مرکز اقتصاد دیجیتال مشترک ایران و ترکیه دایر میشود
Tehran- IRNA- معاون رئیس جمهور فناوری و نوآوری در وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، در جلسهای با رئیس اتحادیه دانشگاه های اوراسیا ، با تأکید بر توسعه همکاری های ایران-و ترک ، با تمرکز بر اقتصاد دیجیتال و انتقال فناوری ، توافق نامه ای را برای ایجاد یک مرکز اقتصاد دیجیتال مشترک بین دو کشور اعلام کرد.
طبق گفته گروه علوم ایرنا روز شنبه ، وزارت علوم ، محمد نبی شاهی ابراز رضایت از دیدار با مصطفی آیدین ، رئیس دانشگاه های اوراسیا ، ضمن معرفی ظرفیت های گسترده علمی و فناوری ایران ، بر اهمیت نقش پارک های فناوری در پیوندهای صنعت و دانشگاه تأکید کرد.
وی به وجود چهار پارک فناوری در ایران اشاره کرد ، که در آن بیش از ۶۰۰۰ واحد نوپا و فناوری فعالیت می کنند و نقش مهمی در توسعه نوآوری دارند ، و افزود که پیشنهادات بی شماری برای همکاری وجود دارد ، از جمله ایجاد پروژه های مشترک فناوری و فناوری TTO ، همکاری در زمینه فناوری و پروژه های فناوری.
به گفته معاون وزیر فناوری و نوآوری وزارت علوم ، یکی از مهمترین نتایج این جلسه ، توافق برای ایجاد یک مرکز مشترک اقتصاد دیجیتال بود. علاوه بر این ، برگزاری رویدادهای راه اندازی مشترک به صورت دوره ای و تعریف پروژه های پس از تحصیلات در مناطق مدرن ، زیست پزشکی و بیوتکنولوژی دیگر برنامه های توافق شده دیگری بود.
رئیس اتحادیه دانشگاه های اوراسیا ، ضمن توصیف رویکرد نوآورانه دانشگاه آیدین در زمینه آموزش عملی و صنعت و روابط دانشگاهی ، گفت: “دانشگاه آیین اولین دانشگاه است که از سال یک سیستم آموزش مهارت را راه اندازی کرده است.
مصطفی آیدین وی گفت: “دانشگاه ما مجبور است حتی در علوم انسانی آموزش کاربردی را نیز اعمال کند.” بنابراین دانشجویان ما در هر رشته ، از سلامت و فناوری گرفته تا قانون ، اقتصاد و هنرهای زیبا ، موظفند یک یا دو ترم را در یک شرکت بگذرانند.
وی افزود: دانشجویان در این کارآموزی آنچه را که در دنیای واقعی آموخته اند ، اجرا می کنند و از طرف دیگر ، کارفرمایان موظفند ساعت هایی را که دانشجویان آموزش می دهند شناسایی کنند. ” در پایان دوره ، کارفرمایان باید مطابق معیارهای تعیین شده توسط دانشگاه ، به دانشجویان پاس دهند. این فرایند منجر به ایجاد یک رابطه محکم بین دانشجو و صنعت می شود و تجربه ارزشمندی را برای دانش آموز فراهم می کند.
رئیس اتحادیه دانشگاه های اوراسیا همچنین با حضور نمایندگان صنعت به تشکیل کمیته های مشاوره در داخل دانشگاه اشاره کرد و گفت: “این کمیته ها دوره های ارائه شده به دانشجویان را به صورت دوره ای بررسی می کنند و اطمینان حاصل می کنند که این دوره ها بر اساس نیاز اقتصاد ترکیه طراحی شده اند.”
وی گفت: “ما یک مرکز داریم که وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان را دنبال می کند.” طبق آمار موجود ، ۵ ٪ از فارغ التحصیلان ما بلافاصله پس از فارغ التحصیلی وارد بازار کار می شوند.
در قسمت پایانی این نشست ، معاون وزیر نوآوری و فناوری وزارت علوم از توضیحات مصطفی ایادین استقبال کرد و با بیان آمادگی ایران برای همکاری با دانشگاه های ترکیه و امیدوار به این همکاری منجر به توسعه بیشتر روابط علمی و تکنولوژیکی بین دو کشور شد.
منبع : خبرگزاری ایرنا