کتاب و ادبیات

مسئول غرفه تاجیکستان: احیای زبان فارسی، بازگشت به هویت تاریخی ماست

تهران- ایرنا- نماینده وزارت فرهنگ تاجیک گفت که احیای زبان فارسی بازگشت به ریشه ها و غرور فرهنگی است و می گوید که امروز تقریباً هیچ نام غیر متقاضی در کشور دیده نمی شود.

ابراهیم احمد نماینده وزارت فرهنگ تاجیک ، که در ۳۶ مین نسخه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور دارد ، در مصاحبه ای با خبرنگار IRNA به اقدامات فرهنگی دولت تاجیک اشاره کرد و گفت: “امروز هیچ نام غیررسمی در تاجیکستان وجود ندارد. این بازگشت به ریشه های تاریخی و فرهنگی افتخار ما است.

وی با توجه به حضور کشورش در رویداد فرهنگی نمایشگاه کتاب ، گفت: غرفه تاجیکستان با ابتکار وزارت فرهنگ و سفارت در تهران تأسیس شده است و ما بسیار خوشحالیم که غرفه داران ما را دعوت کرده اند و شرایط مناسبی را برای غرفه فراهم کرده اند.

احمد گفت: “در غرفه تاجیکستان ، بهترین نمونه های آثار کلاسیک و معاصر نویسندگان و شاعران تاجیک به نمایش گذاشته شده است” ، افزود: در آثار کلاسیک ، آثار بزرگان ادبی مانند رودکی ، حکیم فردووی ، سعدی ، حافظ ، بیدل ، عبدالرحمان جامی و دیگران ارائه شده اند و در بخش ادبیات معاصر ، آثار نویسندگان برجسته تاجیک مانند محمد ابسبب ، گلروخسب سافسزاوار شیر علی و سایر چهره های ادبی معاصر مطرح شده است.

این مقام تاجیک در ادامه به بخش اصلی غرفه اشاره کرد و گفت: “در این بخش ، کتابهای رئیس جمهور تاجیک به نمایش گذاشته شده اند که به موضوعاتی مانند مراحل رشد و شکل گیری ملت تاجیک ، استقلال ، هویت ملی و نقش زبان فارسی در تحکیم این هویت پرداخته اند.”

وی در مورد برنامه های جانبی غرفه تاجیک گفت: “ما قصد داریم یک نمایشگاه چند فرهنگی را در حاشیه نمایشگاهی برگزار کنیم که در آن کتاب ها کتاب ها را معرفی می کنند و برای دیدار با شاعران و نویسندگان تاجیک اجرا می شوند.” “در این جلسات ، شاعران تاجیک نمونه هایی از آثار خود را به مخاطبان ایرانی ارائه می دهند.”

نماینده وزارت فرهنگ تاجیک گفت: “یکی از جنبه های مهم حضور در این نمایشگاه ، ایجاد زمینه ای برای ناشران تاجیک با همتایان ایرانی است.” این تعامل می تواند پایه و اساس مبادله تجربه و بهره برداری از دستاوردهای مشترک باشد.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا