کتاب و ادبیات

«مصائب بایندُر»؛ کتابی در رشادت‌ نیروی دریایی طی جنگ جهانی دوم

Tehran- Irna- کتاب “شور و شوق Baynder” از نام شهدای Gholam Ali و Yadollah Binder ، یک شهید نیروی دریایی در طول جنگ جهانی دوم ضمن تجزیه و تحلیل وضعیت جامعه شناختی کشور در آن زمان گرفته شده است ، و تلاش های این نیرو را برای مقابله با بیگانگان و ارسال اسناد مختلف به تصویر می کشد.

کتاب مصیبت بایر تحقیق و تجزیه و تحلیل عملکرد نیروی دریایی ایران در جنگ جهانی دوم از طرف رزا جهانفر در ۵ صفحه و هفت فصل در ۵ نسخه ، مرکز مطالعات نیروی دریایی و مرکز تحقیقات جمهوری اسلامی ایران (دفتر انتشار تحقیقات نظری و مطالعات استراتژیک) و دانشگاه علوم دریایی نوشهر منتشر شده است.

ارباب میرجال الدین کازازی مقدمه این کتاب نوشته شده است ؛ کتابی که دومین اثر چسبنده است. اولین اثر تحت عنوان باسن در سال ۲ منتشر شد و به عنوان کتاب سال ارتش شناخته شد ، سرنوشت جشنواره امام علی و جشنواره دانش و دانش و یکی از کتابهای برتر نیروهای مسلح در سالهای ۱ و ۲. به دنبال انتشار این اثر ، منتقدین ، ​​اساتید و بستگان شهدای جنگ جهانی دوم اسناد و مدارکی را دریافت کرده اند که باعث شده است که وی باعث شود که دومین اثر به نام Bilder's Deaved's بنویسد.

در بخشی از مقدمه این اثر ، کازازی با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران و مرزهای سرزمین و دریا آن ، نوشت: ایران ، که زادگاه شیر و زادگاه دریایی و زیستگاه دریایی و شجاع است ، هرچند که تنها یک طرف دریا و آبهای باز است و بنابراین نیازی به نیروی دریایی ندارد. یعنی نیروی دریایی در این سرزمین سپند آهورای دارای سابقه طولانی است و در دوره هخامنشی ، ایرانیان در دریا نیز با دشمنان خود جنگیده اند و از مرزهای آب ایران در برابر غارت و ظلم و ستم و ظلم و ستم خود محافظت کرده اند.

در مصاحبه ای با خبرنگار ایرنا در مورد این کتاب ، جهانفر گفت: مصیبت بایر بررسی و تجزیه و تحلیل عملکرد نیروی دریایی در ایران در طول جنگ جهانی دوم ، این یک دیدگاه جامعه شناختی از عملکرد نیروی دریایی ایران در جنگ جهانی دوم و کاهش شدید سرمایه اجتماعی در ایران در این زمان دارد و این افراد ، شهدای نیروی دریایی در جنگ جهانی دوم ، به طور خودجوش در برابر متفقین ایستادند.

ایران و سرمایه اجتماعی گمشده در جنگ جهانی دوم

به گفته جهانفر ، ید الله بایر فرمانده و مقامات ناوگان شمالی در مقابل نیروهای اتحاد جماهیر شوروی و یک روز بعد بودند گلام علی بایربرادر ید الله و فرمانده اخوان المسلمین (فرمانده نیروی دریایی جنوبی) در جنوب این کشور علیه نیروهای انگلیس (۱ سپتامبر) به شهادت رسیده اند. با توجه به صدور درگیری ، این نیروها در برابر قوانین نظامی وظیفه نظامی نداشتند و شهدای حماسی ایجاد شده بر اساس احساس میهن پرستی در برابر بیگانه ، در زمینه کاهش سرمایه اجتماعی در کشور بود.

وی با توضیح وضعیت اجتماعی ایران در جنگ جهانی دوم ، گفت: در جنگ جهانی اول ، بازاریابان و روحانیون در برابر بیگانگان ایستادند. اما در جنگ جهانی دوم ما این مقاومت را نداشتیم. سرمایه اجتماعی به دلایل مختلفی که در کتاب شرح داده شده کاهش یافته است. هیچ مشارکت و اعتماد به نفس در جامعه وجود نداشت. این واقعیت که ارتش به طور خودجوش در برابر اتحاد جماهیر شوروی و انگلیس ایستاده بود و شهید شد ، به ما نشان می دهد که شهادت و شهادت به زمان و مکان خاصی وابسته نیستند. این شهدا متعلق به دوره تاریخی دیگری بود. اما آنها مورد احترام هستند زیرا از بیگانه و هموطنان خود دفاع می کردند.

رزا جهانفر

جهانگفر ادامه داد: یکی از ویژگی های شهید Gholam Ali Bayndr در حال نوشتن و محقق و کتاب است. از جمله کتاب خلیج فارس نوشت. در این کتاب ، وی تحقیقات کاملی در مورد خلیج فارس دارد. بخش هایی از متن منتسب به اراده او و در کتاب خلیج فارس عبارتند از: “… شما ، یک ایرانی که در این سرزمین وسیع زندگی می کنید و شما فقط با انگیزه ای از خانه شما ، خلیج فارس را دوست دارید. خلیج فارس آیا ملیت شما است؟ “

“چسب” ؛ شهید فراموش شده

وی در پاسخ به این سؤال که او کتاب را نوشت ، وی توضیح داد: “زمینه جامعه شناسی من و فارغ التحصیل جامعه شناسی ورزشی در سطح دکترا و اکنون من یک محقق کارشناسی ارشد در زمینه مدیریت دانش هستم. برخی از کتابهای دیگر مربوط به تاریخ نظامی است ؛ اما مسئله میهن و هموطن در هر دوره از تاریخ مورد غفلت قرار نمی گیرد. بیگانگان در تاریخ ، بیشتر این سه عامل تحت تأثیر قرار گرفتند.

اوضاع در ایران در طول جنگ جهانی دوم دردناک بود. دولت مرکزی هیچ ثبات نداشت و مردم پشتوانه دولت مرکزی را از دست داده بودند. یکی از درس ها این بود که هیچ دولتی بدون مردم پایدار نیست. یعنی سرمایه اجتماعی مسئله مهمی است.

جهانفر همچنین در مورد آنچه باعث شده این کتاب در مورد Binder و فداکاری های او بنویسد ، گفت: “مسئله Binder را فراموش کرد و جنگ جهانی دوم دوم یک رویداد فراموش شده بود که تبلیغات زیادی نداشت.” من برای اولین بار چند مقاله تحقیقاتی را در مجلات تحقیقاتی نوشتم ، موضوع گسترش یافته ، سخنرانی ها و چندین کارگاه آموزشی. سپس ابتدا کتاب Binder و سپس اجساد را نوشتم. هنگامی که کتاب اول گردآوری و منتشر شد ، یکی از واکنش ها این بود که من مورد انتقاد قرار گرفتم که چرا کتابی درباره فرمانده نیروی دریایی پهلوی نوشتم؟ در حالی که من به عنوان یک نویسنده دفاع مقدس شناخته می شدم.

وی با اشاره به دعای سجاجادیه ، گفت: این دعای مرزبان و امام ساجاد (ع) است که برای گاردی مرز امییار دعا کرد ، دولت امیید که مرتکب بدترین جنایت در احلول -بیت شده بود و این دعای پس از آن بود که امام ساججاد (امام ساججاد “(نه)

جهانفر در مورد زمان تحقیق برای نوشتن این کتاب ها گفت: “برای این کتاب ، حدود سه سال طول کشید و روند تدوین کتاب مصیبت بایر این کار در سال ۲۰۰۸ طبق اسناد جدید و در مصاحبه با منتقدین و کارشناسان و سرانجام در زمستان سال ۲۰۰۸ در بندر باسیدو ، با حضور مردم ، امیر رحاردار آغاز شد. شاهرام ایرانی ، از فرمانده جمهوری اسلامی نیروی دریایی ایران و مقامات محلی رونمایی شد. بندر Basido مکانی است که شهید بایر پرچم انگلیسی را پایین آورد و پرچم ایران را دوباره نصب کرد.

این کتاب یک رویکرد جامعه شناختی برای جنگ دارد. یعنی ابعاد جامعه شناختی مهم است و دولت باید در هر زمان به سرمایه اجتماعی توجه کند. اگرچه خود شهدا از اعتقادات خود دفاع می کنند ، از سرزمین ، از میهن ، هموطن. شهادت آنها همچنین می تواند غاری از سرمایه اجتماعی باشد. این کتاب یا کتاب هایی از این دست در مورد روایت های دفاع از میهن و قهرمانان می تواند باعث ایجاد سرمایه اجتماعی در کشور شود.

در بخشی از کتاب مصیبت بایر ما می خوانیم: در سپیده دم روز سه شنبه ، چهارم سپتامبر ، در حالی که مسلسل از هواپیما شلیک می کرد ، کشتی های مهاجم نیز بندر انزالی را شلیک کردند. در طی بمب گذاری ، که تا ظهر به طول انجامید ، ناوگان کوچک ایرانی در دریای خزر توسط نیروهای اتحاد جماهیر شوروی به دست گرفت.

حملات اتحاد جماهیر شوروی از فرودگاه باکو به بندر پهلوی (بندر فعلی آنزالی) پرواز می کرد. (گروه تاریخ دفاع هوایی ، ۱: ۱) نیروهای اتحاد جماهیر شوروی در هرگونه اقدامات تلافی جویانه ، بندر و مردان آنزالی و محل نیروی دریایی را در ساحل غازی بمباران کردند. سپس گروهی از ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی در طولانی خود پیاده شدند. البته ، روسها بعداً ادعا کردند که آنها فقط سعی در شناسایی و جزوه دارند (اندرسون ، ۲: ۱). (صص ۱ و ۲)

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا