سیاست

عضو کمیسیون برنامه و بودجه: توسعه بدون داده و برنامه، هدررفت منابع ملی است

مهداد لاهتیوی در گفتگو با خبرنگار سیاسی ایرنا ، با اشاره به اظهارات اخیر رئیس جمهور در مورد ضعف داده های توسعه و انتقاد از توسعه غیر برنامه ای در کشور ، وی تأکید کرد که توسعه بدون اطلاعات دقیق منجر به اتلاف منابع و فرصت ها می شود ، و مراجعه به رئیس جمهور به عدم وجود داده های بالا و دقیق در مورد ظرفیت های کشور. حذف این نقص باید اولویت اصلاحات باشد.

لاهتی افزود: برای سالها ، برنامه های مختلف توسعه در کشور بدون آماده سازی زمین و درک واقعی از ظرفیت و ظرفیت هر منطقه تدوین شده است. این روش منجر به پروژه هایی در استان های مختلف می شود که به صورت نیمه کاره هستند یا بعد از اتمام و راه اندازی اثربخشی لازم را ندارند و اهداف مورد نظر را برآورده نمی کنند.

عضو کمیته بودجه و بودجه مجلس اظهار داشت که توسعه مستلزم دانش علمی و میدانی از وضعیت واقعی استان ها و شهرها است و می گوید: دولت چهاردهم موضوع مهم را ذکر کرده است و اگر دولت به تدوین برنامه های مبتنی بر داده ها ، ارزیابی نیازهای منطقه ای و استفاده از ظرفیت نخبگان علمی حرکت کند ، مطمئناً از آن پشتیبانی خواهد کرد.

لاهتی به اهمیت آماده سازی زمین و انتقاد از عدم توجه آن به اجرای برنامه های توسعه در دولت های قبلی اشاره کرد: در این برنامه توسعه هفتم ، توجه به برنامه ریزی سرزمینی و ترویج بهره وری از منابع موجود یکی از مهمترین موضوعات است. ما نمی توانیم پروژه ها و اجرای یک برنامه نسخه واحد را برای همه مناطق کشور ببندیم. ما باید در مورد استعدادهای منطقه ای تصمیم بگیریم. در کجا در کشاورزی؟ کجا در صنعت؟ گردشگری کجاست؟ همه آنها بر اساس برنامه سرزمینی به اطلاعات و داده های دقیق و بالاتر از آن نیاز دارند.

بدون یک سیستم نظارت دقیق ، برنامه ریزی مؤثر نیز امکان پذیر نیست

یکی از اعضای کمیسیون برنامه ریزی و بودجه گفت: “این کار باید سالها پیش انجام می شد ، که متأسفانه مورد غفلت واقع شده بود.” امروزه ، دولت باید امروز با این مسئله مهم حمایت شود. بدون سیستم نظارت دقیق ، برنامه ریزی مؤثر امکان پذیر نیست.

نماینده لانگرود در پارلمان تأکید کرد: کمیسیون برنامه ریزی و بودجه آماده همکاری با دولت برای تقویت اطلاعات و زیرساخت های آماری است. تصمیم گیری مبتنی بر داده ها می تواند از بسیاری از هدر رفتن منابع ، کار مجدد و طرح های ناکارآمد جلوگیری کند.

لاهتی تأکید کرد که در حالی که این کشور با منابع و چالش های بی شماری روبرو است ، کوچکترین خطای محاسباتی در طراحی و اجرای برنامه های توسعه می تواند هزینه های سنگینی را به کشور تحمیل کند. بنابراین ، طراحی مجدد سیستم تصمیم گیری تصمیم گیری ، با تکیه بر آمار دقیق ، اجتناب ناپذیر است.

به گفته ایرنا ، مسعود میانه از معاون رئیس جمهور توسعه روستایی و مناطق محروم بازدید کرد و گفت که متأسفانه هیچ اطلاعاتی در مورد ظرفیت ها و زمینه های توسعه مناطق مختلف کشور وجود ندارد ، وی گفت که برنامه های توسعه باید با داده های دقیق از ظرفیت های مناطق تهیه شود.

وی افزود: طراحی و اجرای سیستم های یکپارچه یک اقدام بسیار مفید برای نظارت بر کیفیت و کمیت پیشرفت در سراسر کشور است ، اما داده های هر منطقه ، شهر و استان نیز باید جمع آوری و بررسی شود تا تعیین شود که ظرفیت های هر منطقه چیست و بر اساس داده های جمع آوری شده ، یا چه کاری می تواند انجام شود یا چه کاری می تواند برای هر منطقه انجام شود!

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا