ظرفیت تجاری ایران و روسیه فراتر از ۱۰ میلیارد دلار است
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان – وزیر نفت ، محسن پاکخاد امروز (پنجشنبه ، ۴ مه) به محض ورود به مسکو برای شرکت در هجدهمین کمیسیون مشترک ایران -روسیا در این جلسه ، به خبرنگاران گفت: “ویژگی ویژه این جلسه برگزاری یک معاهده جامع استراتژیک است که به نوعی در ایران و روسیه ریل می کند.” این اجلاس بسیار مهم است.
وی افزود: نمایندگان تخصصی از آژانس های مختلف اجرایی از دیروز جلسات تخصصی را آغاز کرده اند و افزود: “خوشبختانه مسئله خاصی وجود نداشته است و محورهای توافق شده می توانند نهایی شوند.” ظرفیت همکاری بین ایران و روسیه در مناطق مختلف ، از انرژی ، مالی و بانکی گرفته تا کشاورزی ، تجارت نفت و گاز بسیار گسترده است. ما به ایران اعتقاد داریم که استفاده از این ظرفیت ها می تواند راهنمایی برای مسیرهایی باشد که با محدودیت هایی روبرو شده اند.
هدف قرار دادن تجارت بیش از ۲ میلیارد دلار
وزیر نفت پاسخ داد: وزیر نفت در پاسخ به این سؤال که میزان مبادلات ایران -روسیا در حال حاضر حدود ۲ میلیارد دلار است ، پاسخ داد ، وزیر نفت پاسخ داد: ظرفیت تعامل تجاری بین دو کشور بسیار فراتر از این است. راه آهن لزوماً ۵ میلیارد دلار نیست ، اما محورهای توافق شده می توانند تعامل را به سطوح بالاتر برسانند. این هدف امکان پذیر است ، زیرا هر دو طرف علاقه مند هستند و ارگان های متخصص در سازمان های مختلف اجرایی برای دستیابی به آن تلاش می کنند.
پاکخاد افزود: “امیدوارم که در بیانیه نهایی که فردا توسط سران کمیسیون امضا خواهد شد ، ما قادر خواهیم بود این مسیر را به خوبی ردیابی کنیم و در برنامه های تعیین شده به اهداف خود برسیم.”
وی در مورد پروژه های مشترک ایران -روسیا و در بخش نفت و گاز توضیح داد: چهار قرارداد برای توسعه هفت میدان نفتی با شرکت های روسی به ارزش ۵ میلیارد دلار و همچنین تعدادی توافق نامه در زمینه مزارع نفت و گاز امضا شده است که می توانند به قراردادها تبدیل شوند. گروه های خبره در حال مذاکره برای نهایی کردن این قراردادها و اجرای آنها هستند.
مذاکرات نهایی برای مبادله گاز روسیه از ایران
وزیر نفت در پاسخ به سؤالی در مورد ترانزیت گاز روسیه و تبدیل ایران به قطب گاز در منطقه ، گفت: یکی از دو محور مورد علاقه در مرحله اول واردات گاز از روسیه و در مرحله دوم تجارت گاز با مبادله یا انتقال به مناطق دیگر ، مرحله اول حجم وارداتی است. مذاکرات با جزئیات انجام شده است که تنها یک یا دو بعد از فینال باقی مانده است.
در پایان ، پاکخاد ابراز امیدواری به نتایج این اجلاس کرد و تأکید کرد که استفاده از ظرفیت های موجود می تواند محدودیت های موجود در مسیر همکاری های دو جانبه را کاهش داده و منجر به دستیابی به اهداف مشترک ایران و روسیه شود.
هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و روسیه در حالی برگزار می شود که پیمان جامع استراتژیک دو کشور در سفر رسمی رئیس جمهور ایران مسعود میانه به مسکو در ژانویه امضا شد. این پیمان که اخیراً توسط دوما روسیه تصویب شده است ، برای تقویت همکاری در زمینه های اقتصادی ، فرهنگی ، تجاری ، دفاعی ، علمی و فناوری تنظیم شده است و بستری را برای گسترش روابط جامع دو کشور فراهم می کند.
منبع: وزارت نفت