صنعت فولاد کشور در جایگاه دهم جهان قرار گرفته است
۱:۳۱ جدید اول ژوئن
“صنعت فولاد یکی از مهمترین پایه های اقتصادی در هر کشور است ، سرانه مصرف فولاد یکی از شاخص های صنعتی شدن کشورها است ؛ طبق آمار انجمن جهانی فولاد ، تولید سالانه فولاد خام ایران ۱.۵ میلیون تن قبل از انقلاب بود ، اما در سال ۲ به حدود ۲ میلیون تن رسید و صنعت فولاد کشور ۱۰ در جهان است.
در یک کنفرانس خبری ، حسینی ، کارشناس بازار سرمایه ، وضعیت صنعت فولاد ایران و چالش های پیش روی آن را مورد بررسی قرار داد. وی گفت: دستیابی به ظرفیت ۵ میلیون تن فولاد منجر به سرمایه گذاری قابل توجهی در کل زنجیره تولید از معدن گرفته تا محصولات نهایی شده است.
حسینی با اشاره به تحولات در دهه گذشته ، گفت: “ایران از یک کشور فولادی به یک وارد کننده فولاد تبدیل شده است ، اما ما در این مسیر با چالش هایی در زنجیره تأمین و تولید روبرو شده ایم.” وی افزود: وابستگی صنعت فولاد به انرژی گاز و برق ، به ویژه در کوره های احیا و برقی ، باعث خرابی در صنعت شده است.
کارشناس بازار سرمایه به مشکلات گاز ، برق و آبرسانی برای صنعت فولاد اشاره کرد و گفت که کاهش انرژی که دو سال پیش شدت یافته است ، منجر به بسته شدن برخی از شرکت های فولادی در زمستان شده است. این چالش ها از اوایل بهار ادامه دارد و به شدت افزایش یافته است.
حسینی همچنین وضعیت تولید فولاد ایران را با کشورهایی مانند چین مقایسه کرد و خاطرنشان کرد: شرکت های چینی با یک زنجیره تولید قوی و ظرفیت بالا فعالیت می کنند ، در حالی که وضعیت شرکت های ایرانی خیلی رضایت بخش نیست.
در پایان ، وی به اوضاع در بازار جهانی فولاد اشاره کرد و گفت: “امروز ، قیمت ها در بازار جهانی با چالش های جدی و سودآوری برای تولید کنندگان در سراسر جهان دشوار است.”