سهم آب کشاورزی در سال نخست برنامه هفتم ۶۰ درصد کاهش یافت
۱:۳۷ جدید اول ژوئن
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ آزاده محبی – طبق آمار ، میزان آب مصرف شده توسط بخش کشاورزی باید تا پایان برنامه هفتم به ۲ میلیارد متر مکعب برسد ، بنابراین در سال اول برنامه ، تخصیص تخصیص آب باید ۲ میلیارد متر مکعب به ۵ میلیارد متر مکعب کاهش یابد که متأسفانه به دلیل شرایط آب و هوایی برنامه و کاهش بارندگی.
اگرچه قانون وزارت انرژی موظف است چاههای کشاورزی را در مدار تأمین کند و در صورت اطمینان ، مجبور به پرداخت هزینه های کشاورزان شود ، متأسفانه این یک قانون عملیاتی نیست که باعث ایجاد خسارت زیادی به تولید شده است ، در حالی که بسیاری از متخصصان در بهره وری کاهش می یابد.
آمار نشان می دهد که میزان بارندگی در سال جاری ۲ ٪ کاهش یافته و رواناب آب سطحی ۲ ٪ به ۵ ٪ است ، به طوری که وزارت انرژی اعلام کرد که وزارت انرژی می تواند ۲ تا ۵ میلیارد متر مکعب آب را به بخش کشاورزی اختصاص دهد ، که در مقایسه با برنامه هفتم ۵ ٪ کاهش یافته است.
وزارت انرژی مدیریت آب را در پشت برق پنهان کرده است
“وزیر انرژی صدای کشاورزان را در خط مقدم تولید نشنیده است ، متأسفانه ما شاهد بی تاب و سوء مدیریت وزارت انرژی در تأمین آب برای زمان مناسب هستیم و باعث خسارت جبران ناپذیری به میز مردم ، تولید ثروت و از دست دادن پول می شود.”
به گفته وی ، به دلیل خشکسالی و بحران آب ، قطع برق چاههای کشاورزی در زمان آب در حال هدر رفتن آب و کاهش بهره وری است ، به طوری که با هر وقفه و اتصال چاه های کشاورزی ، حداقل یک ساعت از ۴ ساعت هدر می رود. از طرف دیگر ، قطع برق چاههای کشاورزی می تواند در بهترین زمان آبیاری مزرعه باشد که باعث کاهش کارایی و افزایش بیشتر از میدان آب می شود و عملکرد محصول را کاهش می دهد.
آلامی ادامه داد: وزارت انرژی مسئله مدیریت آب را در پشت سوء مدیریت برق به منظور پنهان کردن عدم برنامه ریزی و سوء مدیریت خود در تأمین چاه های کشاورزی پنهان کرده است. با این حال ، ما نه تنها جهت مدیریت آب را نمی دانیم بلکه از کارآیی بهره وری آب و بهره وری آب نیز می دانیم.
رئیس انجمن صنفی کشاورزی بر کارآیی مدیریت آب تأکید کرد: “برای این کار ، ما باید آب را مدیریت و مدیریت کنیم ، در حالی که وزارت انرژی در زمان نیاز به آب برق لازم را تأمین نمی کند و انتظار می رود وزارت انرژی سیاست های کشت را تأمین کند ، اما وزارت انرژی کاملاً کاشته می شود.”
به گفته وی ، به گفته وزارت انرژی در آبرسانی بخش کشاورزی ، وزارت جهاد ذینفعان این بخش را فراهم می کند که متأسفانه وجود ندارد و وزارت انرژی به طور یک جانبه باعث ایجاد مشکلات بی شماری شده است که منجر به نگرانی کشاورزان شده است.
آلامی گفت: صدای کشاورزان توسط مقامات شنیده نشده است ، و افزود: طبق گفته وزارت انرژی ، بخش آب کمتر از ۲ میلیارد متر مکعب است ، این به معنای بسته شدن بخش کشاورزی و حدود ۲ میلیارد متر مکعب آبرسانی کشاورزی است که باید تا ۵ میلیارد متر مکعب باشد. مزرعه تأمین کننده نمی تواند از آب قابل برنامه ریزی صحبت کند. اگر قرار باشد وزارت انرژی هنگام برق ، مدیریت مزرعه معنا پیدا کند زیرا بخش کشاورزی با گیاه و موجودی زندگی می کند.
به گفته معاون مدیر آب و خاک ، بخش آب کشاورزی باید تا پایان برنامه هفتم به ۵ میلیارد متر مکعب کاهش یابد و طبق سند دانش امنیت غذایی به ۵ میلیارد متر مکعب.
تخصیص بخش کشاورزی در سال اول ۵ ٪ کاهش یافته است
امیر هدایاتی ، معاون رئیس وزارت کشاورزی امور مربوط به امور آب ، گفت که ما طی ۶ سال گذشته با کاهش بارندگی روبرو شده ایم و می گوید: “با توجه به شرایط آب و هوایی این کشور ، ما با کاهش ۵ درصدی در دوره عادی روبرو هستیم و از طرف دیگر ، منابع آب به میزان قابل توجهی به منابع آب کاهش یافته است.
به گفته وی ، طبق برنامه هفتم ، میزان آب مصرف شده توسط بخش کشاورزی باید به ۵ میلیارد متر مکعب تا ۵ میلیارد متر مکعب اختصاص یابد که متأسفانه نتوانسته است برنامه های خود را طی پنج دهه گذشته انجام دهد ، که باعث کاهش بارندگی و عدم کاهش پروژه شده است.
Hedayati ادامه داد: علیرغم این واقعیت که باید ۵ میلیارد متر مکعب آبهای سطحی و زیرزمینی به بخش کشاورزی اختصاص یابد ، متأسفانه ، آنچه وزارت انرژی ۲ تا ۵ میلیارد متر مکعب اعلام کرده است ، که نشان دهنده کاهش ۵ درصدی است ، بنابراین ما با کمک سایر محصولات محصولات زراعی را برای کنترل و کمبود آب بدن کاهش داده ایم. ما با باغ ها و درختان مثمر ثمر خواهیم پرداخت و تنها تلاش ما برای تأمین زندگی باغها است ، اما بدون شک برنامه های اضطراری را با سازمان بحران کاهش خواهیم داد و از برنامه بحران و بودجه خواسته می شود ، که به محض تأمین اعتبار ، عملیات ساختاری را انجام خواهیم داد.
معاون وزیر امور آب وزارت کشاورزی جهاد ، با اشاره به اینکه منابع آب و سطح کشت بهاری در استان های مختلف گزارش شده است ، گفت: برخی از منابع آب مانند برداشت رودخانه و با وجود این واقعیت که امکانات سدها و عدم وجود شبکه های آبیاری کامل کامل نبوده است ، می بینیم که منابع پشت سدها برای انتقال آب به آب و صنعت. به دلیل تلفات آب ، کمتر از تخصیص آب خواهد بود.
وی با اشاره به ناتوانی انرژی و محدودیت منابع آب زیرزمینی ، گفت: “ما با وزارت برق و انرژی وزارت انرژی و شرکت Tavanir پیروی کرده ایم که به دلیل قطع برق ، این قطع باعث می شود کمترین آسیب به چاه ها و تسهیلات کشاورزی و ناسازگاری ها را دنبال کنیم.”
شایان ذکر است که امسال ، کاهش تخصیص کشاورزی بخش کشاورزی به دلیل شرایط آب و هوایی و قطع برق چاههای کشاورزی به منظور مدیریت برق یکی از چالش های جدی با تولید کنندگان است که باعث ایجاد مشکلات جدی در دستیابی به اهداف برنامه هفتم و سیاست امنیت غذایی خواهد شد.