قیمت نفت در مسیر افزایش هفتگی قرار گرفت
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان – طبق گفته رویترز ، قیمت نفت در معاملات روز جمعه (۹ مه) تحت تأثیر تصمیم هشت کشور ائتلاف تولید کنندگان کشورهای صادرکننده نفت (OPEC) و غیر OPEC (OPEC) برای تسریع در کاهش عرضه داوطلبانه و معاملات هسته ای ایران. با این حال ، کاهش تنش های تجاری بین ایالات متحده و چین منجر به افزایش قیمت برای دومین هفته متوالی شد.
قیمت نفت خام برنت دریای شمال روز جمعه به ۲ و ۲ سنت در هر بشکه کاهش یافت.
در همین حال ، نفت خام با ۲ سنت (۴.۹ درصد) ، ۲ دلار و ۲ سنت در هر بشکه معامله شد.
هر دو شاخص نفت در جلسه معاملاتی قبلی بیش از ۵ ٪ کاهش یافته است ، دلیل اصلی چشم انداز معامله هسته ای ایران.
هری چیلیگیجی ، رئیس گروه تحقیقاتی در موسسه پایتخت گفت: “بازار نفت در تلاش است تا بیشتر رشد کند ، اما تأثیر مثبت در کاهش تنش های تجاری بین ایالات متحده و چین در حال مرگ است.”
وی افزود: هشت OPCP روند کاهش عرضه داوطلبانه خود را تسریع کرده اند و مذاکرات هسته ای ایالات متحده -ایران ادامه دارد. این امر بشکه های نفتی ایران را به بازار چین سوق داده است.
افزایش تولید نفت ایران با بلند کردن تحریم ها
تحلیلگران موسسه ING در گزارشی گفتند که در صورت برداشتن تحریم ها ، ایران قادر به افزایش تولید نفت خود و جذب مشتریان جدید خواهد بود.
تحلیلگران پیش بینی کردند که این امر می تواند روزانه بیش از ۶۰۰۰ بشکه منجر شود.
با وجود فشار بیشتر عرضه ، قیمت برنت و دوبیلی دوم به ترتیب یک درصد و ۴.۹ درصد افزایش یافته است.
این بازار همچنین تحت تأثیر توافق دو روزه ایالات متحده -چینا قرار گرفته است تا جنگ تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان را متوقف کند. در این مدت ، هر دو طرف تعرفه های تجاری را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.
تحلیلگران Fitch Solutions ، تحلیلگران BMI ، در گزارشی گفتند که پیش بینی آنها برای میانگین سال ۲ برنت نفت خام ۲ با ۲ دلار در هر بشکه و ۲ دلار در سال که ۲ دلار در سال کاهش یافته است.
تحلیلگران تأکید کردند: اگرچه کاهش پنج روزه در تنش ها راه را برای موانع تجاری بیشتر هموار می کند ، اما ابهامات در سیاست های تجاری طولانی مدت مانع افزایش قیمت ها می شود.
از طرف دیگر ، پیش بینی عرضه مازاد نگرانی های بازار را برانگیخته است.
آژانس بین المللی انرژی روز پنجشنبه (۹ مه) پیش بینی خود را برای رشد جهانی عرضه در سال ۶۰۰۰ بشکه در روز افزایش داد. این افزایش عمدتاً به دلیل فسخ سقوط عربستان سعودی و تعدادی از اعضای ائتلاف اوپک بود.
علیرغم افزایش اندک تقاضای نفت جهانی در سال (۶۰۰۰ بشکه در روز) ، این موسسه همچنان پیش بینی مازاد عرضه برای سال آینده را دارد.
سرمایه گذاران همچنین کاهش احتمالی نرخ بهره توسط بانک مرکزی ایالات متحده را کنترل می کنند ، که می تواند اقتصاد جهانی و تقاضای نفت را تقویت کند.
در همین حال ، داده های دفتر اطلاعات انرژی ایالات متحده نشان داد که ذخیره روغن خام به اندازه انتظار افزایش یافته است. این نگرانی در مورد تقاضا در بزرگترین مصرف کننده نفتی جهان را تشدید کرده است.
منبع: وزارت نفت