مشاور رئیسجمهور: توازن در سیاست خارجی در دستور کار دولت چهاردهم است
به گفته گزارشگر سیاسی ایرنا ، مهدی سانا امروز ، در روز دوم کنوانسیون گفتگوی تهران ، که در مرکز امور خارجه وزارت امور خارجه برگزار شد ، وی سیاست خارجی دولت چهاردهم را توصیف کرد و گفت: “علاوه بر روابط دو جانبه با کشورها و حضور بین المللی در سطح بین المللی ، ایران ویژگی برجسته سیاست خارجی ، قدرت منطقه ای و فعالیت های منطقه ای است.”
وی اظهار داشت: این منطقه به دلیل عوامل مختلفی در تب و التهاب و دوره تحول است و بیان می کند: برخی از شرایط ناشی از این دوره انتقال در عرصه جهانی است و ما شاهد ادامه دوره انتقال و مشخصه شرایطی هستیم که خود را در خاورمیانه و محیط های ما نشان می دهد. علاوه بر این ، این منطقه طی دو دهه گذشته از مداخلات بسیاری از قدرتهای خارجی ، به ویژه ایالات متحده رنج می برد و تأثیرات و پیامدهای این مداخلات در کشورهای مختلف اطراف آن قابل مشاهده است و غلبه بر این شرایط آسان نیست.
مشاور سیاسی رئیس جمهور افزود: “البته ، همانطور که آقای رئیس جمهور بارها و بارها خاطرنشان می کند ، عدم وحدت کافی مسلمانان مطمئناً در شکل گیری این شرایط مؤثر است و اگر مکانیسم های داخل چشم و مکانیسم های داخل منطقه ای گسترش یابد ، به حل مسائل کمک می کند.”
با اشاره به شرایط ملتهب منطقه ، صنعا ، با توصیف وظایف جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک فعال فعال منطقه ای و بین المللی ، گفت: “آنچه مسلم است این است که نقش جمهوری اسلامی ایران در نظم منطقه ای و در تحولات منطقه غیرقابل انکار و طبیعی است و به طور طبیعی از طریق توسعه و توسعه منطقه ، گسترده است. قفقاز و همگرایی منطقه ای کشورهای منطقه یکی از اولویت های اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در این دولت و البته حداقل برای دو دهه بوده است.
در پاسخ به سوالی در مورد اینکه چگونه می توانیم با توجه به رویکرد دولت در تحقق اجماع ، فضای داخلی اجماع را در سطح منطقه ای و بین المللی ایجاد کنیم؟ وی گفت: “سیاست اجماع در داخل مطمئناً در حرکت در زمینه سیاست های خارجی و اقدامات در زمینه سیاست خارجی کمک می کند ، و ما در مذاکرات اخیر دیدیم که در دولت فعلی مذاکرات اجماع در داخل است.”
مشاور سیاسی رئیس جمهور افزود: “البته ، دیدگاه های مختلفی در کشور ما وجود دارد ، دانشمندان و گروه های مختلفی وجود دارد که در مورد موضوعات مختلف اظهار نظر می کنند ، و این تنوع به جز سرمایه کشور است ، اما یک اجماع و یک پشتیبانی بی سابقه در درون آن اکنون از مذاکرات پشتیبانی می کند.
صنعا درباره اجماع همسایگان جنوبی ما در مورد همکاری های منطقه ای گفت: “ما این روند را در کشورهای منطقه با مذاکرات هسته ای فعلی می بینیم.” بخش این است که سیاست ضرب در بین کشورهای همسایه ما بیشتر به گذشته مربوط می شود.
وی خاطرنشان کرد: طی دو دهه گذشته ، نوعی سیاست خارجی در کشورهایی مانند قطر و عربستان سعودی و قبل از شکل گیری ترکیه ، افزود: این گرایش به همکاری با ائتلاف ها با سایر جوامع در سراسر جهان با نگاهی قوی امکان همکاری می دهد.
مشاور سیاسی رئیس جمهور تأکید کرد: “به نظر من ، ما در حال حاضر در همکاری در منطقه پیشینه بیشتری داریم ؛ این به دلیل تغییر در نوع اقدام سیاست خارجی کشور ما است که برخی از آنها به دلیل عواقب و عواقبی بوده است که مداخلات خارجی بیشتر در طول دو دهه گذشته هماهنگی می کند ، گرایش به هماهنگی های ایزامیا در طول دو دهه گذشته ، من هماهنگی بخش های ایزامیا است. مکانیسم های بین جمهوری اسلامی ایران و منطقه.
سینا گفت که مسائل مهم در منطقه وجود دارد ، اما جمهوری اسلامی ایران با منطقه شمالی در مکانیسم های منطقه ای بیشتری قرار دارد و می گوید: “در گذشته یک سازمان همکاری با محیط زیست وجود داشته است و ایران در دهه گذشته به سازمان همکاری شانگهای و بریکس پیوسته است که جهانی است اما شمالی تر.”
وی افزود: مطمئناً همکاری بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از هفتم آغاز شد و با کاهش تعرفه ها در برخی از کالاها افزایش یافت تا اینکه به یک همکاری دائمی تبدیل شد. ” این مطمئناً منجر به تغییر در تجارت ایران با شش عضو اتحادیه آسیا و کشورها با اتحادیه خواهد شد.
مشاور سیاسی رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد که با کشورهای خلیج فارس و با کشورهای خاورمیانه نیز شاهد سازوکارهای منطقه ای باشیم.
صنعا در آژانس منطقه ای اتحادیه اوراسیا گفت: “ایران و اوراسیا ، ایران و آسیا در حال افزایش هستند.” هر دیدگاهی از نظم بین المللی و در واقع غرب ، چه در ایالات متحده و چه در اروپا ، شکی نیست که نقش آسیا در حال افزایش است و قدرت های نوظهور قدرت های در حال ظهور است ، به جز قدرت های قبلی. اوراسیا ، آسیای میانه و قفقاز ، یکی از اولویت های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و اگرچه دولت چهاردهم غربی نیست و می داند که مسائل باید با جهان حل شود و تحریم های طولانی می تواند یک کشور رنج آور باشد ، اما تلاش خواهد کرد تا سیاست خارجی و کل سیاست خارجی را بماند.
منبع : ایرنا