لزوم توسعه مناسبات ایران و آذربایجان در حوزههای تجارت، صنعت و بانک
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان – رئیس اتاق ایران در دیدار با رئیس جمهور کنفدراسیون کارآفرینان و صنایع آذربایجان محله را به عنوان یک دارایی مهم در سطح روابط ذکر کرد و گفت: تعمیق روابط با همسایگان رویکرد اصلی ایران در سیاست های تجاری است.
محمد موسیف ، رئیس کارآفرینی آذربایجان و کنفدراسیون صنعتی (ASK) ، سطح روابط تجاری بین ایران و آذربایجان را با توجه به ظرفیت های ناکافی ارزیابی کرد. وی گفت: “ما به دنبال گسترش سطح روابط بین دو کشور با برگزاری کنفرانس ها و جلسات بین المللی و آماده سازی برای ایرانیان هستیم.”
وی گفت: ما در حمل و نقل به رویکردهای ویژه ای احتیاج داریم و می گوید: “امسال پنجمین سال است که جنگ به پایان رسیده است و ما علاقه مند به استفاده از همکاری های ایران در توسعه این منطقه هستیم.” ما پروژه های مختلفی را در Nagorno -Kararakh تعریف و پیاده سازی کرده ایم. سرمایه گذاران ایرانی می توانند از طریق وزارت اقتصاد آذربایجان همکاری در منطقه غربراغ را آغاز کنند.
موسیف همچنین در مورد نیاز به همکاری های تجاری صحبت کرد: تجارت ، صنعت و بانک سه حوزه هستند که ما باید روابط خود را گسترش دهیم.
وی از گسترش روابط آذربایجان با روسیه خبر داد که این امر به همکاری سه جانبه اجازه می دهد. البته او معتقد است که همکاری های سه جانبه علاوه بر روسیه با سایر کشورها امکان پذیر است.
رئیس انجمن کارآفرینان و صنایع آذربایجان از برگزاری یک نمایشگاه و فرم تجاری بین المللی در باکو ماه آینده خبر داد که شرکت در ارائه محصولات و معرفی آنها به جهان اسلام امکان پذیر است.
موسیف به تشکیل کمیسیون های مشترک که سران آنها معاون نخست وزیر آذربایجان است اشاره کرد و استفاده آنها از ظرفیت را برای تقویت روابط بین دو کشور دانست.
وی از توسعه و برنامه ریزی برای نیمه اول و دوم برنامه ها صحبت کرد و افزود که این کنفدراسیون تسهیلات مختلفی را برای فعالان اقتصادی کشورها فراهم می کند تا بتوانند با شرایط بهتر سرمایه گذاری و تجارت کنند.
محله سرمایه در روابط بین کشورها مهم است
صمد حسن زاده ، رئیس اتاق ایران ، در مورد علاقه مقامات و رهبران دو کشور و ملل ایران و آذری برای توسعه ارتباطات صحبت کرد و افزود که بخش خصوصی ایران در شرایط فعلی آماده همکاری با آذربایجان است. این در سیاست های اقتصادی ایران برای تقویت روابط آن با همسایگان تعریف شده است. بنابراین ما همان رویکرد را گرفتیم و دنبال کردیم.
وی به روابط عصر ایران -ازربایجان اشاره کرد و گفت: “محله یک سرمایه مهم است و ما باید به این اصل اعتماد کنیم.”
حسن زاده از همکاری اتاق ایران و کنفدراسیون کارآفرینان در توسعه روابط بین دو کشور تمجید کرد.
همچنین ، حسین پیرموزن ، معاون رئیس اتاق ایران و رئیس اتاق مشترک ایران -ازربایجان ، به سمت کنفدراسیون کارآفرینی آذربایجان و ریاست کنفدراسیون در مورد چالش هایی که مورد توجه قرار می گیرد ، اشاره کرد و گفت: در جلسات کمیسیون مشترک ، ما با هم همکاری می کنیم.
رضا رهانی ، فرماندار غرب آذربایجان ، الگوی همکاری را بر اساس ظرفیت استانهای مرزی ارزیابی کرد و گفت که استانهای مرزی مانند غرب آذربایجان ، در حالی که داشتن یک مرز مشترک با ترکیه ، می تواند از این ظرفیت برای توسعه روابط با کشورهای ثالث استفاده کند ، از جمله Türkiye و Azerbaijan.
وی خطاب به حذف موانع تجارت و افزود: “سفرهای رسمی در پرداختن به این چالش ها مؤثر است ، اما ما باید هر آنچه را که در این جلسات توافق شده است ، کار کنیم.”
رحمانیا اظهار داشت: “ما بازرگانان دو کشور را معرفی می کنیم و افراد مشهور هر زمینه را شناسایی و معرفی می کنیم و ترافیک بین دو کشور را گسترش می دهیم.” ادامه جلسات برای درک بیشتر از یکدیگر ضروری است.
فرماندار آذربایجان غربی کنفرانس برگزاری فرصت های سرمایه گذاری را در ۵ ژوئن در ارومیا اعلام کرد و گفت: “هیئت آذربایجان می تواند در این روز به ارومیا سفر کند و با فرصت های سرمایه گذاری در استان آشنا شود.
علی عبداللهیان ، رئیس اتاق اردیبیل ، در مورد ریشه های دو کشور ایران و آذربایجان صحبت کرد و تأکید کرد: ما هرگز اجازه ندادیم که این روابط قطع شود ، زیرا در این منطقه ریشه های محکمی وجود دارد. اکنون به جایی رسیده ایم که ایران بتواند همسایگان خود را محکم کند. بنابراین ما باید این فرصت را برای استفاده و رفت و آمد تسهیل کنیم.
منبع: اتاق ایران