کتاب و ادبیات

علامتی: برای حمایت و رونق حوزه اسباب‌بازی باید تعرفه‌ها اصلاح شود

تهران- ایرنا- رئیس شورای نظارت بر تولید اسباب بازی از بازنگری در تعرفه ها برای حمایت و رونق بخش اسباب بازی خبر داد و گفت: در سال های گذشته اقدامات موثری با شورای نظارت برای بازنگری در تعرفه ها انجام شد. همچنین باید بر واردات نظارت داشته باشیم که با همکاری وزارت امنیت و گمرک در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، نشست خبری «نهمین جشنواره ملی اسباب بازی ایران» برگزار شد. حامد شمگاتی رئیس شورای سیاستگذاری اسباب بازی و مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان. محمدرضا کریمی صارمی معاون تولید کانون، لیلا بابایی دبیر این جشنواره و احسان منشی رئیس انجمن سازندگان اسباب بازی در ۲۳ ژانویه ۱۴۰۳ در مرکز رشد فکری برگزار شد.

شعار «نهمین جشنواره ملی اسباب بازی ایران» این دوره «بازی تمرین زندگی» است.

حامد شمگاتی وی با تاکید بر اینکه مسئولیت شورای نظارت بر اسباب بازی بر عهده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است، ادامه داد: این مسئولیت فرابخشی است و وزارت ایمنی، آموزش و پرورش و چند وزارتخانه دیگر در آن همکاری می کنند. همچنین تولیدکنندگان و عرضه کنندگان بخش خصوصی نیز در این شورا حضور دارند. شورای نظارت بر اسباب بازی مسئول هماهنگی، تنظیم و تسهیل امور است.

رئیس شورای نظارت بر تولید اسباب بازی افزود: مدیر عامل مرکز در راستای انجام ماموریت خود در سمت مرکز و همچنین رئیس شورای نظارت بر اسباب بازی مسئولیت حوزه حاکمیتی را در حوزه فعالیت بر عهده دارد. اسباب‌بازی‌ها، تا بتواند تولیدکنندگان این صنعت را به گونه‌ای راهنمایی کند که متناسب با نیاز مخاطب تولید کند و به دست مخاطب برسد.

مدیرعامل کانون پرورش فکری با اشاره به شعار نهمین دوره جشنواره ملی اسباب بازی، تصریح کرد: شعار این دوره «بازی برای تمرین زندگی» است. فلسفه بازی های سازنده در جهان امروز کاملا مشخص است و ما جشنواره نهم را با این شعار آغاز کردیم. شعار سال ۱۴۰۳ به فرموده مقام معظم رهبری «جهش تولید با مشارکت مردمی» بود که یکی از اهداف جشنواره پیروی از این شعار است و تلاش می کنیم از کالاهای تولید داخل در این جشنواره حمایت کنیم.

واردات محصولات مشابه تولید ایران ممنوع است

شهاگی با بیان اینکه جشنواره ملی اسباب بازی به برقراری ارتباط بین فعالان، تولیدکنندگان و مخاطبان بازی و اسباب بازی کمک می کند، گفت: این جشنواره در تلاش است تا صنعت اسباب بازی را ساماندهی و بسترسازی برای استقرار نظام نوآوری داشته باشد. با عنوان حاکمیت و دولت باید بتوانیم این صنعت را رونق دهیم و تولیدات متناسب با نیاز کودک و خواسته والدین کودک باشد. اسباب بازی های تولید داخل باید از نظر آموزشی، محتوایی و قیمت مناسب قابل رقابت با تولیدکنندگان خارجی باشد. به همین دلیل واردات محصولات مشابه تولید شده در ایران ممنوع است.

اسباب بازی های تولید داخل باید از نظر آموزشی، محتوا و قیمت مناسب قابل رقابت با تولیدکنندگان خارجی باشد.

رئیس شورای نظارت بر تولید اسباب بازی با اشاره به اینکه حدود ۱۲۰ تولیدکننده داخلی در تهران، اطراف تهران و برخی شهرستان ها در این جشنواره حضور خواهند داشت، افزود: مسئولیت بخش های تخصصی را به نهادهای فعال واگذار کردیم. کانون پرورش فکری و شورای نظارت بر اسباب بازی نقش نظارتی و تولیدی دارند.

به گفته مدیر عامل کانون پرورش فکری، جشنواره ملی اسباب بازی از چند قسمت تشکیل شده است. بخش اول نمایشگاه و فروشگاه جشنواره است که همزمان با جشنواره از ۲۵ آذر لغایت ۱۰ بهمن ماه در تالار دو هزار کانون برگزار می شود. نمایشگاه ترویج بازی و اسباب بازی از دیگر بخش های این جشنواره است که در مجموعه حجاب برگزار می شود. همچنین با همکاری دانشگاه سوره نشست های علمی در طول جشنواره برگزار می شود.

وی افزود: بخش رقابتی و انتخاب بهترین اسباب بازی های ساخت ایران از دیگر بخش های جشنواره است که نزدیک به ۵۰ شرکت داخلی با برندهای مختلف در آن شرکت می کنند. از طرفی در این دوره بخشی برای انتخاب بهترین مقالات و پایان نامه ها داشتیم که این روند به روند عمومی سازی اسباب بازی در ایران کمک می کند. امسال عروسک های بومی محلی را به جشنواره اضافه کرده ایم و استان آذربایجان شرقی در این زمینه فعال خواهد بود.

محصولات آموزشی باید از مالیات معاف شوند

شالگی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰۰ بازی مفرح در نهمین جشنواره ملی اسباب بازی ارائه می شود، افزود: برای حمایت و رونق بخشیدن به حوزه اسباب بازی باید تعرفه ها اصلاح شود، در سال های گذشته اقدامات موثری با شورای نظارت برای اصلاح تعرفه ها انجام شد. همچنین باید بر واردات نظارت داشته باشیم که با همکاری وزارت امنیت و گمرک در حال انجام است. سعی کردیم محصولات آموزشی را معاف از مالیات کنیم. باید بتوانیم نگاه بین المللی در حوزه تبلیغات داشته باشیم، این در دستور کار مرکز و دولت است تا امکان حضور تولیدکنندگان در نمایشگاه های کشورهای مختلف ایجاد شود.

ما باید امکان حضور تولیدکنندگان در نمایشگاه های کشورهای مختلف را فراهم کنیم

مدیرعامل کانون پرورش فکری اعلام کرد: در دوران مدیریتم در کانون، تولید بازی و اسباب بازی را به حداقل رساندم، چون مسئولیت این بخش را بر عهده دارم، از طرفی سفارشات را به تولیدکنندگان تضمین می کنم. من اسباب بازی را از سازنده می خرم و اینگونه از شرکت های دانش بنیان حمایت می کنیم.

رئیس شورای نظارت بر تولید اسباب بازی درباره یکی از طرح های نهمین جشنواره اسباب بازی توضیح داد: در این دوره طرح اهدای اسباب بازی به کودکان نیازمند و همچنین اهدای اسباب بازی به کودکان غزه و لبنان را خواهیم داشت.

ما یک قدم به بلوغ نزدیکتر شده ایم

لیلا بابایی وی با اشاره به شعار نهمین دوره جشنواره ملی اسباب بازی گفت: شعار این دوره «بازی تمرین زندگی» است. در ایستگاه نهم قدمی به جلو برداشتیم و به بلوغ نزدیک شدیم. یکی از مهم ترین دیدگاه های دست اندرکاران جشنواره حمایت از تولید ملی در راستای بیانات مقام معظم رهبری است.

دبیر نهمین دوره جشنواره ملی اسباب بازی درباره فعالیت دبیرخانه این جشنواره اعلام کرد: از میان اسباب بازی هایی که به دبیرخانه ارسال شد، ۲۲۰ اثر به مرحله نهایی رسید. آثار از منظر تولید کیفی و محتوایی مورد بررسی قرار گرفتند.

کارگر ایرانی باید بتواند اسباب بازی بخرد

احسان منشی وی جشنواره ملی اسباب بازی را بخش اکران مردمی جشنواره فیلم فجر دانست و گفت: جشنواره جایی است که بتوانیم با مخاطبان آشنا شویم و برای ارتقای تولید تلاش کنیم. در ۶ سال گذشته انجمن اسباب بازی ایران در زمینه تولید داخلی اسباب بازی رونقی ایجاد کرده است. اگر بتوانیم اسباب بازی ها را بومی سازی کنیم باعث رشد اشتغال و تولید کالای با کیفیت می شود.

رئیس انجمن اسباب بازی سازان با بیان اینکه همیشه رقابت بین کشورهای صاحب صنعت و کشورهایی که می خواهند بازار داشته باشند وجود دارد. وی ادامه داد: تاثیر تحریم های ظالمانه را نمی توان انکار کرد، در جامعه قدرت خرید و در نتیجه قدرت تولید کاهش یافته است، برای عبور از چنین شرایطی امروز تولید ملی ایران نیازمند توجه است و ما نیازمند اشتغال هستیم تا کارگر ایرانی بتواند اسباب بازی هم بخر به بچه های کشور می سپارم.

در حوزه کودکان معلول نیاز به گفتمان اجتماعی است

محمدرضا کریمی صارمی وی با بیان اینکه در حوزه کودکان معلول نیاز به گفتمان اجتماعی است، ادامه داد: شناخت این کودکان برای جامعه مهم است. فقط در زمینه اسباب بازی نیست، بلکه در همه عرصه های زندگی باید اطلاعات مردم در مورد کودکان معلول افزایش یابد.

مدیر مرکز تولید اضافه کرد: در بحث آموزش کودکان معلول ممکن است مدارس از ابزارهای خاص استفاده کنند اما یک مادر و یک پدر باید بتوانند از ابزار تربیت کودک استثنایی کمک بگیرند.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا