتقدیم که پارک های پیشرو پتانسیل بهره برداری از آژانس های توسعه سرمایه گذاری را مطابق با ظرفیت های جهش دانش دارند.”
شهیکی گفت: “یکی از بخش های اصلی استراتژی های اصلی در دوره جدید این است که پارک ها می توانند نقش مهمی در صنعت و بازی اقتصادی کشور داشته و ارزش افزوده اجتماعی ایجاد کنند.”
وی افزود: مدلهای مختلف اقتصادی در پارک های علوم و فناوری شکل می گیرند ، و افزود که بیومرهای نوآوری در کشور متفاوت هستند و زیست توده در مناطق صنعتی کشور با مناطق غیر صنعتی کشور متفاوت است. بنابراین آنها باید مدلهای مختلف اقتصادی را رعایت کنند تا بتوانند واقعاً کارآمد و مؤثر باشند.
معاون وزیر فناوری همچنین بر برنامه های این معاون در برجسته کردن نقش دانشگاه ها در تحولات فناوری تأکید کرد ، و افزود که پروژه دستیار فناوری نیز در حال انجام است و دانشجویان در سطوح مختلف آموزش می توانند از فناوری و تجربه مبتنی بر دانش بهره مند شوند. این یکی از موضوعاتی است که برای ما مهم است تا بتوانیم نسل جدید دانشجویان را با صنعت و فناوری پیوند دهیم.
وی با اشاره به برنامه پیشرفت فناوری ، خاطرنشان کرد: ما برنامه دیگری به نام جاده های توسعه فناوری داریم که یک برنامه جامع است که می تواند گفتمان فناوری و نوآوری را ارتقا بخشد و در ابعاد دانشجویی و دانشجویی برگزار می شود.
نوزدهمین جشنواره ملی ملی شیخ بهئی در علوم تحقیقاتی اصفهان برگزار می شود.
منبع : خبرگزاری ایرنا