کتاب و ادبیات

ضرورت تدوین قوانین حمایتی از طراحان اسباب‌بازی

تهران – ایرنا – داور نهمین جشنواره ملی اسباب بازی ایران با اشاره به اینکه سهم طراحان اسباب بازی از نظر مادی و معنوی رعایت نمی شود، بر لزوم تدوین قوانین برای حمایت از طراحان در این زمینه تاکید کرد.

عطاءالله پور عباسی وی در گفت و گو با خبرنگار کتاب ایرنا با بیان اینکه امسال کیفیت اسباب بازی ها نسبت به سال های گذشته بهتر بود، گفت: کیفیت تولید، قطعات مربوط به سناریوها و جریان هایی که در بازی ها دیده می شود تقویت شده است. در یکی دو سال اخیر توجه ویژه ای به بخش سناریو شده و گروه هایی از بازی سازان وارد این عرصه شدند. در بازی های شناختی شاهد محتوای خوبی هستیم.

این بازی به عنوان یک ابزار آموزشی حتی در سطوح بالای تحصیلی در جهان مورد استفاده قرار می گیرد

داور نهمین جشنواره ملی اسباب بازی بر لزوم تغییر نگرش جامعه به بازی و اسباب بازی تاکید کرد و افزود: بازی در سال ها و نسل های گذشته وسیله ای برای سرگرمی محسوب می شد. به همین دلیل یکی از اهداف خانواده ها و مربیان این بود که سهم بازی را افزایش ندهند تا بچه ها بیشتر درس بخوانند. در حال حاضر این بازی به عنوان یک ابزار آموزشی حتی در سطوح بالای تحصیلی در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه امروزه حتی در آموزش پزشکی نیز از بازی به عنوان یک ابزار آموزشی استفاده می شود، گفت: کیفیت آموزش از طریق بازی افزایش می یابد بنابراین نگاه به بازی ها باید تغییر کند. یکی از بسترهای ترویج این نگاه جشنواره هایی است که در سطح استانی و کشوری برگزار می شود.

ضرورت تدوین قوانین برای حمایت از طراحان اسباب بازی

عطاالله پور عباسی داور نهمین جشنواره ملی اسباب بازی

دوران گذار در صنعت اسباب بازی را پشت سر گذاشتیم

داور نهمین جشنواره ملی اسباب بازی به صنعت اسباب بازی اشاره کرد و گفت: وقتی صنعتی پیشرفت می کند باید مراحل مختلفی را طی کند. از مفهوم مفهوم تا ایجاد صنعت آن راه طولانی در پیش است. دوران گذار در صنعت اسباب بازی را پشت سر گذاشتیم و وارد دوره جدیدی شدیم.

بخش قابل توجهی از بازی های داخل کشور نوعی کپی برداری و دزدی از نمونه های خارجی است. حل این مشکل نیازمند اقداماتی در سطح بالا چه از سوی قانونگذار و چه از سوی سیاست گذار است

وی بلوغ صنعت اسباب بازی در کشور را برای پرداختن به دو موضوع ضروری عنوان کرد و افزود: موضوع اول این است که بازی و اسباب بازی همچنان سنتی است و کار در این زمینه کمتر با معادلات بازار مدرن منطبق است. ورود جوانان به این عرصه به دلیل اعتقاد به بازار دیجیتال این رویکرد را تغییر می دهد.

دبیر کارگروه بازی های شناختی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی ادامه داد: موضوع دوم این است که وقتی محصولی را وارد بازار می کنیم، یک طرف طراح و طرف دیگر تولیدکننده است. طراحان نقش مهمی در صنعت اسباب بازی دارند در حالی که متاسفانه حقوق آنها به رسمیت شناخته نمی شود.

پورعباسی با بیان اینکه سهم طراحان اسباب بازی از نظر مادی و معنوی مورد توجه قرار نمی گیرد، اظهار داشت: به همین دلیل شاهد هستیم که بخش قابل توجهی از بازی ها در کشور نوعی کپی برداری و دزدی از نمونه های خارجی است. حل این مشکل نیازمند اقداماتی در سطح بالا چه از سوی قانونگذار و چه از سوی سیاست گذار است.

تدوین قوانین حمایتی برای طراحان اسباب بازی ضروری است

داور نهمین جشنواره ملی اسباب بازی ادامه داد: دستگاه قضایی ما باید در حوزه اسباب بازی با کپی رایت آشنا باشد. همانطور که حقوق مولفان تصویب شد، این موضوع برای طراحان اسباب بازی نیز باید در نظر گرفته شود. در این راستا شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای اسلامی می توانند نقش برجسته ای داشته باشند.

وی با اشاره به ضرورت تدوین قوانین حمایتی از طراحان اسباب بازی گفت: نهادهای قضایی نیز باید برای دفاع از حقوق معنوی طراحان در محاکم قضایی کمک کنند. وقتی طراحان احساس می کنند که مورد حمایت قرار می گیرند، می توانند با خیال راحت طرح هایی را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند. همه اینها بر توسعه اکوسیستم صنعت اسباب بازی تأثیر می گذارد.

آثار طراحان داخلی قابل ارائه به شرکت های خارجی می باشد

پورعباسی معتقد است: مقایسه محصولات داخلی و خارجی نشان می دهد که طراحان ما از نظر خلاقیت و نوآوری در سطح خوبی قرار دارند و در صورت حمایت می توان طرح های آنها را حتی به شرکت های خارجی نیز ارائه کرد و در این راستا یک کار خوب است. بستر توسعه اقتصادی کشور فراهم خواهد شد.

طراحان ما از نظر خلاقیت و نوآوری در سطح خوبی هستند و در صورت حمایت می توان طرح های آنها را حتی به شرکت های خارجی نیز ارائه کرد.

داور نهمین جشنواره ملی اسباب بازی ایران تصریح کرد: طراحان باید هویت مستقل داشته باشند، حقوق معنوی برای آنها تعریف شود تا بتوانند نقش خود را به خوبی و با خیال راحت ایفا کنند. کارهای خوبی در این زمینه انجام شده است که از آن جمله می توان به تشکیل شورای نظارت بر اسباب بازی اشاره کرد. البته با نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد.

دبیر کارگروه بازی های شناختی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی ریاست جمهوری با بیان اینکه در چند سال اخیر اتفاقات خوبی برای «شورای تنظیم مقررات اسباب بازی طرح ها را ثبت می کند و این اتفاق خوبی است، افتاده است. ” او گفت. سال گذشته انجمن طراحان بازی به عنوان یک اتحادیه صنفی خودجوش تشکیل شد که می تواند نقش خوبی در این مسیر داشته باشد.

نهمین جشنواره ملی اسباب بازی با شعار «بازی، تمرین زندگی» از ۲۵ دی لغایت ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۰ الی ۲۰ صبح در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری در حال برگزاری است. کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا