ظرفیت ۵ هزار مگاواتی نیروگاههای تجدیدپذیر تا پایان شهریور
۱:۳۷ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان – معاون وزیر انرژی و رئیس Sataba در برنامه Good Morning Hello ، با اشاره به برنامه ساخت ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه های تجدید پذیر در وزارت انرژی و SATBA برای یک دوره شش ساله تا پایان دولت چهاردهم ، گفت که این ظرفیت ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه های سولاری خواهد بود.
وی گفت که تعهد SATBA برای ساخت ۶۰۰۰ مگاوات تا پایان سال جاری ، با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاه های تجدید پذیر حدود ۲ مگاوات و با برنامه ریزی دقیق و با همکاری بخش دولتی و خصوصی می توانیم ظرفیت نیروگاه های تجدید پذیر را تا پایان ماه سپتامبر تا اواخر ماه سپتامبر تمدید کنیم.
طبق این طرح ، در تابستان امسال به ظرفیت نیروگاه تجدید پذیر اضافه می شود که تعداد قابل توجهی است. برای این منظور ، تمهیدات لازم انجام شده و پروژه ها آغاز شده است ، و وعده شهروندان در سراسر کشور پروژه های نیروگاه های خورشیدی ۲ -Megawatt و زمینه های خورشیدی را در نه استان مشاهده می کند.
وی افزود: پروژه های نیروگاه تجدید پذیر طی دو هفته آینده تسریع می شوند ، زیرا تجهیزات نیروگاه وارد شده به کشور در حال تسریع است. نیروگاه های ۲ -Megawatt در ۵ نقطه از کشور که به تدریج از ماه ژوئیه وارد مدار ملی شبکه می شوند ، در دست ساخت هستند.
Tarzatlab اظهار داشت که در اوج محموله حدود ۶۰۰۰ مگاوات کسری برق وجود دارد و می گوید: “بهره برداری از نیروگاه های ساختمانی به از بین بردن بخشی از برق روز به روز کمک می کند و ما سال آینده مشکل کمبود سوخت را نخواهیم داشت.”
معاون وزیر انرژی یادآوری کرد که ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه های تجدید پذیر طی پنج سال گذشته در طول چهاردهمین فعالیت دولت به بهره برداری می رسد ، طبق قانون برنامه توسعه هفتم و تا پایان برنامه ، ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه های تجدید پذیر تا پایان دولت افزایش می یابد.
وی خاطرنشان کرد: در ابتدای دولت چهاردهم ، ظرفیت نیروگاه های تجدید پذیر حدود ۲ مگاوات بود و طی چند ماه گذشته ، ۲ مگاوات به این ظرفیت اضافه شده است که به طور متوسط ۲ مگاوات در ماه به ظرفیت نیروگاه های تجدید پذیر رسیده است.
رئیس Sataba در مورد روند ساخت نیروگاه های خورشیدی در سازمان های دولتی به عنوان قطعنامه اخیر دولت گفت: طبق قطعنامه دولت ، معاون رئیس جمهور علوم مأمور شده است تا سازمان های دولتی تهران را به نیروگاه های خورشیدی تجهیز کند. Sataba همچنین در حال برنامه ریزی برای سایر استانهای کشور است تا سازمان های دولتی مشمول ماده ۵ قانون خدمات ملکی بتوانند با انتخاب پیمانکاران اجرایی وارد ساخت نیروگاه های خورشیدی شوند و تجهیزات خود را ارائه می دهند.
Tarzatlab ادامه داد: به دنبال برنامه ریزی در Sataba و به درخواست دستگاه های اجرایی ، قرار است حداقل یک نیروگاه ۲ کیلو وات را در مجتمع خود نصب کند ، با فضای ۲ تا ۵ متر مربع و هزینه کم حدود ۲ میلیون تومان برای نصب این ظرفیت و نیروگاه ها می توانند نصب شوند.
به گفته رئیس Sataba ، اگر نیازهای سازمان های دولتی و تعهد آنها به بیش از یک مگاوات برسد ، می توانند مصرف انرژی را از واحدهای نیروگاه ۲ -Megawatt خریداری و تأمین کنند.
وی در مورد روند آهسته نیروگاه های تجدید پذیر در بخش صنعت صحبت کرد و اظهار داشت: هر واحد صنعتی که ۲ ٪ از نیروگاه های تجدید پذیر خود را نصب می کند ، مشمول مدیریت مصرف نخواهد بود. به عنوان مثال ، اگر سقف یک واحد صنعتی ۲ مگاوات باشد و ۲ مگاوات نیروگاه های تجدید پذیر را نصب کند ، مشمول مدیریت مصرف بار نیست.
با اشاره به اینکه واحدهای صنعتی با پرش بالا برای نصب ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه تا پایان سال لازم بودند ، آنها ۲ مگاوات نیروگاه های خورشیدی و ۲ مگاوات نیروگاه های حرارتی داشتند.
وی خاطرنشان کرد: چگونه تجهیزات نیروگاه تجدید پذیر کشور را تأمین می کند: طبق دستور ریاست جمهوری ، حدود ۲ مگاوات تجهیزات نیروگاه تجدید پذیر خریداری شده است که به تدریج وارد کشور می شوند.
Satba گفت: “واحدهای صنعتی که به تجهیزات نیروگاه تجدید پذیر نیاز دارند و نمی توانند عرضه داخلی خود را در شرایط مورد نیاز خود تأمین کنند ، می توانند برای تسهیل در زمینه سفارش و تأمین ارز مورد نیاز خود به Sataba بروند.”
وی گفت: هزینه ساخت نیروگاه های تجدید پذیر در سراسر جهان ، با بیان اینکه هزینه ساخت نیروگاه ۲ مگاوات ۲ دلار برای هر کیلووات هزینه خواهد داشت که ۵ میلیون دلار هزینه خواهد داشت ، در حالی که هزینه ساخت و ساز حدود ۵ میلیون دلار خواهد بود. در نتیجه ، هزینه ساخت نیروگاه های خورشیدی یک سوم سوخت های فسیلی است ، در حالی که مزایای بسیاری از جمله عدم مصرف گاز و کمبود آلودگی خواهد داشت.
تنها اشکال ساخت نیروگاه های خورشیدی این است که ما می توانیم از نیروگاه های خورشیدی در طول روز استفاده کنیم و در شب تولید نخواهیم کرد به طوری که استفاده از باتری برای ذخیره انرژی خود در زمان های غیرقانونی و استفاده در شب متفکرانه است. وی گفت: “اگر ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه ها با کمک ۶۰۰۰ نیروگاه تجدید پذیر بیایند ، بسیاری از مشکلات نیروگاه ما برطرف می شود.”
رئیس سازمان انرژی تجدید پذیر و بهره وری برق (SATABA) بر صرفه جویی در مصرف برق در کشور تأکید کرد و اظهار داشت: “ما حدود ۵ میلیون دلار برای تولید ۲ مگاوات نیروگاه های تجدید پذیر هزینه می کنیم و اگر هزینه مصرف برق باشد ، هزینه سرمایه گذاری در صنعت برق را کاهش می دهد.”
منبع: Sataba