سیاست

سفر دوباره پزشکیان به دیار نخل و آفتاب و تحقق مطالبه ۲۰ ساله مردم زابل

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نقطه آغازین سفرهای دولتِ وفاق، استان سیستان و بلوچستان بود. یکم آذرماه ۱۴۰۳ رئیس‌جمهور در جمع بندی سفر یک روزه خود به شهر زاهدان، گفت که دوباره به سیستان و بلوچستان بازخواهد گشت تا زمان بیشتری برای شنیدن دغدغه‌ها و مشکلات مردم استان داشته باشد. «مسعود پزشکیان» تاکید کرد که در رسیدگی به استان‌ها، اولویت با مناطق محروم است و شایسته نیست که سیستان و بلوچستان با استعدادهای طبیعی اینچنین، در محرومیت باشد.

پزشکیان در نخستین سفر خود به سیستان و بلوچستان از پارک علم و فناوری استان بازدید کرد و با صنوف، طبقات و گروه‌های مختلف اجتماعی سیستان و بلوچستان دیدار و گفت‌وگو کرد؛ نشست صمیمی و رو در رو با فعالان اقتصادی، سران طوایف و متنفذین، نخبگان و فرهیختگان، فعالان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و دیدار با دانشجویان و خانواده شهدای امنیت، از مهمترین برنامه‌های این سفر بود.

شاید بتوان دیدار با نخبگان و فرهیختگان استان سیستان و بلوچستان را از مهمترین نشست های رئیس‌جمهور در سفر نخست به شمار آورد؛ در این دیدار اقشار مختلف استان از اساتید و پژوهشگران دانشگاه تا فعالان اجتماعی و فرهنگی، از بزرگان طوایف و متنفذین تا علمای شیعه و اهل سنت حضور داشتند. حاضران در این نشست ابراز امیدواری کردند که انتخاب و عملکرد دولتِ وفاق در استان سیستان و بلوچستان آغازگر راهی باشد که به توسعه و پیشرفت استان منجر شود؛ رسیدگی به وضعیت تالاب بین‌المللی هامون، توسعه سواحل مَکُران، موضوع حقآبه هیرمند، استفاده از نیروهای متخصص و بومی استان در مناصب مدیریتی و اجرای منویات رهبر انقلاب در سفر سال ۱۳۸۱ به استان نیز از مهمترین مطالبات مردم بود.

اکنون با فاصله کمتر از دو ماه و در سومین سفر استانی، دوباره نوبت «سرزمینِ نخل و آفتاب» رسیده است. سفر نخست اعضای هیات دولت به سیستان و بلوچستان به شهر زاهدان انجام شد که در مجموع با ۳۹ تفاهم‌نامه و بیش از ۱۲۴ همت اعتبار برای استان همراه بود. رئیس‌جمهور در دومین سفر استانی خود به خراسان شمالی رفت و امروز پنج شنبه دوباره به سیستان و بلوچستان و به شهرستان‌های چابهار و زابل سفر می‌کند. این سفر از چابهار آغاز و ضمن انجام دیدار عمومی با مردم جنوب استان، نشست‌هایی نیز با موضوع نهضت مدرسه‌سازی با مشارکت مردم، نشست توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری منطقه آزاد چابهار و بررسی مسائل جنوب استان ادامه می‌یابد.

در ادامه این سفر، پزشکیان، جمعه چابهار را به مقصد زابل ترک خواهد کرد و در زابل نیز علاوه بر دیدار عمومی با مردم منطقه شمالی استان سیستان و بلوچستان، نشستی به منظور بررسی مسائل و مشکلات شمال استان با حضور مسئولان محلی برگزار خواهد شد و یکی از پروژه‌های عمرانی مهم استان که تحقق خواست ۲۰ ساله مردم سیستان و بلوچستان است به بهره‌برداری خواهد رسید.

تحقق آرزوی ۲۰ ساله مردم سیستان و بلوچستان/ ساخت ۲۳ کیلومتر بزرگراه در ۴ ماه

«فرزانه صادق مالواجرد» وزیر راه و شهرسازی در دور اول سفر دولتِ وفاق به استان سیستان و بلوچستان، وعده افتتاح بزرگراه زابل-زاهدان را در آینده‌ای نزدیک داده بود. فردا موعد تحقق این وعده و به سر رسیدن انتظار ۲۰ ساله مردم سیستان و بلوچستان است و بزرگراه زابل- زاهدان به صورت رسمی با حضور رئیس‌جمهور به بهره‌برداری می‌رسد.

عملیات ساخت بزرگراه در این محور که به طول ۲۰۰ کیلومتر طراحی شده، از سال ۱۳۸۳ آغاز اما متاسفانه به دلیل کمبود اعتبار با وقفه چند ساله مواجه شد. با تخصیص اعتبار، تکمیل این پروژه در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت؛ برای تکمیل این بزرگراه بیش از ۲۵ هزار میلیارد ریال (۲.۵ همت) اعتبار پیش‌بینی شده است و با بهره برداری از این پروژه، بخشی از کریدور شمال- جنوب تکمیل شده و عملیات ساخت باند دوم آن از سمت زاهدان به چابهار آغاز خواهد شد.

گفتنی است احداث و تکمیل ۲۳ کیلومتر از این مسیر تنها در مدت چهار ماه با ساخت ۳۱۰ دهنه پل بزرگ و کوچک اجرایی شده است و بهره برداری از این پروژه مهم عمرانی در سفر رئیس جمهور، اقدام خوبی در جهت کاهش تلفات جاده‌ای، تسریع توسعه سیستان و بلوچستان و ایجاد آرامش در دو جبهه جمعیتی استان یعنی منطقه سیستان با پنج شهرستان و مرکز استان رقم بزند.

کارگاه‌های راهسازی در این طرح به صورت سه شیفت فعال بوده‌اند و در ۴ ماه اخیر ۲۳ کیلومتر از ۲۰۰ کیلومتر این بزرگراه ساخته و تکمیل شده است.

تلاش دولت چهاردهم برای زدوده شدن کاستی ها از مکران و چابهار

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارشنبه شب در بدو ورود به چابهار، گفت: رئیس‌جمهور رفع مسائل سیستان و بلوچستان را به عنوان یک اولویت مهم دولت چهاردهم در راستای محرومیت‌زدایی و توسعه، ضرورتی اجتناب ناپذیر می‌دانند.

سید رضا صالحی امیری با تاکید بر اینکه سفرهای استانی به سیستان و بلوچستان،‌ چابهار و سواحل مکران تا زمان حذف کامل شکاف‌ها و کاستی‌ها ادامه خواهد داشت،افزود: دکتر پزشکیان نیز شخصاً در زاهدان، چابهار، مکران و زابل حضور خواهند داشت و اعضای دولت، قبل از سفر رئیس جمهور ضمن بررسی مسائل و مشکلات مناطق مختلف استان، گزارش کارشناسی و راه‌حل‌ها و برنامه‌های رفع مسائل را ارائه خواهند کرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: در آینده، مجدد به این منطقه سفر خواهیم کرد و تا روزی که همه شکاف‌ها و کاستی‌ها از مکران و چابهار زدوده شود این سفرها ادامه خواهند داشت.

وی ادامه داد: چابهار و مکران نگین درخشان ایران بوده و باور دارم که در آینده نزدیک افتخارات بزرگی در این منطقه رقم خواهد خورد.

صالحی امیری تصریح کرد: مردم این منطقه و مردم ایران‌زمین خواهند دید که مکران به دلیل ظرفیت‌های بی‌نظیر و برجسته یکی از اهداف اصلی گردشگران ایرانی و خارجی خواهد شد.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا