فرهنگ کوچینگ؛ راهبردهایی برای مدیران عامل و رهبران سازمانی
تهران-ایرنا- نویسنده در کتاب «فرهنگ کوچینگ» سعی دارد بین مبحث کوچینگ با مدل ها و نظریه های مرسوم در حوزه مدیریت سازمانی و فرهنگ سازمانی ارتباط برقرار کرده و زمینه ای نظری برای کوچینگ فراهم کند.
به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، کتاب «فرهنگ کوچینگ، راهکارهایی برای مدیران عامل، رهبران سازمانی و متخصصان منابع انسانی» نسخه ویرایش شده پایان نامه نگارنده است. وی این رشته را به حدی تخصصی دانست که سعی کرد رشته دانشگاهی را با این نام راه اندازی کند. این کتاب به مخاطب نشان می دهد که حوزه ای کاملا مبتنی بر تجربه می تواند به تدریج در مراحل کوچک اما پیوسته به دانش نظری تبدیل شود.
کوچینگ یکی از تخصص های در حال گسترش در زمینه کسب و کار، توسعه شخصی و مشاوره سازمانی است. علیرغم تأثیر مثبت کوچینگ در حوزه های ذکر شده، این تخصص در دهه های گذشته عمدتاً بر اساس تجربیات شخصی مربیان ایجاد شده و هنوز از پایه نظری محکمی برخوردار نیست.
سوزان نولزنویسنده کتاب که سابقه طولانی در زمینه مربیگری دارد و یکی از اعضای کلیدی “انستیتو مربیان حرفه ای استرالیا” محسوب می شود، پایان نامه دکتری خود را در رشته مدیریت به تدوین مفهومی مربیگری اختصاص داد. و الگوسازی فرآیند توسعه فرهنگ مربیگری در سازمانها. وی سعی می کند بین مبحث کوچینگ با مدل ها و نظریه های مرسوم در حوزه مدیریت سازمانی و فرهنگ سازمانی ارتباط برقرار کند و زیربنای نظری را برای کوچینگ فراهم کند.
نویسنده ابتدا رویکردهای فردی و سازمانی موجود برای توسعه فرهنگ مربیگری را بررسی می کند و سپس توضیح می دهد که چرا این رویکردها در اجرای تغییرات فرهنگی مورد انتظار در سازمان ها شکست می خورند. سپس یک مدل فرآیندی و پویا برای توسعه فرهنگ مربیگری در چهار مرحله ارائه می کند. این مدل که بخش اصلی کتاب را تشکیل میدهد، راهبردها و مکانیسمهایی را برای پیشرفت در شکلدهی فرهنگ کوچینگ در سازمانها در اختیار مدیران قرار میدهد و همچنین به عواملی که مانع این پیشرفت یا برگرداندن آن میشوند اشاره میکند. در فصل پایانی، نویسنده طرحی از یک برنامه اجرایی برای توسعه فرهنگ مربیگری در سازمان ها را پیشنهاد می کند.
معرفی نویسنده
سوزان نولز او که یک متخصص استرالیایی در زمینه مربیگری است، دارای دکترای مدیریت و همچنین مدرک تحصیلی و روانشناسی است. او علاوه بر تدریس در دانشگاه کوئینزلند، به صورت حرفه ای به عنوان مربی با سازمان های ملی و بین المللی و همچنین شرکت های خصوصی کار کرده است و یکی از اعضای کلیدی “موسسه مربیان حرفه ای استرالیا” است. این کتاب نسخه ویرایش شده پایان نامه دکتری نولز است.
بخشی از متن کتاب
یکی از نتایج مطلوب برگزاری برنامههای یک مدیر بهعنوان مربی یا یک رهبر بهعنوان مربی این است که آگاهی مدیرانی که در این برنامهها شرکت میکنند و مربی شدن را تجربه میکنند نسبت به خود و دیگران تغییر میکند. این مدیران متوجه می شوند که انسان هستند، درست مثل هر فرد دیگری. این اکتساب ممکن است به تدریج و با پیشرفت دوره آموزشی اتفاق بیفتد، یا ممکن است توسط شرکت کنندگان به یکباره تجربه شود، مانند یک “رعد و برق ناگهانی”. اما، در هر صورت، دیدگاه مدیر در مورد جهان در طول برنامه آموزشی تغییر می کند.
او متوجه می شود که کارمندان، از جمله خودش، انسان هستند، اشتباه می کنند و اجازه دارند اشتباه کنند. مدیران با درک این موضوع، کاستی های خود و دیگران را می پذیرند و متوجه می شوند که اشتباهات در واقع فرصت هایی برای بهبود هستند، مشروط بر اینکه به طور سازنده با بازخورد مناسب مدیریت شوند. پس از گذراندن دوره آموزش مهارت های مربیگری، نقش رهبر این است که با مربیگری زیردستان مستقیم خود، شایستگی جدی را تمرین کند تا آنها نیز خودآگاهی پیدا کنند، خود را بهتر مدیریت کنند و راه حل های خود را در چارچوب وظایف خود کشف کنند. (صفحات 152 و 153)
او کتاب «فرهنگ کوچینگ، استراتژیهایی برای مدیران عامل، رهبران سازمانی و متخصصان منابع انسانی» را نوشت. سوزان نولز و ترجمه یاسر خوشنویس در 1403 در 328 صفحه، قطع رقعی، با کاغذ بالکی، قطع رقعی، شمارگان 1000 نسخه به چاپ رسیده است.
منبع : خبرگزاری ایرنا