«سعید حبیا»، موسس رشته حقوق مالکیت فکری در ایران است
تهران- ایرنا- یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران ضمن اشاره به تلاش های علمی سعید حبیبه، وی را بنیانگذار حوزه حقوق مالکیت معنوی در ایران دانست. رشته ای که در زمره گرایش های تخصصی و تاثیرگذار علم حقوق به شمار می رود.
به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، محمود شلاوی در مراسم یادبود سعید حبیبه استاد حقوق دانشگاه تهران که روز دوشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ در محل انجمن آثار و اساتید فرهنگی با همکاری دانشکده برگزار شد، گفت: وی گفت: کانون اساتید، قدیمی ترین نهاد، فرهنگ کشور است که از بدو تأسیس اقدامات و فعالیت های مختلفی را برای معرفی بیشتر و بهتر مشاهیر و مشاهیر ایرانی انجام داده است. اگر انجمن مقبره حافظ یا بنای آرامگاه سعدی را در اختیار نمی گذاشت، امروز شاید تعداد کمتری از عامه مردم با قله های زبان و ادب فارسی آشنا می شدند.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی افزود: معرفی بزرگان کار مهم و ارزشمندی است و ما در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی همچنان میزبان تکریم و احترام بزرگان، مشاهیر و بزرگان ایران هستیم. از آنجایی که آحاد ملت به ویژه جوانان و نسل های جدید بیش از گذشته هستند، نیاز به آشنایی و ارتباط با بزرگان علمی، فرهنگی، قضایی و ادبی دارند. میراث ایران اسلامی
مشاور وزیر فرهنگ تاکید کرد: مردم اگر فضایل خودشان را بشناسند سراغ الگوهای دیگر نمی روند. امروزه در میان ما چهره های بسیاری وجود دارد که برخی از آنها آشنا و برخی ناآشنا هستند. به عنوان مثال حبیبه یکی از سلبریتی هایی است که جامعه دانشگاهی و علاقه مندان به رشته حقوق او را می شناسند اما اکثریت مردم از این آشنایی بی بهره اند. بنابراین وظیفه ماست که شخصیت علمی، فرهنگی و دانشگاهی ایشان را معرفی کنیم تا ایرانیان با اساتیدی چون ایشان بیشتر و بهتر آشنا شوند.
رئیس انجمن آثار و بناهای فرهنگی کشور در پایان سخنان خود با اشاره به فعالیت مشترک انجمن و وزارت آموزش و پرورش در زمینه معرفی آثار ایران در کتب درسی اظهار داشت: انجمن با همکاری وزارت آموزش و پرورش ، سعی در ارائه مطالب علمی ساده دارد و روان در کتب درسی دانش آموزان و فرزندان آینده ایران عزیز را به بزرگان کشور معرفی کند. آنقدر نام های معروف هستند که در گوشه و کنار کشور به چشم نمی خورد و خیلی ها آنها را نمی شناسند. لذا باید برای تکریم این بزرگان تلاش کرد.
سرافراز ایران؛ بهینه سازی مسائل و مشکلات جامعه
در ادامه مراسم نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پیام وزیر را برای این مراسم قرائت کرد و پس از آن ابراهیم متقی رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به ایراد سخنرانی پرداخت. .
وی گفت: دانشگاه تهران از گذشته تا به امروز شاهد حضور بزرگانی در عرصه اندیشه و فرهنگ بوده و خوشبختانه این میراث به اساتیدی چون سعید حبیبه منتقل شده است. سعید حبیبه شاگردان زیادی تربیت کرده است که برخی از آنها هم اکنون در کسوت اساتید دانشگاه مشغول تدریس و تحقیق هستند.
رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران تاکید کرد: بزرگان و مشاهیر ایران; آنها کلی گرا، مروج و بهینه ساز مسائل و مشکلات جامعه هستند. از این رو توجه به بزرگان و میراث علمی آنان و گسترش اندیشه و آثار این شخصیت ها می تواند نتایج قابل توجهی در ارتقای کمی و کیفی جامعه، دانشگاه ها و به طور کلی حوزه علمی و فرهنگی کشور داشته باشد.
بنیانگذار حقوق مالکیت فکری در ایران
عباس شیری، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران نیز در این مراسم گفت: سعید حبیبه بنیانگذار رشته حقوق مالکیت فکری در ایران است. رشته ای که در زمره گرایش های تخصصی و تاثیرگذار علم حقوق به شمار می رود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: در اینکه علم جنبه فضیلتی دارد شکی نیست، اما علمایی که جنبه اخلاقی آنها پررنگ و چشمگیر است در جامعه، دانشگاه و حوزه فکری و فرهنگی نفوذ بیشتری دارند که خوشبختانه حبیبه از جمله این اساتید و علما است.
یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: به عنوان فردی که بیش از ۳۰ سال با حبیبه آشنایی دارم و با او ارتباط دارم، شهادت می دهم که ایشان یک استاد اخلاق به تمام معنا هستند و همه به ویژه اساتید و دانشجویان دانشگاه شیفته او هستند. منش و رفتار اخلاقی او فرهنگی و استاد است.
استادی سخت کوش و خستگی ناپذیر
زهرا شکری معاون پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران دیگر سخنران این مراسم بود. وی در ابتدای سخنان خود گفت: حبیبه را می توان اینگونه توصیف کرد: استادی سخت کوش و خستگی ناپذیر، با درایت و دلسوز، فرماندهی با شهامت، خوش اخلاق و مرجع قابل اعتماد برای حل چالش ها و صبور در مقابل. مشکلات .
وی افزود: حبیبه شخصیتی است که رشد علمی و دانشگاهی حقوق مالکیت معنوی در ایران مرهون اوست. تلاش ایشان و شاگردانش باعث شد جامعه دانشگاهی حقوقی ایران بفهمد که این گرایش یک تخصص ضروری و اجباری برای آموزش، تحقیق و توسعه کشور است. حقوق مالکیت فکری یک گرایش مستقل بین رشته ای و فرا رشته ای است و نیازمند کارشناسان ویژه خود است. در سایر دانشگاه ها این گرایش خط اصلی علمی اساتید نیست، اما در دانشگاه تهران است.
معاون پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران تصریح کرد: حبیبه یکی از چهره هایی است که در ترسیم چهره مدرن رشته حقوق نقش برجسته ای داشته است. در سال های اخیر بارها دیده ام که دانشجویان جوان حقوق می گویند حقوق مالکیت معنوی نگاه ما را به رشته حقوق تغییر داده و انگیزه ای برای ادامه فعالیت های علمی و پژوهشی است.
دانشگاه؛ خانه دوم حبیبه
عباس کریمی رئیس سابق دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران نیز در این مراسم به سخنرانی پرداخت و گفت: اگر می خواهیم جوانان ما راه علم و دانشجویی را انتخاب کنند و از بهترین الگوهای ایران پیروی کنند. باید به تکریم بزرگان ایران توجه ویژه داشته باشد. خوشبختانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به این امر توجه زیادی دارد.
وی گفت: رشته حقوق مالکیت فکری مدیون سعید حبیبه است. او فردی مسئولیت پذیر است که هیچ گاه از مسئولیت شانه خالی نکرده و در زمینه هایی که وارد شده در بالاترین سطح ممکن منشا کار بوده است.
رئیس سابق دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران تاکید کرد: حبیبه همواره در دانشگاه، در امور پژوهشی و در فعالیت های اجرایی، کار خود را با دقت و جدیت دنبال کرده است. او دانشگاه را خانه دوم خود کرده است و همیشه با دانشجویان و اساتید ارتباط عاطفی و صمیمانه دارد.
پژوهش های سعید حبیبه
سخنران پایانی این مراسم علی اسلامی پناه، حقوقدان و معاون سابق حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود. وی گفت: حبیبه شخصیتی چند وجهی است که در فعالیت های دانشگاهی و پژوهشی نبوغ و نوآوری های فراوانی دارد.
وی تاکید کرد: از گذشته تا به امروز شاهد حضور نسل های مختلفی از اساتید و پژوهشگران در حوزه حقوق بوده ایم که برخی از آنها آثار کمی از خود به جای گذاشته اند، برخی کتاب های قابل توجهی دارند که منابع و مآخذ آنها محدود است. برخی از آنها دارای تألیف بالایی هستند و خوشبختانه می توان از چهره هایی مانند دکتر سعید حبیبه استناد کرد که بنا به شهادت صاحب نظران حوزه حقوق، آثار و تحقیقات آنها از جمله این آثار و تحقیقات است.
در بخش پایانی این مراسم سعید حبیبه با قدردانی از انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در تقدیر و تجلیل از مفاخر و احیای میراث علمی و فرهنگی شخصیت ها و بزرگان کشور به بیان خاطراتی پرداخت و به بیان خاطراتی پرداخت. مطالعات و برخورد او با اساتید مشهور حقوق ایران. به روایت حضار.
در پایان این مراسم پس از رونمایی از اولین شماره دوفصلنامه «تحقیق و توسعه در حقوق خصوصی» که توسط پژوهشکده حقوق و حقوق و تقدیم به سعید حبیبه منتشر شد، با حضور رئیس انجمن آثار و اساتید فرهنگی و اساتید حاضر در جلسه با اهداء لوح تقدیر به عمل آمد. مدال طلای انجمن و هدایایی از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاه تهران و برخی نهادها و سازمان های حقوقی و فرهنگی کشور به سعید حبیبه اهدا شد.
سعید حبیبه عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با درجه استادی است. وی در گذشته معاونت دانشجویی دانشگاه تهران بوده و از دیگر سوابق اجرایی، ریاست کمیته تخصصی حقوق مالکیت معنوی در بازنگری دوره های کارشناسی ارشد (۱۴۰۰-۱۴۰۴)، عضویت در حسابرسی. کمیته دانشگاه بین المللی امام خمینی (۱۴۰۱-۱۳۹۹). عضو کمیته ارزیابی کیفیت دانشکده حقوق و رابط کارشناسی دانشکده (۱۳۹۵-۱۳۹۷)، نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در کمیته حسابرسی دانشگاه زنجان (۱۳۹۵-۱۳۹۳)، عضو شورای حقوقی دانشگاه تهران (۱۳۹۳-۱۳۹۵) و عضویت در شورای پارک علم و فناوری (۱۳۹۳-۱۳۹۷).
منبع : خبرگزاری ایرنا