سرمایهگذاری ۸ هزار میلیارد دلاری در صنعت حلال کشور
۱:۳۷ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان – Payam Bagheri ، در کنفرانس توسعه صنعت حلال در بازارهای جهانی ، با یک رویکرد نوآوری ، که به افتخار روز جهانی استاندارد حلال برگزار می شود ، ادامه داد: گردش مالی نزدیک به ۶ میلیارد دلار ظرفیت زیادی دارد ، و افزود که خدمات و محصولات حلال به دلیل استانداردهای مناسب جهان حتی گران تر هستند.
علاوه بر کشورهای اسلامی ، حتی کشورهای غیر اسلامی مانند برزیل وارد بازار شده اند. اگرچه ایران بسیار با استعداد برای تبدیل شدن به بازیگر اصلی صنعت حلال است ، اما هنوز نتوانسته است سهم خود را از بازار بدست آورد.
وی گفت که ایران در مرکز تقاضای محصولات حلال قرار دارد و بیش از یک تریلیون دلار تقاضا از طرف کشورهای اطراف ما وجود دارد. این به معنای تقاضای بیشتر برای محصول است ، اما سهم عرضه ایران بسیار کم بود.
Bagheri گفت که تخمین زده می شود که بازار گردشگری در حوزه حلال به ۵ میلیارد دلار به سال خواهد رسید و ایران ظرفیت زیادی در این زمینه دارد.
یکی از دلایل عدم استفاده از فرصت های صنعت حلال ، عدم تمرکز بر این مسئله و عدم وحدت رویه است. تعدد مراکز تصمیم گیری ، ضرب روشهای مختلف استاندارد ، بوروکراسی در مجوز و گواهینامه ها و عدم وجود یک مرکز معتبر برای صدور این گواهینامه ها ، موانع جدی برای توسعه صنعت حلال در ایران است.
معاون رئیس جمهور اتاق ایران گفت: “ما نباید فراموش کنیم که بازار حلال یک بازار رقابتی است و باید تلاش کنیم تا کیفیت و قیمت محصولات خود را افزایش دهیم.”
وی افزود: متأسفانه استفاده از دیپلماسی اقتصادی در این زمینه خیلی فعال نبوده است. ” در حالی که صنعت حلال یک فرصت ملی و بین المللی بی نظیر برای ایران و اهداف اقتصادی کشور است.
باگری تأکید کرد: “ما باید یک مرکز فرماندهی در صنعت حلال کشور ایجاد کنیم.” بنابراین ، تغییر مجدد شورای تجارت حلال و کمیته های زیر ، از جمله کمیته تجارت ، که مسئولیت اتاق ایران را بر عهده داشت ، ضروری به نظر می رسد.
وی افزود: “راه اندازی برند عالی حلال راه حل مؤثر دیگری است و سازمان استاندارد باید در این زمینه تعیین شود.” تأسیس یک مرکز صدور گواهینامه معتبر تحت نظارت سازمان استاندارد ملی پیشنهاد دیگری است.
Bagheri گفت: “اتاق و اتاق های ایران در سراسر کشور نقش مهمی در توسعه صنعت ایفا می کنند.” مهمترین مأموریت ما در این فرایند افزایش و پیوند دادن عرضه به تقاضا است
منبع: اتاق ایران