سهیل اسعد: در باب تولیدات مکتوب ادبیات مقاومت با خلاء مواجهیم
تهران – ایرنا – یک مجری و مبلغ آرژانتینی بر اهمیت روایت مبارزه و تبیین مقاومت در سال گذشته تاکید کرد و گفت: امروز شاهد شکاف های ساختاری در تولیدات مکتوب مانند رمان، تاریخ شفاهی و شعر نو هستیم. هنوز در ادبیات ما، بین هنرمندان و اهالی هنر، ضرورت مسئله فلسطین به عنوان اولویت هنر و رسانه مشخص نشده است.
به گزارش ایرنا، در همایش ها، نشست ها، تبادل نظر و همایش های مختلف ملی و بین المللی به اهمیت تبیین مبارزه و تبیین آخرین جنگ یک ساله مقاومت اسلامی علیه رژیم صهیونیستی و حامیان آن اشاره شده است. موضوعی که پیرامون آن با سهیل اسد این مجری و مبلغ آرژانتینی الاصل به گفت و گو نشسته که در ادامه می خوانید.
تأثیر توضیح بر توسعه مقاومت چیست؟
مشکل این است که جنگ ما با دشمن فقط یک جنگ میدانی نیست. دشمن نقشه دارد که ذهن، روح، قلب، وجدان و حافظه ما را نابود کنداهمیت روایت مبارزه و تبیین جنگ در یک سال اخیر، جایگاه رسانه ها و ابلاغ پیام در این زمینه، تبیین حقایق و تشریح واقعیت و انتقال حوادث روزانه را باید دقیقاً جبهه و جهاد معرفی کرد. . خداوند متعال از ما خواسته است که استعدادیابی کنیم، مسلح شویم، تمرین کنیم، صبر کنیم و جهاد کنیم و تعبیرش رفتن به جنگ و اسلحه سخت و میدان جهاد است. اما در کنار این حوزه باید از این فرمایش خداوند متعال برای ایجاد میدان تبیین و حوزه رسانه ای نیز استفاده کنیم. همان طور که جبهه حق به ساخت موشک و ارتش و داشتن استراتژی اهمیت می دهد، باید به پیام رسانی و بیان واقعیت ها نیز اهمیت دهد.
همان طور که احکام زیادی در مورد جهاد و واجبات داریم، برای آن قسمت از جبهه نیز باید چنین نگاهی داشته باشیم و آن را واجب انسانی بدانیم. مشکل این است که جنگ ما با دشمن فقط یک جنگ میدانی نیست. دشمن نقشه ای برای نابودی ذهن، روح، قلب، وجدان و حافظه ما دارد. بنابراین اگر جبهه جهاد را در قالب مسائل ارتشی و نظامی در مقابل دشمن بگشاییم و آن را مقاومت بنامیم، باید مقاومت در برابر همه جبهه هایی باشد که دشمن باز کرده است. بنابراین اصل ایجاد جبهه تبیین با زبان و قلم به اندازه جهاد با جان و پول اهمیت دارد.
رسالت رسانه و قلم در این مبارزه تاریخی چیست؟
در این راستا دو بعد اساسی وجود دارد. اول اینکه واقعیت و پیروزی های خود را منتقل کنیم و قدرت، توانایی ها و حقایق خود را به جهانیان معرفی کنیم. اما مهمتر از آن، تحلیل صحیح پیام دشمن و رساندن حقیقت دروغ های دشمن است. یعنی باید دو جبهه ایجاد کرد. یکی انکار سخنان دشمن و دوم ارائه تحلیل صحیح از وضعیت دشمن به مردم. باید دشمن را خوب بشناسیم، تحلیل کنیم، پیش بینی کنیم، بفهمیم و خوب ترجمه کنیم و این مطالب رسانه ای را به مردم برسانیم. مردم باید صدای دشمن را بشنوند، بدانند و بفهمند که با چه بصیتی باید این سخنان را تحلیل و تفسیر کنند. بعد دوم، معرفی حقیقت و واقعیت خودمان است. پس دو وظیفه اصلی انتقال پیام خودمان و تحلیل و رساندن پیام دشمن به مخاطب است.
با توجه به خلأ جدی در حوزه تولیدات مکتوب مانند رمان، تاریخ شفاهی و شعر و غیره، طرح هایی مانند جوایز ادبی در بستر فلسطین چقدر برای آگاهی ملت ها مفید است؟
دلیل کمبود محصولات ما نبود تولید کننده ای است که درک درستی از جبهه حق و مقاومت و فلسطین داشته باشد.به نظر من خلأهایی که امروز در مورد تولیدات مکتوب مانند رمان، تاریخ شفاهی و شعر نو شاهد هستیم با ابتکاراتی مانند جایزه و… خلأهایی که وجود دارد، خلأهای ساختاری است. هنوز در ادبیات ما، بین هنرمندان و اهالی هنر، ضرورت مسئله فلسطین به عنوان اولویت هنر و رسانه مشخص نشده است. بنابراین باید به اهالی علم و هنر و رسانه اطلاع دهیم که فلسطین و فضای جبهه حق جایگاه ویژه ای دارد. در مقابل این بیان و آگاهی باید ساختاری بسازیم. برای این نوع فعالیت باید مراکز مطالعاتی و مدارس داشته باشیم. تولید برق مهمتر از تولید محصول است.
دلیل کمبود محصولات ما نبود تولید کننده ای است که درک درستی از جبهه حق و مقاومت و فلسطین داشته باشد. اگر من در مقام مهندس فرهنگی باشم، می گویم باید چند نوع کار انجام دهیم. ساختاری به نام مدرسه و مدرسه بسازیم تا از این فرصت استفاده کنیم. به عنوان مثال، دشمن در تاریخ یک هولوکاست داشته است که برای آن صدها مرکز مطالعاتی، رسانه ها، هنرمندان، خبرنگاران و صدها نویسنده آماده کرده است. به همین ترتیب باید مدرسه ایجاد کنیم و کارمندان و پرسنل را با دوره های آموزشی تربیت کنیم.
حتی در دانشگاه ها رشته ای با عنوان فلسطین ایجاد کنید. وقتی معتقدیم مسئله فلسطین اولین مسئله جهان اسلام است، این موضوع را باید در ساختار اولویت دید نه فقط در کلام. سازمان ها، وزارتخانه ها و نهادها باید به صورت تخصصی روی این فضا کار کنند. علاوه بر آموزش نیروی انسانی و کارکنان، بودجه نیز باید تخصیص داده شود. این مسئله نیازمند حرکت مردمی و حاکمیتی است. زیرا مشوق های جزئی، آن طور که باید، پاسخی برای این مشکل نیست.
آیا می دانید از سال ۲۰۱۷ اتحادیه ها و انجمن های ادبی کشورهای منطقه یک جایزه ادبی جهانی با موضوع فلسطین تأسیس کرده اند؟
بله من چندین بار با دوستانم تماس گرفته ام و از برگزاری این جایزه جهانی مطلع هستم. حتی در معرفی افراد هم نقش داشتم.
این جایزه چگونه می تواند به افزایش آگاهی در مورد مسائل اجتماعی و سیاسی فلسطین کمک کند؟
جایزه، کنگره، سمینار یا کنفرانس اثر نسبی و موقتی دارد. برای افزایش آگاهی و تأثیرگذاری، موضوع باید به مرور زمان به یک پدیده تبدیل شود. ما برای خیلی از مسائل از چهل سال پیش کنگره بین المللی گذاشتیم اما اثری ندیدیم. این به این دلیل است که کار فقط برای یک روز انجام می شود. نباید بگذاریم مردم در طول سال به هزار چیز مشغول شوند و فقط یک روز به فلسطین توجه کنند یا دغدغه فلسطین را داشته باشند. اگر بخواهیم هر چیزی در جامعه تاثیر داشته باشد باید به یک فرهنگ و پدیده اجتماعی تبدیل شود. این موضوع باید دغدغه مردم باشد. هر چند جایزه برای جذب مخاطب و معرفی افراد خوب است، اما علت رام نیست و این قدرت را ندارد. بلکه درب ورودی است.
من این جوایز را ناقص می دانم. علت Tame علت قبل و بعد از جوایز است. اگر بتوانیم قبل و بعد از آن نگرانی ایجاد کنیم، موفق خواهیم شد. اما اگر همه مسائل ما فقط روز جایزه باشد، فکر نمی کنم خیلی تاثیرگذار باشد.
مجری و مبلغ آرژانتینی با تاکید بر بین المللی شدن جایزه جهانی ادبیات فلسطین گفت: اقدامات قوی در زمینه ترجمه و ارسال آثار به کشورهای مختلف، تحرک این جایزه، حضور کشورهای مختلف در بین برگزارکنندگان از جمله عوامل برگزاری این جایزه است. اثربخشی این جایزهآیا چیزی شبیه به جایزه ادبیات جهانی فلسطین برای روایت فلسطینی می دانید؟
نه
برای تاثیرگذاری بیشتر جایزه جهانی ادبیات فلسطین چه باید کرد؟
پیشنهاد من این است که این جایزه بین المللی بماند. یعنی باید در زمینه ترجمه اقدامات قوی انجام شود و با تبلیغات قوی به کشورهای مختلف برسد. ما هنوز در انتشار آثار به زبان های مختلف عقب هستیم. موضوع بعدی تحرک این جایزه است. این بدان معناست که این جایزه هر سال در یک کشور برگزار می شود. موضوع مهم و موثر بعدی حضور افراد مختلف از کشورهای مختلف در بین برگزارکنندگان جایزه است.
به عنوان یک فعال در عرصه فلسطین پیشنهادی برای دیده شدن بهتر این جریان فرهنگی دارید؟
این مسائل باید به صورت حضوری در دنیا مطرح شود. یکی از مشکلاتی که در این حرکت ها می بینیم این است که ما در تهران نشسته ایم و می خواهیم تمام دنیا را مدیریت کنیم و این روش درست نیست. مثلاً در آمریکای لاتین امثال روسیه و چین نفوذ بالایی دارند و در میدان ها حضور دارند. حضور این جایزه در زمینه های مختلف، در کشورهای مختلف و بین المللی حائز اهمیت است. یکی از مشکلاتی که من می بینم این است که ما همه چیز را از راه دور مدیریت می کنیم. اما دشمن و رقبا در خود میدان حضور دارند. این تفاوت ما با دیگران است.
منبع : خبرگزاری ایرنا