سیاست

سفر پزشکیان به عمان؛ تحکیم مناسبات با همسایه‌ “محترم” و میانجی‌ “قابل اعتماد”

به گفته گزارشگر سیاسی ایرنا ،عموم“و”مسقطاین روزها ، نه تنها برای دیپلمات های خارجی و سیاست های خارجی بلکه عموم مردم ایران. دلیل آن نیز واضح است ؛ این واسطه گفتگوی غیرمستقیم بین ایران و ایالات متحده است و افرادی که امیدوارند تحریم ها را برداشته و در معیشت روزانه خود ملموس را باز کنند.

علاوه بر واسطه گری ، عمان نیز میزبان این گفتگوها در مسقط و رم بوده است. این که آیا مذاکرات روم در سفیر عمان در ایتالیا برگزار می شود ، بنابراین کشور میزبان اصلی مذاکرات روم است ، نه ایتالیا.

این کشور ، در حاشیه جنوبی خلیج فارس ، برخلاف سایر همتایان خود ، که بعضی اوقات با ایران رابطه نگران کننده ای داشته اند ، مدتهاست که یک همسایه آرام و بی نظیر بوده است ، و اگرچه تاریخ این روابط خوب به انقلاب قبل از انقلاب برمی گردد ، پس از انقلاب ، همیشه ملموس و ملموس بوده است.

پس از انقلاب ، و هنگامی که بسیاری از همسایگان ایران و به ویژه کشورهای عربی هنوز در تعریف مجدد روابط خود با سیستم جدید در ایران بودند ، “”یوسف بن الویوزیر امور خارجه عمان یکی از اولین مقامات عرب بود که به ایران سفر کرد و با رهبر انقلاب امام خمینی دیدار کرد. و همانطور که بسیاری از کشورهای غربی در آن زمان روابط خود را با ایران قطع کرده بودند ، عمان موافقت کرد که از منافع جمهوری اسلامی در کشورهایی مانند انگلیس و کانادا محافظت کند.

پزشکان به عمان سفر می کنند. ادغام روابط با همسایه "محترم" و "واسطه" قابل اعتماد

نقش مداوم و سازنده عمان در حل و فصل درگیری ها

با شروع جنگ ایران -عراق ، عمان اولین کشور عربی بود که راه خود را از سایر اعراب در منطقه جدا کرد و در روزهای اولیه جنگ ، به ویژه پس از رهایی Khorramshahr ، نه تنها پشتیبانی از عراق را فراهم نکرد ، بلکه به رژیم Baath اجازه داد تا از سرزمین خود برای حمله به جزایر ایرانیا استفاده کند. تونل بزرگ وت تونل کوچک وت بوموسی وی پاسخ نداد و کشورهای عربی را به تحریم و انزوا دیپلماتیک و اقتصادی دعوت کرد.

پس از آن ، در یک قدم جلوتر ، عمان واسطه جنگ شش ساله بین ایران و عراق و “” بودسلطان قابوسپادشاه فقید این کشور میزبان مذاکرات مخفی بود که بین نمایندگان ایران و عراق در مسقط صورت گرفت.

عمان هرگز با رویکردهای خصمانه برخی از اعراب در منطقه علیه ایران در ارتباط نبوده است ، و در لیگ عرب و شورای همکاری خلیج فارس هرگز موضع ضد اسلامی را نگرفته و در جلساتی شرکت نکرده است که جو ضد ایرانی داشته اند و یا بر فضای حاکم تأثیر گذاشته اند.در مورد گروگان گیری دیپلمات های آمریکایی در لانه جاسوسی ، عمان بار دیگر برای واسطه گری باز شد و این به حل اولین درگیری بین جمهوری اسلامی و ایالات متحده پس از انقلاب کمک کرد.

در موارد دیگر در یک طرف ایران ، مانند آزادسازی ملوانان انگلیسی گروگان در خلیج فارس ، و همچنین تبادل زندانیان و مواردی از این دست ، عمان در یک واسطه خیرخواهانه ظاهر شده است و توانسته است داستان را به روشی قابل قبول حل کند. این دلیل رویکرد بی طرف کشور در خاورمیانه است.

سیاست سلطنت عمان همواره بحران و اجتناب از درگیری در منطقه بوده است. “بی طرفی” ، با این حال ، برای عمان هرگز به معنای “بی تفاوتی” خود به موضوعات فعلی منطقه و حتی عرصه بین المللی نیست ، و عمان همیشه در حل چنین درگیری ها نقش مثبت و سازنده ای داشته است. مثال بعدی نقش سازنده آن در از سرگیری و بهبود روابط ایران -ساودی در اواخر سال است.

پزشکان به عمان سفر می کنند. ادغام روابط با همسایه "محترم" و "واسطه" قابل اعتماد

عمان ؛ یک همسایه به همراه منافع استراتژیک ایران و متحدین

عمان یک همسایه عربی است که هرگز با رویکردهای خصمانه برخی از اعراب در منطقه علیه ایران در ارتباط نبوده و هرگز در لیگ عرب و شورای همکاری خلیج فارس موضع ضد اسلامی نگرفته است و در جلساتی شرکت نکرده است که جو ضد ایرانی داشته اند و یا در آنتیرانی ها شرکت نکرده اند.

تاریخ واسطه های عمان در مذاکرات هسته ای به اواخر دولت دهم باز می گردد. در تاریخ ۹ ژوئیه ، رهبر انقلاب ، ضمن اظهار نظر در مورد روند مذاکره با ایالات متحده ، به “واسطه” توسط آمریکایی ها اشاره کرد و به “سلطان قابوس” پادشاه عمان که برای این منظور به ایران سفر کرده بود ، اشاره کرد.این کشور دوستانه ، علاوه بر منافع ایران به درگیری های دو جانبه و حمایت از حقوق و منافع جمهوری اسلامی در جوامع بین المللی و منطقه ای ، همواره هوای منافع و متحدان استراتژیک ما را داشته است. مهمترین شواهد این امر همراه با ائتلاف تحت سعودی در عملیاتی به نام “طوفان عزم” علیه حوثی ها و انصارو الله یمن در سال ۲ است. عمان در جنگ حوثی ها ظاهر نشد ، هرچند که تمام کشورهای GCC به آن پیوستند ، و نشان داد که نه تنها جمهوری اسلامی و ایزامان و علاقه مندی های مستقیم او و آستانه اوست. علایق

یکی دیگر از نکات درخشان حرفه ای سیاسی عمان ، که مطابق با سیاست های اصولی جمهوری اسلامی است ، مطابق با سیاست های اصولی جمهوری اسلامی است. عدم رعایت آن کشور به «پیمان ابراهیم“” و عادی سازی روابط عرب با رژیم صهیونیستی یعنی وقتی حداقل قبل از “طوفان القکا” در کشورهای عربی منطقه بر یکدیگر غلبه کند! با این حال ، عمان نه تنها به پیمان پیوست ، حتی مجلس نیز به گسترش تحریم ها علیه اسرائیل رای داد و ممنوعیت روابط ورزشی ، فرهنگی و اقتصادی با اسرائیل را تصویب کرد.

مجموع موارد فوق باعث شده سلطنت عمان از سطح یک همسایه معمولی برای ارتقاء موقعیت یک متحد قابل اعتماد و استراتژیک برای ایران باشد. و این فقط به دلیل این اعتماد به نفس تاریخی است که جمهوری اسلامی ، در مواردی که موارد پیچیده و دشوار آن در سطح بین المللی بوده است ، مانند اولویت و اولویت اصلی عمان بوده و خواهد بود ، و این روزها ما شاهد یکی از مهمترین مناطق هسته ای آن و ایالات متحده در ایالات متحده هستیم.

پزشکان به عمان سفر می کنند. ادغام روابط با همسایه "محترم" و "واسطه" قابل اعتماد

البته ، تاریخ واسطه عمان به اواخر دولت دهم برمی گردد. رهبر انقلاب در تاریخ ۹ ژوئیه ، در جلسه ماه رمضان ، مقامات رژیم در حالی که بیانیه مختصری از روند مذاکره با آمریکایی ها را بیان می کردند ، با اشاره به “واسطه” از آمریکایی ها و “بیان کردند.سلطان قابوس“پادشاه عمان ، که برای این منظور به ایران سفر کرده است ،”یکی از منطقه محترموی گفت: “در زمان دولت دهم ، یکی از افراد محترم در منطقه آمد و گفت که رئیس جمهور آمریکا از وی خواسته است که به تهران بیاید و درخواست ایالات متحده را برای مذاکره و پیامی که می خواستیم ایران را به عنوان انرژی هسته ای بشناسیم و در شش ماه تحریم ها را بالا ببرد ، درخواست کرد ، گفتیم که در ایالات متحده اعتماد به نفس نداریم.

متعاقباً و در مذاکراتی که منجر به توافق هسته ای می شود (برجام) عمان همچنین نقش مشابهی ایفا کرد و قبل از راه اندازی رسمی P5 + 1 ایران ، برای نمایندگان این کشورها باز بود و نقش مهمی در شکل گیری مذاکرات منتهی به اخوان بازی می کرد.

تلاش های عمان برای محافظت از حقوق جمهوری اسلامی و منافع ما باعث شده است که پادشاهی موضع یک دوست قابل اعتماد و استراتژیک برای ایران را از سطح یک همسایه معمولی ارتقا دهد.نقش عمان در مذاکرات به حدی بود که حتی پس از عقب نشینی یک جانبه ترامپ از براجام ، هنگامی که یک هیئت از عمان به ایران سفر کرد ، بسیاری انتظار داشتند که یک پیام برای از سرگیری مذاکرات از سر گرفته شود و در چمدان خود سوغاتی می خواست!

عمان ؛ همیشه یک واسطه معتبر در روابط ایران -us

مارس گذشته ، با این حال ، برخلاف سنت عرفی امارات متحده عربی بود که پیام رئیس جمهور ایالات متحده در مورد تمایل وی به مذاکره با ایران ، و به احتمال زیاد هر دو (امارات) و فرستنده هر دو انتظار داشتند که از همان کانال به پاسخ ایران بازگردند! جمهوری اسلامی ، با این حال ، به جای پذیرش منفعل واسطه ای که طرف مقابل با توجه به ملاحظات خود انتخاب کرده بود ، با ابتکار پاسخ ایالات متحده از طریق شریک امتحان عقب مانده خود ، عموم وی برای احترام به دوستی پایدار خود با این همسایه معتبر ، تثبیت نقش عمان به عنوان واسطه اصلی روابط ایران -آمریکایی و تأکید بر اینکه ایران به بازیگرانی که مطابق با اسرائیل هستند اعتماد نمی کند و به طرفین که همیشه با ایران بوده اند ، اجازه نمی دهد. ساخت

پزشکان به عمان سفر می کنند. ادغام روابط با همسایه "محترم" و "واسطه" قابل اعتماد

سید عباس اراکچی در بیانیه ای در ۵ آوریل تأکید کرد که “عمان در گذشته همان نقش را ایفا کرده است ، هم در مذاکرات اخوان و هم در چند سال گذشته در تعاملات دولت در دولت کائولی.

در این روند ، گفتگوی غیرمستقیم بین ایران و ایالات متحده با واسطه گری و البته به میزبانی سلطانیت عمان برگزار شد. مسقط وت رم آغاز و دو دور برگزار شد.

البته اغراق آمیز نیست که ادعا کنیم سلطنت عمان فراتر از نقش واسطه ای و موقعیت میزبانی ، سمت سوم نامرئی این مکالمات است. این ادعا همچنین توسط پیشنهادات عمانی برای حذف مذاکرات از بن بست به دلیل تقاضای بیش از حد و خواسته های غیرقانونی طرف مقابل تأیید شده است. عمانی ها همچنین در مورد نتایج مذاکرات در مذاکرات گزارش دادند.

اما آنچه مسلم است این است که این مذاکرات نتیجه ای دارند ، موقعیت این همسایه قابل اعتماد جنوبی تثبیت می شود و خیرخواهی و خوبی آنها باعث افزایش احترام و اعتبار ملت ایران در پایان این درگیری طولانی مدت خواهد شد.

اگر مشاهده شود که جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عمان سالهاست که روابط گرم و ریشه ای داشته اند ، که هرگز فراز و نشیب خاصی را پشت سر نگذاشته اند و همیشه پایدار بوده اند.
کمبود روابط بین دو کشور ، زیرا دولت ها با تمایلات سیاسی مختلف در ایران تغییر نکرده اند ، همچنین همان دوستی و اعتماد به نفس سابق با مرگ سلطان قابوس و آغاز سلطنت هاییتام بن طارق بوده است. و اکنون رئیس جمهور چهاردهمین رئیس جمهور ایران است که به کشوری سفر می کند که می توان از آن به عنوان یک کشور “دوست و برادر” یاد کرد تا بر ادامه دوستی همیشه سازنده و پایدار بین دو کشور و ملت تأکید کند.

پزشکان به عمان سفر می کنند. ادغام روابط با همسایه "محترم" و "واسطه" قابل اعتماد

سفر به عمان ، تحکیم روابط با همسایه محترم ما و تقویت دیپلماسی منطقه ای

دیدار رئیس دولت به عمان ، صرف نظر از مسئله مذاکره ، بیشتر احتمال دارد که چهاردهمین دولت را برای تحکیم روابط با همسایگان و تقویت دیپلماسی منطقه ای و استفاده از ظرفیت کشور همسایه برای تحقق شعار و سیاست صلح در نظر بگیرد.

پزشک او برای ارتقاء نقش خیرخواهانه ، متعهد و سازنده ملت ایران در میزبانی مذاکرات غیرمستقیم ایران -us به عمان می رود ، زیرا اخیراً در دیدار با وزیر امور خارجه کشور برای تعمیق دو کشور و دو کشور تأکید کرده است.

رئیس جمهور بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش مبادلات و همکاری در کلیه حوزه های تجاری ، سیاسی ، اقتصادی ، علمی و فناوری با کشورهای اسلامی ، به ویژه دوست و برادر عمان تأکید کرد و ابراز امیدواری کرد که با همکاری بیشتر بین کشورهای منطقه می تواند منطقه ای بسازد که مردم بتوانند زندگی کنند.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا