سیاست

قالیباف: زمینه تقویت عملی روابط اقتصادی و فرهنگی بین کشورهای اسلامی فراهم شده است

به گفته خبرنگار سیاسی ایرنا ، محمد بغالیباف در روز جمعه پس از بازگشت به تهران از کنفرانس بین کنفرانس سازمان همکاری اسلامی (PUIC) به میزبانی جاکارتا ، اندونزی ، در غرفه فرودگاه مهاباد ، اتحادیه پارلمان پارلمان تهران برگزار شد. و این اجلاس فرصتی عالی برای گفتگوهای دو جانبه و چند جانبه در بین نمایندگان شرکت کننده بود.

سخنگوی مجمع مشورتی اسلامی افزود: اعضای کمیته های مختلف مجمع مشاوره اسلامی ، که همچنین عضو ایران هستند ، در این جلسه مشارکت فعال داشتند و مصوبات مفیدی در زمینه سیاست گذاری آینده و اقدامات عملی مورد بحث قرار گرفت.

وی با اشاره به تمرکز موضوع فلسطین در این اجلاس ، گفت: یکی از مهمترین موضوعات این دوره ، بحث فلسطین بود که توسط روسای مجالس و هیئت ها مورد تأکید قرار گرفت. همه اصرار داشتند که علاوه بر مواضع سیاسی ، اقدامات عملی نیز باید در دستور کار باشد.

کشورهای یکپارچه و واضح اسلامی که نسبت به اقدامات رژیم صهیونیستی واکنش نشان دادند ، خلیباف به مواضع صریح کشورهای اسلامی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی اشاره کرد و افزود: “در این جلسه ، کشورهای یکپارچه اسلامی به اقدامات رژیم صهیونیستی پاسخ دادند.” این مواضع همزمان با سفر رئیس جمهور ایالات متحده به خلیج فارس بود ، که به نظر می رسد با هدف مخالفت بین کشورهای اسلامی و ایجاد ناامنی و سلاح دنبال می شود.

در بخش دیگری از سخنان خود ، غالیباف به جلسات دو جانبه با مقامات شرکت کننده اشاره کرد و گفت: در حاشیه این نشست ، جلسات مفصلی با مقامات در کشورهای مختلف از جمله الجزایر ، عمان ، عربستان سعودی ، اندونزی و و غیره برگزار شد و زمینه های مختلف همکاری مورد بررسی قرار گرفت.

وی با اشاره به اهمیت روابط با اندونزی ، گفت: اندونزی کشوری است که حدود ۵ میلیون نفر جمعیت و بزرگترین کشور اسلامی از نظر جمعیت دارند. در مسیر توسعه با شتاب خوب است و از نظر تولید ناخالص داخلی و از نظر قدرت خرید یکی از هفت نفر برتر جهان است.

سخنگوی مجمع مشورتی اسلامی با اشاره به موضع اندونزی در جامعه بین المللی ، گفت: اندونزی عضو گروه Brix ، سازمان دهماتن و جنبش غیر تراکم است و نقش موثری در منطقه جنوب شرقی آسیا دارد. در جلسه با روسای مجلس ، همکاری های اقتصادی و سیاسی مورد بحث قرار گرفت. شتاب پروازهای مستقیم بین ایران و اندونزی دنبال شد.

وی با یادآوری آخرین بازدید شهید کشوری از اندونزی ، گفت: “در آن سفر ، دو توافق نامه و توافق بین دو کشور امضا شد که یکی از آنها توسط پارلمان تصویب شد ؛ موضوع تعرفه ترجیحی یکی از این موارد بود. جلسات اخیر همچنین بر شتاب پرواز مستقیم بین دو کشور ، به ویژه برای تسهیل گردشگری ، تأکید داشت.

غالیباف در اظهارات خود به بعد فرهنگی و اجتماعی این سفر اشاره کرد و گفت: “چندین جلسه با اقشار مختلف اندونزی برگزار شد. دیدار با دانشجویان در این دانشگاه ، که همراه با رونمایی از یک کتاب زبانی اندونزیایی در مورد شهید موتاهاری بسیار مولد و مؤثر بود.

وی همچنین به این جلسه با دانشمندان مذهبی ، دانشمندان و اعضای مراکز اسلامی اشاره کرد و گفت: “این جلسات متمرکز بر تقویت همکاری های فرهنگی و مذهبی بود و نقش مهمی در دیپلماسی عمومی ایفا می کرد.” یکی از این جلسات با حضور شیعیان در اندونزی به مناسبت ماه زی القاعده و تولد امام رضا (AS) برگزار شد. توانمندسازی زنان و فعالان اقتصادی اندونزی دنبال شد.

غالیباف جلساتی را با نمایندگان و فعالان اقتصادی ایران اعلام کرد و گفت که برخی از مجمع مشورتی اسلامی ، به ویژه QOM ، با وزرای اندونزی جلساتی دارند. از جمله جلسات با وزیر زنان و توانمندسازی اقتصادی در اتاق بازرگانی ، که در آن ظرفیت همکاری مورد بررسی قرار گرفت. در پایان ، رئیس مجلس ابراز امیدواری برای نتایج این سفر: “امیدوارم این سفر فشرده سه روزه تأثیر مثبتی در توسعه روابط سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و مذهبی ایران با کشورهای اسلامی بویژه اندونزی داشته باشد.”

به گفته ایرنا ، غالیباف برای حضور در اتحادیه ۱۹ اتحادیه کشورهای اسلامی وارد جاکارتا شد و در اولین سخنرانی خود در این اجلاس ، وی بر وضعیت عالی مقاومت در بین ملل تأکید کرد.

در حاشیه اجلاس ، رئیس مجلس مشاوره اسلامی دو جلسه دو جانبه را با روسای اندونزی (مجامع ملی و مشورتی) ، عمان ، عربستان سعودی ، الجزایر ، بورکینا فاسو و مالزی برگزار کرد. تسهیل روابط اقتصادی ، بهبود روابط پارلمانی ، حمایت از علت فلسطین و تلاش برای جلوگیری از جرایم رژیم صهیونیستی ، تمرکز اصلی این مشاوره ها بود.

سخنران پارلمان همچنین در دانشگاه شریف اسلامی Hedayehullah Jakarta ، پس از استقبال پرشور از دانشجویان صحبت کرد و از ترجمه کتاب “خدمات متقابل اسلام و ایران” استاد شهید موتاهاری رونمایی کرد. وی همچنین با گروهی از دانشمندان و دانشمندان اندونزی ملاقات کرد. در این جلسه موضوعاتی از قبیل ایجاد ارز اسلامی و تقویت همکاری های اقتصادی بحث شده است. شرکت کنندگان همچنین از موقعیت فرش در حمایت از فلسطین قدردانی کردند.

رئیس هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ، به ریاست غالیباف ، همچنین عصر پنجشنبه در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی شرکت کرد و مورد استقبال مسلمانان این مرکز قرار گرفت و همچنان به آنها رسیدگی کرد. روز جمعه ، روز جمعه ، در آخرین روز سفر به شبکه تلویزیونی مترو ، اندونزی با اندونزی به عنوان پرجمعیت ترین کشور مسلمان جهان صحبت کرد.

سخنگوی مجمع مشاوره اسلامی ، به همراه هیئت پارلمانی کشور ما ، قبل از ترک تهران در مسجد جاکارتا حضور داشت و نماز جمعه را با مسلمانان شهر اجرا می کرد.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا